Μπουρδάρας Αριστείδης:Γεννήθηκε στο Βόλο το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1975 ασκεί δικηγορία στην Αθήνα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της «Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF», Νομάρχης Εύβοιας, Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Τουρισμού.
Μαντζούφας Νικόλαος:Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.
Φούρλας Αλέξανδρος:Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), είναι κάτοχος MBA από το Warwick Business School και κάτοχος CFA charter από το CFA Institute.Executive Director από το 2001 σε διεθνή εταιρία χρηματοοικονομικών & συμβουλευτικών υπηρεσιών, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις & εξαγορές και τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως manager σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο στις εισαγωγές εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ως στέλεχος μάρκετινγκ σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία τροφίμων.Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό έχει προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες σε κλάδους όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα πετρελαιοειδή, ο ηλεκτρισμός, η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι κατασκευές και οι χρηματοδοτήσεις έργων.
Παπαγεωργίου Μαρία:Γεννήθηκε και ζει στα Γρεβενά. Οικονομολόγος με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας του Γ’ ΚΠΣ, Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Ν.Α. Γρεβενών.Είναι μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Κουλαΐδης Βασίλης:Καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έκανε τις βασικές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το διδακτορικό του στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει 10 βιβλία και μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Διευθύνει ερευνητικά προγράμματα και διατριβές στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει υπηρετήσει σε πολλές διοικητικές θέσεις στα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου. Είναι συντονιστής της επιτροπής για την σχεδιασμό και αξιολόγηση της εκπαιδευτικής έρευνας στη Πορτογαλία. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (2000-2004). Την περίοδο αυτή εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Επιτροπή Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Επιτροπή Παιδείας του ΟΟΣΑ και στο Board of Participating Counties για το πρόγραμμα PISA.
Μητσός Αχιλλέας:Γεννήθηκε το 1947, είναι οικονομολόγος, με πτυχίο ΑΣΟΕΕ, MA και PhD από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh (ΗΠΑ). Διετέλεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2000-2006), Διευθυντής αρμόδιος για το ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό (1996-2000), για την επαγγελματική κατάρτιση (1993-1996), για το συντονισμό των διαρθρωτικών ταμείων (1987-1993). Προηγουμένως είχε διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου του Επιτρόπου Γρ. Βάρφη (1985-1987), Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών (1981-1984) και Τμηματάρχης στην Τράπεζα της Ελλάδος (1976-1981). Επίσης, διδάσκει «πολιτική οικονομία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ, διετέλεσε (μέχρι το 2007) Επισκέπτης Καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου (LSE), και έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και πολλά άρθρα σε θέματα διεθνούς οικονομικής και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Παπάζογλου Βασίλειος:Καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Πήρε το Δίπλωμα του Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ε.Μ.Π., έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στη Ναυπηγική και τη Μηχανολογία και Διδακτορικό στη Ναυπηγική από το Μ.Ι.Τ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Ε.Μ.Π. Είναι μέλος της ανεξάρτητης διοικητική Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) από το 2006 και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) από το 1996. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 50 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, και είναι μέλος σε διεθνείς Επιτροπές που αφορούν στο επιστημονικό του αντικείμενο.
Μιχαλάκος Στέφανος:Διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, μετεκπαιδευθείς στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο Λονδίνο. Πρώην Πρόεδρος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unicef. Διετέλεσε επίσης την περίοδο 2002-2004 σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή.
Χάλαρης Μιχαήλ:Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ, Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές θέσεις. Στέλεχος στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα υγείας & ασφάλειας της εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2004 -2005) και νυν Σύμβουλός της. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.
"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."
3 σχόλια:
Μαρία Παπαγεωργίου, άλλη μια αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής, αλλά και ανερχόμενο κομματικό στέλεχος του μηχανισμού που χτίζεται από το "νέο" ΠΑΣΟΚ (μέλος του Ε.Σ., της ΕΚΑΠ, των κλιμακίων του Οργανωτικού κλπ), με πολύ ισχυρό "κονέ" στην Αθήνα.
Κατά τά άλλα ένα απλό πτυχίο της Βιομηχανικής, απλή υπάλληλος της ΑΤΕ και πολιτικά μέρτια κατάσταση.
Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν μερικές δεκάδες μη εκλεγέντες υποψήφιοι βουλευτές με εξίσου και ανώτερα τυπικά και πολιτικά προσόντα από την κυρία Παπαγεωργίου.
Και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι βοηθάει το ΠΑΣΟΚ η χρησιμοποίηση υποψηφίων βουλευτών που δεν εκλέχθηκαν, ιδιαίτερα όταν δεν "ξεχωρίζουν" σε τίποτε εκτός του ότι είναι "ημέτεροι".
Μάλλον ζημιά κάνουν και δίνουν λαβή για σχόλια.Πλήττουν τη συνοχή και την "ισονομία" μεταξύ των στελεχών.
Κάποιοι δηλαδή είναι πιο ίσοι !!
Αν δεχθούμε ότι οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων είναι πολιτικές θέσεις,τότε είναι λογικό να χρησιμοποιούνται πολιτικά στελέχη.Γνωρίζω αρκετούς υποψηφίους που απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές,είναι ικανοί άνθρωποι καί πραγματικά δεν βρίσκω κανένα μειονέκτημα σ'αυτή την απαράδεκτη στάση γιά εξοβελισμό τους.
Δημοσίευση σχολίου