“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Νοεμβρίου 2009

Χάσαμε τους Γενικούς

Αργούν οι επιλογές Γενικών Γραμματέων γιατί πέραν των άλλων,έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός σχετικά με τα χαρακτηριστικά καί τα κριτήρια επιλογής.Καλοί οι καθηγητές και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι,αλλά χρειάζονται στελέχη με πολιτική άποψη,θέληση καί δυνατότητα να εργασθούν νυχθημερόν,να διαχειρισθούν πρόσωπα καί καταστάσεις,να κάνουν σε τελική ανάλυση τη λάτζα.Μπορούν καί θέλουν κάτι τέτοιο οι καθηγητές καί οι διάφοροι προσοντούχοι?Μήπως ενδιαφέρονται μόνο γιά να φτιάξουν όνομα καί να προσθέσουν ένα ακόμα τίτλο στο βιογραφικό τους?Αυτά καί άλλα πολλά απασχολούν τον κ.Παπανδρέου καί το στενό επιτελείο του σχετικά με μία καλών προθέσεων πρωτοβουλία, που αναδείχθηκε επικοινωνιακά μεν αλλά πρόχειρα καί υπερβολικά δε.Ταυτόχρονα κατόρθωσαν να απαξιώσουν το στελεχιακό δυναμικό του Πασοκ, με αποτέλεσμα την πολιτική αποδυνάμωση του ίδίου του κ.Παπανδρέου σε βάθος χρόνου.Ας πρόσεχαν.

7 σχόλια:

Κοραλία Μηλάτου είπε...

Tις καλές προθέσεις που τις είδες? Μας δουλεύει ρε ξυπνήστε! Την παρέα του θα βολέψει και θα φτιάξει τον μηχανισμό του για πάσα χρήση στο μέλλον. Διότι καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια. Ο άνθρωπος προετοιμάζεται για την εποχή των παραπουλίων. Εμένα με τρώνε πάντως αρκούδες όπως λέει το άσμα.

citizen είπε...

Νομίζω ότι η επδίωξη γιά αξιοκρατικές επιλογές στο κράτος είναι θετική.Η διαδικασία που επελέγη είναι λανθασμένη με ελλειπή καί απολίτικά κριτήρια.

Κοραλία Μηλάτου είπε...

POLITICAL CORECT η απάντηση, εντάξει την σέβομαι. Αλλά οι γενικοί γραμματείς είναι πολιτικές θέσεις μη τρελαθούμε. Αλήθεια η αποψή σου για τα ραβασιάκια στο opengov πως σου φαίνεται? Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν θεσμοί εκπροσώπησης των "πολιτών".

citizen είπε...

Προφανώς δεν συμφωνώ με την διαδικασία.Επιεικώς πρόκειται γιά μία αχρείαστη υπερβολή,που υπονομεύει τις καλές-επιμένω -προθέσεις.Βεβαίως,οι πολίτες έχοντας αγανακτήσει από τυφλές καί αρνητικές κομματικές επιλογές του παρελθόντος,δέχεται θετικά καινοτομίες καί νέα πρόσωπα.Κι'αυτό ας μη μας διαφεύγει.Αποτελεί ακριβώς την κοινωνική νομιμοποίηση των πολιτικών επλογών του κ.Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

"ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ",ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ!!!!
ΤΙ ΕΝΝΟΩ:
1.ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ!!
2.ΠΡΟΗΓΑΓΕ ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΒΟΗΘΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ "ΧΟΥΝΤΟΓΛΕΝΤΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ¨", ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΗ Η "ΠΑΡΕΑ" ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
3.ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.....!!!
4.ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΖΑΤΖΑΚΗ , ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΩΣ ΤΟ 2009 ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ "ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΑΣ ΔΟΓΜΑ "ΠΑΣ ΜΗ ΔΕΞΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ"

"ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΙΧΑΛΗ ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ"

Ανώνυμος είπε...

Πριν δέκα ημέρες, με αφορμή την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κοινή γνώμη αναρωτιόταν εάν οι «αντεξουσιαστές της εξουσίας» ήταν τόσο θρασείς που θεωρούσαν τους πολίτες ιθαγενείς ή επρόκειτο περί μιας καθαρά συμπτωματικής περίπτωσης.

Έγραφα τότε (εδώ) ότι η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αρχίζει να θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησηςότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς».

Το ΠαΣοΚ ανακοίνωσε και άλλα οκτώ (8) ονόματα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Η συντριπτική πλειονότητα (7/8) των προσώπων, έγραφε χθες ο Γιώργος Κατσιγιαννης, που ανακοινώθηκαν προέρχεται από τους ....τομείς Εργασίας και Πολιτικής της Ιπποκράτους. Το όγδοο πρόσωπο είναι η προερχόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη .

Όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται για τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ήταν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, είναι μέλος της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το Μάρτιο του 2009.

Σε ότι αφορά το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, προέρχεται από το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠαΣοΚ, ενώ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέρχεται από τον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη.

Το μεγάλο όμως ...«colpo grosso» σας έχω πει ότι θα γίνει στο ...περιβάλλον. Έτσι εκεί χρειάζεταιειδικούς και ...;έμπιστους ανθρώπους .Μετά την στενή επί χρόνια συνεργάτιδα και ...πολύ έμπιστη κυρία Μπιρμπίλη ακολουθούν και οι υπόλοιποι φίλοι , σύμβουλοι και ...έμπιστοι του κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, είναι... φίλα προσκείμενος στο ΠαΣοΚ. Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ενέργειας της Ιπποκράτους και συνδέεται φιλικά με τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Η γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης κυρία Μαρία Καλτσά ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται και αυτή φιλικά , αλλά ....με τον αδελφό του πρωθυπουργού κ.Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος θα αναλάβει την ...αφανή εργασία του ...project.

Δυστυχώς το ΠαΣοΚ προχωρά σε τόσα λάθη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τον Γερμανό Καγκελάριο Όττο Φον Μπίσμαρκ που έλεγε ότι «Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές». Το ΠαΣοΚ βλέπετε συνεχίζει και ...μετά τις εκλογές !

Αναρτήθηκε από politis-gr

Ανώνυμος είπε...

Τελικά καμμία επιλογη δεν είναι σωστη?Μήπως υπερβάλουμε?Όσο γιά τον κ.Χρυσοχοϊδη,έχω την εντύπωση ότι πρόκειται γιά το πρότυπο πολιτικού-νάρκισσου.