“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Νοεμβρίου 2009

Πολιτικά ανοίγματα.

Tο Πασοκ γιά μία ακόμα φορά αποδεικνύει τα αντανακλαστικά του.Αντέδρασε άμεσα στην εκλογή του κ.Σαμαρά καί έκανε άνοιγμα στα στελέχη της συντηρητικής παράταξης.Η επιλογή του κ.Ανδρέα Κουτούπη στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων το πιστοποιεί, εφ'όσον ο κ.Κουτούπης υπήρξε πράγματι,τόσο υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος του κ.Αγραπίδη στον Πειραιά,όσο καί υποψήφιος με την ΔΗΚΙΟ στο οικονομικό επιμελητήριο.Υποθέτω ότι ο κ.Παπανδρέου καί ο κ.Παπακωνσταντίνου νοιώθουν συνεπείς με τις δεσμεύσεις του γιά αξιοκρατικές επιλογές που συνδυάζουν τεχνοκρατική εγκυρότητα καί πολιτική εμπειρία.

10 σχόλια:

July είπε...

Που την είδατε την τεχνοκρατική εγκυρότητα του Κουτούπη;Ενα βιογραφικό με πολύ λάδικαι απο τηγανήτα τίποτα εχει. Ενα ήταν και για αυτόν το προσόν:Είχε άνθρωπο στην αυλή:Προσωπικός φίλος του Παπακωνσταντίνου ήταν.Η κυβέρνηση των κολητών μέρα με την μέρα διευρύνει τους κύκλους της.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το City University Business School, London-UK, που αναφέρει ο Κουτούπης στο βιογραφικό του μήπως είναι ένα ιδιωτικό κολλέγιο κάποιου ...περίεργου τύπου, που μοιραζει εργολαβικά διπλώματα σε σε γόνους "καλών" οικογενειών; Oχι δηλαδή, αλλά για να γνωρίζουμε και τι προσόντα αξιολογεί το opengov.

Ανώνυμος είπε...

"Η κυβέρνηση των κολητών μέρα με την μέρα διευρύνει τους κύκλους της."

Φαίνεται πως οι κολητοί-ΠΑΣΟΚ μας τέλειωσαν και τώρα πιάνουμε τους κολητούς σε άλλα κόμματα... Μετά από αυτούς τι έχει το πρόγραμμα;

kalamas είπε...

Αμάν ρε παιδιά τι σας έφταιξε ο κ.Κουτούπης και τον "κουτουπώσατε" τόσο πολύ.
Πως αποκλείετε προκαταβολικά το ενδεχόμενο να μας προκύψει κάποιος νέος Κοντογιαννόπουλος,κάποιος νέος Μπούτος η νέο...Μπουτάκι έστω

July είπε...

Αυτός μάλλον θα "κουτουπώσει" το ταμείο και θα την κάνει. όμως σήμερα πρέπει να σας πω να προσθέσετε και άλλο μπουμπούκι στο ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΓΑΠΙΤΙΚΟ πάνελ. Πρόκειται για κάποιον Ειδικό Γραμματεα ονοματι Φούρλα. Αστερι και αγωνιστη της Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ : (για τις καθυστερήσεις)"ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση"

Κλασσική περίπτωση "συνδυασμού" ο Χάρης Τσιόκας: πολιτική αντίληψη και εμπειρία (Περιφερειάρχης Θράκης) και ακαδημαϊκές περγαμνές (Θεολογία ΑΠΘ)!!

Ανώνυμος είπε...

"ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΓΑΠΙΤΙΚΟ"

Kαι όμως... ΓΑΠ ζήτησε το 2007 η βάση... μερικές εκατοντάδες χιλιάδες...

Αλήθεια, θα είχε ποτέ εκλεγεί ο Σημίτης πρόεδρος από τη βάση;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Ο Σημίτης από τη βάση? Όχι ποτέ,εξαιρουμένου ίσως του 1996.Η χρεοκοπία των κομμάτων καί η ανυποληψία στην οποίαν έχουν περιέλθει,έχουν οδηγήσει στην διαδικασία της άμεσης από τον λαό εκλογή των μονοπρόσωπων ηγεσιών.

theodore είπε...

«Με το ΠΑΣΟΚ όλα θα γίνονται με διαφάνεια… Θα κονομήσουμε… Γουστάρω πολύ».

Δηλώσεις του κυρίου Κουτούπη το βράδι των εκλογών στην σελίδα του στο facebook.

Πηγή:www.zougla.gr

Ανώνυμος είπε...

"Η χρεοκοπία των κομμάτων καί η ανυποληψία στην οποίαν έχουν περιέλθει,έχουν οδηγήσει στην διαδικασία της άμεσης από τον λαό εκλογή των μονοπρόσωπων ηγεσιών."

Boηθά όμως αυτό σε τίποτα την μετεξέλιξη και εκσυγχρονισμό των κομμάτων; Ή απλά δίνει λευκές επιταγές σε πρόσωπα τα οποία μπορούν να παρακάμπτουν κατά το δοκούν το κόμμα;