“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ?


Ο κ.Ευγένιος Γιαννακόπουλος,παλαιός συνεργάτης καί φίλος του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου,φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες,ότι θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.Ο κ.Ευγ.Γιαννακόπυλος έχει διατελέσει πρόεδρος της πολιτιστικής Ολυμπιάδας, πρόεδρος και γεν. γραμματέας του ΕΟΤ (1999-2001), γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟ (1996-1999), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. (1993-1995).

17 σχόλια:

babis o flou είπε...

ο citizen πού χάθηκε σήμερα;
Μήπως εκλήθη σε συνέντευξη για Γενικός Γραμματέας ;

citizen είπε...

Είχα κοινωνικές υποχρεώσεις.Αν κληθώ ,θα κληθώ γιά υπουργός.Χαίρε.

babis o flou είπε...

Τι υπουργός; ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

ti ginetai me tis anakoinoseis gia gen grammateis?

mipos to olo thema einai dikaiologia gia na min kanoun tipota?

citizen είπε...

Παιδιά με τους Γενικούς Γραμματείς,έχουν πάθει πλάκα.Κουτουλάνε μεταξυ τους καί παλεύουν τα διδακτορικά με τους πολιτικούς.Γίνονται καί λέγονται απίστευτα πράγματα.Υπουργός-όνομα καί μη χωριό-είπε στον κ.Παμπούκη.¨Δεν θα με καταστρέψεις επειδή εσύ θέλεις να κάνεις το κράτος πρυτανεία".

Ανώνυμος είπε...

malista...ti na po. diladi sti xora mas exei xa8ei teleios i xrisi tomi. as dialexoun atoma me kales spoudes pou na einai parallila koinonika & politika euais8itopoihmenoi. den mporei na min iparxoun arketoi me auto to profil mesa stous 23000.

ekeino pou pisteuo oti isos simbainei einai oti to idio to pasok den exei katalixei se ti ektasi 8elei na proxorisi auti tin tomi sto sistima. o prothipourgos kai kapoioi ligoi giro apo auton, px panaretos, pampoukis, ragkousis isos theloun na einai ontos etsi opos protoakoustike stin koinonia, diladi rixi me to parel8on kai terastia allagi stin antilipsi tou kratous.

kapoioi alloi, opos p.x. kastanidis, xrisoxoidis, reppas na 8eloun periorismenis-elegxomenis ektasis efarmogi autis tis allagis. diladi, na anoiksoume to sistima, alla na baloume ligo-poli atoma pou ta xeroume-elegxoume-gnorizoume.

isos na exoume kai mia sigkrousi paliou kai neou pasok, alla me orous, sin8ikes, simmaxies kai prosopa teleios diaforetika apoti sto parel8on. me alla logia, to oti o kastanidis einai mexri to kokalo gapikos genika, den simainei kat; anagki oti einai kai autos pou simpleei perissotero me ton gap se auto to 8ema, apoti px i diamantopoulou, pou den einai kai toso proedriki, alla einai pio konta sto gap os pros auti tin allagi.

ti 8elo na pw? oti exoume sugkrousi nootropion akoma kai mesa sto pasok. mia matia sto blog tou panaretou, 8a sas peisei gia auto.

Ανώνυμος είπε...

parempiptontos, auto pou kanei entiposi mexri stigmis einai to exis: ta onomata pou exoun akoustei gia to upourgeio tou geroulanou einai ola palies, dokimasmenes kai isos xeperasmenes sintages.

8a perimena na einai pio tolmiros kai me ligotera stegana stis apopseis. ektos ki an auto to proodeutiko kai kala profil einai mono gia to 8ea8hnai, alla otan erxetai i moirasia mias pianoun oi progonikes kataboles kai koitamai tzakia, status-quo, patina, apokleismous kai loipes basiloprigkipikes malakies.

makari bebaia na diapseusto. opsometha.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά με τους Γενικούς Γραμματείς,έχουν πάθει πλάκα.Κουτουλάνε μεταξυ τους καί παλεύουν τα διδακτορικά με τους πολιτικούς.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, οι παλιές συνταγές φαίνεται πως υπερτερούν. Με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο Πρωθυπουργός και να χάνεται μιά τεράστια ευκαιρία για ρήξη με το παλιό. Για να δούμε και τη συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

ti 8elo na pw? oti exoume sugkrousi nootropion akoma kai mesa sto pasok. mia matia sto blog tou panaretou, 8a sas peisei gia auto.

Συγκρούσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Α πα πα, ποτέ δεν γίνονταν τέτοια πράγματα στο παρελθόν... :P

Εκείνο που με ανησυχεί πάντως είναι ότι διαβλέπω πως σε λίγο καιρό ο Πανάρετος θα είναι απελπιστικά μόνος...

citizen είπε...

O Πανάρετος είναι στον κόσμο του.Ούτε περίπτερο δεν μπορεί να διοικήσει.

Ανώνυμος είπε...

άρχισαν τα όργανα

Ανώνυμος είπε...

@citizen

Γιατί το λες για τον Πανάρετo; Υπερβολικό μου φαίνεται. Δεν τον ξέρω, αλλά ο τρόπος που εκφράζεται στο ιστολόγιό του μου αρέσει!

citizen είπε...

Η πολιτική δεν η διά μέσω μπλόγκ έκφραση.Αυτό-καί εμείς οι μπλόγκερς το γνωρίζουμε-έχει την άνεση του χρόνου καί της αβίαστης έκφρασης,δίχως κριτήρια,χώρίς πιέσεις καί κυρίως χωρίς λογοδοσία.Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη επιστήμη που αφορά ανθρώπους καί τις ζωές τους.Ο κ.Πανάρετος έχει αξιοποιηθεί όπου θήτευσε ο κ.Παπανδρέου.Με μία έννοια είναι βαθύ Πασοκ,άσχετα ανπροσποιούνται τους πρωτοεμφανιζόμενους.Καί απ'όπου έχει περάσει ο κ.Πανάρετος,δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει κάνει,εκτός από το ναπροωθεί την αφεντιά του.

Μουργκάνα είπε...

Θέλω και γω να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα καθώς εμπλέκονται πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν. Τον κ. Πανάρετο δεν τον γνωρίζω και συγκεκριμένα για την θέση που κατέχει θεωρώ καταλληλότερους άλλους και είχα απογοητευτεί όταν είχε ανακοινωθεί. Είναι σαφές πως είναι άνθρωπος του ΓΑΠ και αυτό φαίνεται από την προσωπική του ιστοσελίδα αφού από το 2004 κατέχει θέσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι η θέση ΓΓ Υπ. Παιδείας επι Σημίτη '95-'96 αλλά και επί Ανδρ. Παπανδρέου '88-'89. Ο ισχυρισμός του citizen περί βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι αν μη τι άλλω εύστοχος.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά μεταξύ των ιστολογίων και των άλλων έντυπων μέσων. Δηλαδή ένα ιστολόγιο το οποίο περιέχει πηγές για αυτά που γράφονται και αποτυπώνει απόψεις του κάθε συγγραφέα που είναι τεκμηριωμένες, που διαφέρει από τις άλλες μορφές ενημέρωσης (από τον κάθε Μπόμπολα, Τράγκα ή Λιβάνη); Μία διαφορά είναι πως οι τελευταίοι μπορούν να πάρουν κρατικές επιχορηγήσεις και διαφημίσεις ενώ τα ιστολόγια όχι, πόσες άλλες διαφορές υπάρχουν; Αυτό που γράφτηκε από τον citizen πως η πολιτική δεν γίνεται δια μέσω των μπλογκ θα πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο του τύπου (έντυπου). Scripta manet όμως, και είναι σαφές πως από τα άρθρα εφημερίδων κάποτε διαμορφώναμε άποψη για την πολιτική, τώρα έχουμε και τα ιστολογια. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός πως θα διαχειριστεί το ιστολόγιό του και με τι σοβαρότητα θα προσεγγίζει το κάθε θέμα και σίγουρα από τα γραφόμενα σε ένα ιστολόγιο κάποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τον συγγραφέα.

Ο κ. Πανάρετος έχει ένα ιστολόγιο το οποίο πρέπει να παραδεχτώ πως περιέχει ενδιαφέρουσες απόψεις για την παιδεία και επεκτείνονται και σε άλλα πράγματα που εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικά (Ελεύθερο Λογισμικό), απόψεις που αποτυπώνονται με σαφήνεια και τεκμηριωμένα. Επίσης αν επισκεφτεί κάποιος την προσωπική του ιστοσελίδα θα δει ότι ως καθηγητής έχει αρκετή ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα στον τομέα του, δραστηριότητα που ξεπερνάει κατά πολύ την πλειοψηφία άλλων καθηγητών πανεπιστημίων.

Εμένα που δεν ξέρω άλλες παραμέτρους της πολιτικής καθώς είναι νέος σε ηλικία και αποστασιοποιημένος από τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ μου δημιουργείται το εξής ερώτημα: Πως κάποιος που, φαινομενικά, έχει αρκετά προσόντα στον τομέα του είναι δυνατόν να μην μπορεί να διοικήσει ούτε περίπτερο και πως αποδεικνύεται ότι δεν έχει αφήσει πίσω του έργο.

[Συγγνώμη για το χαλί όπως λέμε αλλά δεν ήθελα να το δημοσιεύσω ανοιχτά στο δικό μου ιστολόγιο προτιμώ να παραμείνει εδώ ως σχόλιο]

Ανώνυμος είπε...

...καθώς είναι νέος σε ηλικία...

ε όχι και νέος στην ηλικία στα 60 του...

Αλήθεια, ξέρει κανείς περισσότερα σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής δημάρχου Αμαρουσίου που του χρεώνουν;

Μουργκάνα είπε...

Τυπογραφικό λάθος. "... είμαι νέος ..." ήθελα να γράψω.

citizen είπε...

H Aκαδημαϊκή πορεία μπορεί να είναι λαμπρή,αλλ΄αυτο δεν ταυτίζεται με διοικητική,επιχειρηματική η άλλη ικανότητα.Η πρόσφατη ιστορία βρίθει αναλόγων περιπτώσων(τα περίφημα μάστερς που είχε φέρει από τις ΗΠΑ καί τον Καναδά ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου).