“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Νοεμβρίου 2009

Γενικοί – Ειδικοί Γραμματείς



Τον ορισμό των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων στα υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, καθώς και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με απόφαση του Πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων

Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης Ορφανού Ιφιγένεια, Δικηγόρος LLM

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

-Γενική Γραμματεία Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Τσιόκας Χάρης, πρώην Βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος ΠΑΣΟΚ για τις επικοινωνίες και μεταφορές.

-Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών

Κάτσικας Σωκράτης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

-Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων

Οικονομίδης Ιωάννης, Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

-Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης

Τασούλας Γρηγόρης, Πολιτικός Μηχανικός MSc

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i epilogi gia ti gg dimosias taxis giati mou fainetai moufa...?

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.Οπότε τι να σου πώ?

Ανώνυμος είπε...

tipota na mi mou peis, to pragma milaei apo mono tou.

politikos mixanikos, kai xoris idiaiteri koinoniki drasi, stin prostasia tou politi.

revival είπε...

Αυτός ο Χαρης Τσιόκας τι έχει σπουδάσει? Στο βιογραφικό του δεν αναφέρονται σπουδές.
Που είναι το Phd ?

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Ο κ.Τσιόκας,έχει σπουδάσει Θεολόγος.Πρώην βουλευτής,ικανό πολιτικό στέλεχος.

Ανώνυμος είπε...

Επάγγελμα Πολιτικό Στέλεχος: Δεν πρόλαβε να δουλέψει σαν θεολόγος. Έκανε τον Νομάρχη σε δύο Νομούς, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών με Άκη υπουργό και πρίν εκλεγεί βουλευτής, ήταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλετής, την τρίτη με τα λευκά του Αχιλλέα Καραμανλή και τώρα δεν εκλέχθηκε. Τώρα πως απέκτησε την εξειδίκευση για τις μεταφορές και γιατί δεν αναφέρεται το επάγγελμά του στην ανακοίνωση είναι ένα εύλογο ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά θα μας τρελάνει το ΠΑΣΟΚ;
Από πότε σε μια διαδικασία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων "αξιοκρατικής κρίσης" το: "πρώην Βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος ΠΑΣΟΚ για τις επικοινωνίες και μεταφορές" αποτελεί όρο που χαρακτηρίζει επάγγελμα;

Ανώνυμος είπε...

όλοι μάθαμε ότι η κα Θάλεια Δραγώνα έγινε ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν ξέρω όμως πόσοι ξέρετε την ιστορία της...

Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης τάξης του ΅71, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, σύζυγός της κα Θάλεια Δραγώνα. ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
Όμως:
Η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια εν Ελλάδι που δεν έχει πτυχίο! Το μόνο που διαθέτει είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ& αμερικανική βάση, πριν κλείσει. Για όποιον δεν πιστεύει ας δει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της όπου λέει επιμελώς κρύβοντας την αλήθεια ότι "σπούδασα Ψυχολογία στην Ελλάδα". Που και πότε άγνωστο.

Το μεμπτό είναι ότι αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της και έγινε μέλος ΔΕΠ με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Με άλλα λόγια "κατ'εξαίρεση". Μήπως ο κ. Παπανδρέου είχε παίξει (έμμεσα ή άμεσα) τον ρόλο του σε αυτό ως τότε Υπουργός Παιδείας?

Και αν σε κάποιους τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, ρωτάω: Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια? Μήπως είναι ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεων του κ. Πρωθυπουργού?"

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιοκας δεν είναι αυτός που ο Τριανταφυλλόπουλος είχε κάνει σήριαλ πριν από 6-7 χρόνια στις εκπομπές του, για τη δράση του σαν Γ.Γ. της Περιφέρειας Θράκης;
Για κάτι 15% επί των επενδύσεων κλπ;
Και ενώ το "σήριαλ" έπαιζε μια εβδομάδα και έπεφταν διαφημιστικά "τραίηλερ" για τη συνέχεια, ως δια μαγείας το θέμα εξαφανίστηκε από την απόμενη "Ζούγκλα" χωρίς καμία εξήγηση...
Είχαν επέμβη "ανώτερες" δυνάμεις, διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμη κυβέρνηση.
Τώρα πού τον ανακάλυψε το "νέο, ηθικό και αξιοκρατικό" ΠΑΣΟΚ;
Τι θα δούμε άλλο Θεέ μου !!!!

citizen είπε...

Να είμαστε προσεκτικοί,όταν μιλάμε γιά την τιμή καί την υπόληψη οποιουδήποτε.Ο κ.Τριανταφυλλόπυλος καί οι εκπομπές του δεν είναι κριτήριο γιά μένα.Αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό,ιδιαίτερα αν αποκρυβεί τα τυπικά προσόντα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΟΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΟΜΩΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΑΥΤΟ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ".

citizen είπε...

Την πολιτική ευθύνη την έχει προφανώς ο κ.Ρέππας καί ο κ.Παπανδρέου.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί φθάσαμε ως εκεί.Αποδεχθήκαμε ντε καί καλά τα όσα λέγονται καί γράφονται?Προσωπικά πιστεύω ότι το πολιτικό κριτήριο θα πρέπει να είναι το πιό ισχυρό στις επιλογές των Γενικών Γραμματέων.

Ανώνυμος είπε...

Ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης είχε διαπρέψει μαζί με τον πρώην υπερνομάρχη Ροδόπης-Εβρου Γιάννη Νικολαίδη. Την υπόθεση είχε βγάλει στο γυαλί ο Τριανταφυλλόπουλος μετά απο καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Μπλιούμη πως του ζήτησαν μίζα 15% για να προωθήσουν επένδυσή του. Ξαφνικά όμως ο Τριανταφυλλόπουλος διέκοψε τις εκπομπές για το θέμα (οι κακές γλώσσες λένε διάφορα) και ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμιση για να αθωωθεί στη συνέχεια.
Εμμέσως πλήν σαφώς λοιπόν citizen η καταγγελία περι 15% επιβεβαιώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο Νοών νοήτω...

citizen είπε...

Αγαπητέ μου,επειδή αθωώθηκε ο ένας δεν συνεπάγεται ότι είναι ένοχος ο άλλος.Καί ο κ.Τριανταφυλλόπουλος-επιμένω-δεν με συγκινεί ουδόλως.Τέλος,δεν υπερασπίζομαι κανέναν,παρά μένω πιστός στην άποψη που λέει,ότι δεν συμπεραίνω από τα λεγόμενα καί τα γραφόμενα που δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

δείτε αυτό

Ανώνυμος είπε...

@Nέα Πορεία
Πώς ορίζεται το "ικανό πολιτικό στέλεχος";

@Citizen
Συμφωνώ πως "το πολιτικό κριτήριο θα πρέπει να είναι το πιό ισχυρό στις επιλογές των Γενικών Γραμματέων" αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε ανθρώπους που έχουν να επιδείξουν κάτι στην επαγγελματική τους πορεία που ξεφεύγει από κομματικούς μηχανισμούς.

@Aνώνυμος, 10 Νοέμβριος 2009 8:44 πμ
Διαφωνώ. Αν έχει διδακτορικό από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο (που έχει) το βασικό πτυχίο είναι ήσσονος σημασίας. Η κριτική (όχι καλόπιστη για μένα) ξεκινά από τυπολατρεία και όχι ουσιαστικό πρόβλημα.

citizen είπε...

Προφανώς τα πολιτικά στελέχη είναι χρήσιμο να έχουν επαγγελματική διαδρομή.Σκέφτομαι όμως ότι πολλές φορές η επαγγελματική πορεία γίνεται το πρόσχημα γιά τον αποκλεισμό κάποιων μη αρεστών στις ηγεσίες καί στο σύστημα.Αχ,αυτή η μυθοποίηση των κομματικών μηχανισμών,μας οδηγεί στην απόριψη των κομμάτων.Έτσι το σύστημα,τα κατεστημένα καί τα προσωπικά κόμματα,διαχειρίζονται ευκολότερα.

citizen είπε...

Είδα το video.Ο κ.Τσιόκας είναι απαράδεκτος.Να φροντίσουμε να φτάσει στον κ.Ρέππα καί στον κ.Παμπούκη.