“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Δεκεμβρίου 2009

Κουτούπης τέλος

Την απόφαση να ανακαλέσει το διορισμό του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, Ανδρέα Κουτούπη, έλαβε η κυβέρνηση, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, «ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση».Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος. Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ. Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης. Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση. Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού». Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.
Ο "τσάρος" να μην κρύβεται.Να αναλάβει το βάρος της ευθύνης του.Να ζητήσει συγγνώμη.

25 σχόλια:

blogger είπε...

Ναι, να ζητήσει συγνώμη που δεν περνά και από ψυχολογική εξέταση τους υποψηφίους, ή που δεν σερφάρει καθημερινά στο facebook για να δει τι λέει ο καθένας...
Ας σοβαρευτούμε λίγο.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Οχι γι'αυτά που διατείνεσαι αλλά γιατί έχει την ευθύνη της επιλογής.Ας σοβαρευθούμε πολύ,γιατί όλα αυτά αφορούν τη ζωή ανθρώπων καί όχι το image ενός φέρελπη γόνου.

blogger είπε...

"φέρελπις γόνος... image..." Χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα.

"Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες".

Η επιλογή ήταν υπεύθυνη. Ίσως η πιο υπεύθυνη και εντελώς αντικειμενική. Δυστυχώς ήταν άτυχος γιατί έπεσε σε τρελό.

Δεν μπορώ να στο γράψω πιο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Aνιχνευτές ήθους δεν υπάρχουν. Όποιος και όποτε θα συλλαμβάνεται εκτός προδιαγραφών θα σουτάρεται πάραυτα.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Οσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν...κάποιοι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν.

Poletti είπε...

Αν όντως ουδείς τον εγνώριζε τοποθέτησαν σε δημόσια θέση κάποιον απο το βιογραφικό του και δύο συνεντεύξεις; Και τον επέλεξαν; Που σημαίνει εκτός των άλλων και αδυναμία αξιολόγησης!
Δεν ρώτησε κάποιος τι καπνό φουμάρει;
Η πλήρης γελοιοποίηση της διαδικασίας που επέλεξε ο ΓΑΠ και οι κολλητοί του. Να χαίρονται τις επιλογές τους!

July είπε...

Ενα το κρατούμενο. πριν η κυβέρνηση κλείσει 2 μήνες είχαμε την πρώτη απομάκρυνση κυβερνητικού στελέχους. Αυτή είναι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε krogia πανήλθες? Ιανός έχεις καταντήσει. Μιά krogias μια antikrogias διχασμένη προσωπικότητα σε κατάντησε ο ΓΑΠ.
Ειναι δύσκολοι οι καιροί για φιλάθλους στην στην πολιτική.
Θα σας τρελάνει στο τέλος ο George.

blogger είπε...

Giannis, πως να σε αντιμετωπίσω τώρα; Σαν σοβαρό άνθρωπο ή σαν μαλάκα;

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Κύριε Κρόγια παραφέρεσθαι.

blogger είπε...

κύριε "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ"... κάντε μου μήνυση.
Δεν μπορώ να ακούω άλλος σαχλαμάρες.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Κύριε Κρόγια πάρτε τα χάπια σας καί αφήστε μας...δεν θα μας λείψεται.

July είπε...

μην εξάπτεσται ο krogias περιμένει "αξιοποίηση".Προχώρα πασοκε μου

Κοραλία είπε...

Κύριε krogia και οι άλλοι light ΠΑΣΟΚ , γλειψηματίες της εκάστοτε ηγεσίας η ανακοίνωση παραβλέπει το ουσιαστικό και πολιτικό θέμα.
Ο κ. Κουτούπης είναι στέλεχος της ΝΔ εκλεγμένος στο οικ. επιμελ. αυτό το γνώριζε ο κ. Παπακωνσταντίνου και εσκεμμένα το παράβλεψε. Γι' αυτό οφείλει να ζητήσει συγνώμη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι για τις σαχλαμάρες που έγραφε στο face book.
O υπουργός να μας εξηγήσει αν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ μπορεί να υλοποιήσει στέλεχος της ΝΔ, και γιατί όχι αργότερα του ΛΑΟΣ.
Απολιτικ φίλε, οι πολιτικές δεν χαράζονται και δεν υλοποιούνται έτσι./
Επίσης ως προς τα τυπικά προσόντα ο κύριος είναι μηδέν, μεταπτυχιακό από ιδιωτικό κολέγιο της αγγλίας το οποίο δεν συμμετέχει στην κατάταξη των αγγλικών πανεπιστημίων.
Είναι γνωστό στους παροικούντες του υπ. οικ. ότι το όνομα του κυρίου πηγαινοερχόταν, λόγω ακριβώς των πολιτικών του πεποιθήσεων
Φίλε korgia, βγάλε το μαύρο γυαλάκι του αώματου, γιατι θα πέσεις στο γκρεμό.
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επειδή αδυνατεί να δώσει άρτο και εγώ τουλάχιστον το καταλαβαίνω, αποφάσισε μα δώσει στο λαό θέαμα.
Παράκληση, επειδή είμαι σίγουρη ότι έχεις γνωριμίες, ζήτησε οι ρυθμοί να είναι πιο αργοί για να το απολαμβάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε krogia, φίλαθλο σε είπα όχι μαλάκα. "Γραφικός του διαδικτύου" θα ήταν ίσως πιό δόκιμος όρος.
Δεν σε παρακολουθώ και πολύ για να έχω γνώμη για τα χάπια σου, έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω.
Α και κάτι άλλο. Δεν εκτονώνομαι σεξουαλικά στο διαδίκτυο.
Πάντως σου εύχομαι ειληκρινά περαστικά.

Μουργκάνα είπε...

Από χτες το βράδυ γυρνάει ένα σενάριο στο μυαλό μου το οποίο μου φαίνεται λογικό.

Αν υποθέσουμε πως στην Ελλάδα όλοι λίγο πολύ γνωστοί είμαστε, τότε μου φαίνεται αδιανόητο να μην γνώριζαν για τα υβριστικά μυνήματα του εν λόγω κυρίου. Στην υποθετική περίπτωση που αυτός τοποθετείται σε κάποια Γραμματεία δεν δίνει αμέσως το άλλοθι στην κυβέρνηση να πει πως, ορίστε η διαδικασία είναι αξιοκρατική, αλλά τελικά το έλλειμα εμπιστοσύνης το έχει ο τάδε κύριος για τους x,y,z λόγους ??

Και η απομάκρυνσή του δεν θα άνοιγε ρουθούνι και η κοινωνία θα σκεφτόταν πως η διαδικασία είναι όντως αξιοκρατική, σας φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο?

Μου φαίνεται λογικότερο το θέμα αυτό να είναι προσπάθεια μεθόδευσης παρά ανικανότητα.

metatisdyo είπε...

Ο λαος ψηφισε το Πασοκ οχι για να κανουν πασαρελλα οι υβριστες του και ας εχουν εφοδια ως πετυχημενα golgen boys , αλλα για να κυβερνησει ως Πασοκ . Οποιος ηθελε τετοιους ας ψηφιζε ΝΔ να τους καμαρωνει !

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον προφανές ότι είναι κακό να έχεις υπάρξει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Και είναι κρίμα μετά από τέτοιο κυνήγι και τέτοιο αποκλεισμό επί ΝΔ.

Τι να πώ. Ελπίζω να ξέρει τι κάνει ο Γιώργος και σε λίγο καιρό να έχουμε μια νέα υπέροχη Ελλάδα, αλλιώς η μούντζα θα πάει σύννεφο (το πιθανότερο).

Βικτωριανός είπε...

Σύντροφοι μη ανησυχείτε και στην Νέα Δημοκρατία θα ξάχνουν Πασόκους να χρησιμοποιήσουν ζούμε στον αστερισμό της αμερικάνικης πολιτικής κουλτούρας να δούμε στο τέλος τι θα μείνει

Ανώνυμος είπε...

Ταμβακάκης: Πρόεδρος της LAMDA dev εταιρεία του ομίλου Λάτση που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της ανέγερσης του "THE MALL" όπου γράψανε στα αρχίδια τους αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και προχώρησαν με μαφιόζικες μεθόδους εν ψυχρώ στην κλοπή δημόσιας περιουσίας. Τοποθετήθηκε Διευθύνων στην Εθνική τράπεζα. Γιατί άραγε; Μήπως για να αποροφήσει η Eurobank τη Εθνική όπως επί κυβέρνησης Σημίτη απορρόφησε η Alpha Bank την Ιονική Τράπεζα; Γιωργάκη καλή αρχή... Ούτε δίμηνο δεν πέρασε.

Ανώνυμος είπε...

O Πανάρετος πάντως επιμένει... Η διαδικασία δεν είναι λάθος...

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

O Πανάρετος πάντως επιμένει... Η διαδικασία δεν είναι λάθος... Ο Πανάρετος είναι λάθος,η διαδικασία μιά χαρά μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Διαδικασία; Ποιά διαδικασία; Κανείς δεν έχει καταλάβει πως λειτουργεί η διαδικασία...

Βικτωριανός είπε...

Αφου μιλάμε για διαδικασίες αυτή η διαβουλευση τελικά τι είναι ; έχετε δει το κείμενο γενικών αρχών που έστειλε η Διαμαντοπούλου για διαβούλευση με θέματα παιδείας, μήπως χρειάζεται να μας κάνει φροντιστήριο το ΠΑΣΟΚ ,μήπως θέλουν εμείς να νομοθετήσουμε ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου νομοθετεί η ίδια ! κάτι δεν καταλαβαίνω μπορεί κανείς να βοηθήσει !

Ανώνυμος είπε...

H διαβούλευση είναι μιά χαρά διαδικασία. Είναι μιά ευκαιρία να πουν οι πολίτες την άποψή τους πριν νομοθετηθούν διατάξεις. Σε κάποια ζητήματα έχει καταλήξει να λέει ο καθένας τον πόνο του, αλλά και αυτό έχει κάποια αξία για τους νομοθετούντες. Τώρα, κατά πόσο αποκωδικοποιεί κανείς τις απαντήσεις της διαβούλευσης και λαμβάνονται υπόψη στη συνέχεια, τι να πω... δεν ξέρω!