“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Δεκεμβρίου 2009

Νέα φόρμουλα γιά τα Σκόπια.

Παράθυρο γιά διπλή ονομασία γιά τα Σκόπια αφήνει η νέα φόρμουλα του Μάθιου Νίμιτς, το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία προτείνει το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ η συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας» παραμένει αμετάβλητη. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1403491

1 σχόλιο:

Κοραλία είπε...

καλά τον κουτοπώνετε τον Κουτούπη, (εκλεγμένο από τη Δεξιά στο οικον. Επιμελ.- με μεταπτυχιακό από ιδιωτικό κολέγιο της Αγγλίας δηλ. της πλάκας). Καλά γκρινιάζετε για τις επιλογές στις γραμματείες και τις καθυστερήσεις.
Αλλά μου λείπει κάτι, η τοποποθέτηση επί της ουσίας και εξηγούμαι¨:
Στην Ευρώπη η παραδοσιακή συμμαχία της χώρας με Γαλλία, Γερμανία μετατίθεται σταθερά προς Αγγλία, δηλ σε κοινά ελληνικά προς Αμερική.
Ο λαικιστικός ευρωσκεπτικισμός του Γεωργίου, το Σάββατο στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μήπως δεν ήθελε απλά να χαιδέψει τα αυτιά των ελλήνων για την "κακή" κομισιόν, αλλά να αναδιατάξει τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας? Να θέσει δηλ. τα πρώτα ψίγματα?
Επί του σχολίου σου για Σκόπια, (εγώ προσθέτω και τη Τουρκία), το άρθρο του Λυγερού τη Κυριακή στην εφημ "καθημερινή" ήταν αποκαλυπτικό. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Διαβάστε το.
Προ ημερών έγινε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Λάτση, έτσι εξηγείται η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, ενώ η αγορά μιλάει και για συμφωνία στα Ελλ. Πετρέλαια και έπεται συνέχεια. Αυτά για τον μη χρωστόντα σε κανένα τίποτα υπερήφανο Γεώργιος (ούτε στον πατέρα του)