“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Νοεμβρίου 2009

Ο κ.Παπανδρέου απάντησε.


Ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως και σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη στελέχωση πολιτικών θέσεων στο δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι η διαδικασία στελέχωσης που ακολουθείται μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα για την κυβέρνηση αλλά είναι μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Και επισήμανε τρεις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθειά της.Η πρώτη αφορά στην ανυπαρξία μηχανισμών στο δημόσιο, που να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτές τις διαδικασίες. Η δεύτερη στο ότι δεν υπάρχει πουθενά καταγραφή ποιοι είναι όλοι οι φορείς και οι πολιτικές θέσεις που συμπληρώνονται από την κυβέρνηση και η τρίτη μια κακή παράδοση του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία στη στελέχωση αυτών των θέσεων ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία.Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο κ.Παπανδρέου στην Σαββατιάτικη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Πασοκ.Εν ολίγοις ο κ.Παπανδρέου ομολογει ότι δεν γνώριζε γιά τις δυνατότητες καί την ποιότητα του Δημόσιου τομέα,ούτε τηνποιότητα των στελεχών που τοποθετούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις,ούτε γιά το πλήθος των κρατικών-κυβερνητικών θέσεων.Όμως ο κ.Παπανδρέου είναι σχεδόν τριάντα χρόνια βουλευτής,διετέλεσε καί υπουργός γιά δώδεκα περίπου χρόνια καί οφείλει να αναζητήσει άλλα επιχειρήματα που να δικαιολογούν τις ανούσιες καί αναποτελεσματικές πολιτικές του επιλογές.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η τρίτη μια κακή παράδοση του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία στη στελέχωση αυτών των θέσεων ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Καλά, αυτοί που το σκέφτηκαν αυτό σοβαρολογούν;

Στα δύο πρώτα ο citizen απάντησε. Να θυμήσω ακόμη πως ο Σημίτης είχε μικρότερη βουλευτική και υπουργική εμπειρία από τον ΓΑΠ (ο οποίος είναι από τους πλέον έμπειρους σε κοινοβουλευτικό/υπουργικό βίο)

Ανώνυμος είπε...

"To ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα επιτρέψω να γίνει κράτος",είπε ο ΓΑΠ αυτό το επιτρέπει μόνο στους κολιτούς

Βικτωριανός είπε...

Τελικά είναι απίστευτος ο ΓΑΠ τι έκανε τόσα χρόνια σε χειμερία νάρκη είχε πέσει, τώρα εξηγείται γιατί δεν μπορεί να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ

citizen είπε...

η τρίτη μια κακή παράδοση του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία στη στελέχωση αυτών των θέσεων ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.
Θέλει ένα μικρό ψάξιμο στις προηγούμενες κυβερνήσεις του Πασοκ γιά να επιβεβαιωθεί η όχι η ρηματική διαπίστωση του κ.Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε λεβέντες υπερπασοκοι πρωτον, εγώ απορώ πως βγάλατε νόημα απο αυτή την τοποθέτηση και δεύτερον όποια ούφο είχαν διορισθεί στο παρελθόν σε τέτοιες θέσεις, του περιβάλλοντος ΓΑΠ ήταν.Εκείνο το φυτώριο πολιτικών στελεχών απο το καταναλωτικό κίνημα το θυμάστε;Κάποιοι απο αυτούς στελέχωσαν πτέρυγες φυλακών.

kalamas είπε...

Η πρώτη δυσκολία που ανέφερε ο ΓΑΠ ήταν η της ανυπαρξίας δομών του δημοσίου που θα αναλάμβαναν να φέρουν σε πέρας την διαδικασία επιλογής Γεν. Γραμματέων και στελεχών διοίκησης των οργανισμών.

Αλήθεια σε ποιά χώρα του κόσμου το δημόσιο έχει τέτοιες δομές? Αυτή την αδυναμία του δημόσιου τομέα πως θα την αντιμετωπίσει?

Σκέφτεται να δημιουργήσει στο κράτος κάποια τέτοια δομή όπου στο εξής οι Έλληνες θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να ορίζονται γεν γραμματείς και στελέχοι οργανισμών?
Σίγουρα δουλευόμαστε. Αν όχι τότε αυτή η τοποθέτηση του ΓΑΠ στο πολιτικό συμβούλιο είναι κορυφαίο πολιτικό μαργαριτάρι και πρέπει να μπει στη συλλογή μαργαριταριών ΓΑΠ που καλό θα ήταν να δημιουργήσει το ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Tελικά πόσοι από τους νέους ΓΓ δεν είχαν υποβάλλει βιογραφικά;

Επίσης, για όλους αυτούς που είχαν θέση στις κυβερνήσεις Σημίτη δεν ισχύει η διαπίστωση για την 'κακή παράδοση του παρελθόντος';

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανοργανωσιά τα κάνει χειρότερα. Καλύτερα να ταξιδεύει μου φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

"ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση"

Κλασσική περίπτωση "συνδυασμού" ο Χάρης Τσιόκας: πολιτική αντίληψη και εμπειρία (Περιφερειάρχης Θράκης) και ακαδημαϊκές περγαμνές (Θεολογία ΑΠΘ)!!