“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Απριλίου 2010

Αποφασίστε τώρα.

Kαλώς τα δεχθήκαμε τα παιδιά του Δ.Ν.Τ..Αρχίζει σήμερα η περίοδος της Εθνικής Αναξιοπρέπειας με την σφραγίδα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου.Το Πασοκ δεν είναι πιά εδώ.Τα κουρέλια του μόνον ανεμίζουν για να μας θυμίζουν ενα ένδοξο παρελθόν με αγώνες κοινωνικής και εθνικής προσφοράς.Τώρα κληρονόμοι και επαγγελματίες πολιτικοί συγκροτούν τον ηγετικό πηρύνα ενος κυβερνητικού σχήματος που πορεύεται ασχεδίαστα με γνώμονα το πολιτικό του παρόν και μέλλον.Μας κυβερνά ενα υβρίδιο ενος μεταλλαγμένου Πασοκ.Παρά ταύτα,οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την σωτηρία της πατρίδας,με την ώθηση των ενοίκων του Μαξίμου στις αναγκαίες αποφάσεις.Εδώ και τώρα.Εμείς οι Έλληνες αποφασίζουμε,εμείς οι Έλληνες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας,αρνούμενοι να καταφύγουμε στο Δ.Ν.Τ..Οι σοσιαλιστές δεν υπεκφεύγουν,αίρουν τα βάρη,δίνουν λύσεις,παίρνουν αποφάσεις,δρούν.Η σιωπή είναι φυγομαχία,η απόσταση είναι παραίτηση και η απουσία ισοδυναμεί με άνευ όρων παράδοση.Σύντροφοι, εντός και εκτός Πασοκ,δικό σας το χρέος,δική σας η ευθύνη.Αποφασίστε τώρα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας σταματήσει η αφωνία κάποιων! Πιστεύω να κατάλαβαν τώρα πόσο λάθος έκαναν νομίζοντας ότι μπορούν να αξιοποιηθούν. Το συμφέρον του τόπου πάνω απ΄ όλα! Κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, οι υπουργοί νυν και τέως τι κάνουν; Όλοι θα κριθούν τώρα. Έφτασε η ώρα της αλήθειας αγαπητοί σύντροφοι!

Ανώνυμος είπε...

και ο Γιώργος γίνεται πάλι Γιωργάκης !!!

TRADER είπε...

Α! Ρε Στεφανε!
ΠΑΛΙ ......ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!
Στο ελεγα παμε και εμεις short να
παιξουμε. Στο 500-600 θα τα πανε
....αλλα εσυ τιποτα εκει...επιβατης!
ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙΑ
ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ
ΓΑΠοτραινο ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ
ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ DEFAULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΕ

ΠΕΤΑΞΕ ΠΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ!!!!!!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ "ΥΠΟΠΤΟΣ".
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ή ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ή ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ.
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΙ"
βάρεσε φαλιμέντο.
**** Οσο για το Εθνικο Συμβουλιο και κλπ αυτα ειναι αστεια πραγματα.
Μην αναφερομαστε σε σχηματα που δινουν μια επιφαση δημοκρατικοτητας σε ενα κομμα που εχει σταματησει να συζηταει εδω και χρονια και εχει μετατραπει σε
a la americain προεδροκεντρικο
υποτιθεται δημοκρατικο κομμα.

Δυμαίος είπε...

Τα βήματα ειναι μελετημένα και στρατολογημένα. Αφέθηκαν τα πράγματα για να έλθει η προσφυγή στο ΔΝΤ ως μοναδική λύση ΚΑΙ αναγκαίο κακό.Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος του ΓΑΠ. ο δεύτερος θα είναι "η ανάγκαία και μοναδική λύση", η οποία θα πλασαριστεί ως λύτρωση, η αναδιάρθωση του δημόσιου χρέους. και βέβαια επειδή η αναδιάρθωση δεν θα είναι αποδοτική εντός του ευρώ θα παρουσιαστεί ως πατριωτική πράξη σωτηρίας της χώρας απο τον βρόγχο του χρέους, η έξοδος απο το ευρώ για λίγα (δήθεν) χρόνια. Αυτή η οικονομική κρίση αγαπητοί θα κλείσει με εθνική καταστροφή. Εδώ μπαίνει το ζήτημα της διεύρυνσης των ευθυνών. Κάποιοι θα πρέπει να κινηθούμε όχι μόνο για βγάλουμε τους εαυτούς μας έξω απο το κάδρο, αλλά μπάς και αφυπνίσουμε κάποιους απο τους συμπράττοντες. τουλάχιστον ας αντιληφθούνε πως τους πήραμε χαμπάρι

μικρή αρκτος είπε...

Να μη γινόμαστε συνένοχοι στην αφομοίωση απο τον λαό των πολιτικών επιλογών του ΓΑΠ. Αυτό το παραμύθι περί επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης που θα βάλει φραγμό στα μέτρα να κοπεί. Οι Παπασπύριδες και οι Παναγόπουλοι απλά φροντίζουν να εξαερίζουν την χύτρα.Καμιά κοινωνική έκρηξη δεν θα έλθει αν δεν αποκαλυφθεί η απάτη που στήθηκε απο την κυβέρνηση εδώ και 6 μήνες, ναι και μην έχουμε κόμπλεξ να το λέμε, μη φοβόμαστε. Τα πράγματα οδηγήθηκαν εδώ, δεν πήγαν μόνα τους και νομοτελειακά. Κληθήκαμε σαν ΠΑΣΟΚ να παραλάβουμε τον ασθενή για να τον σώσουμε και εμείς αντί να τον οδηγήσουμε στη σωστή κλινική τον περιφέραμε με μη επανδρωμένο ασθενοφόρο επι 6 μήνες και τελικά τον παραδίδουμε με ανήκεστο βλάβη.
το σύνθημα είναι "Λύσεις υπήρχαν αλλά σκοπίμως αγνοήθηκαν"

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημίτης στο κάδρο!

Ισχυρές πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο ισχυρούς παράγοντες της χώρας οι οποίοι του ζητούν να πάρει πρωτοβουλίες!
Σύμφωνα με πληροφορίες μια κυβέρνηση Διαχείρισης Κρίσης με επικεφαλής τον Σημίτη, αποτελεί την τελευταία ελπίδα σωτηρίας της χώρας πριν την απόλυτη χρεωκοπία.
Κορυφαίοι παράγοντες εκτιμούν οτι το ΔΝΤ θα οδηγήσει τη χώρα στη δίνη της εξαθλίωσης με επώδυνες συνέπειες ακόμη και στην εθνική μας ακεραιότητα.
Για πολλούς η αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους αποτελεί πλέον όρο εθνικής επιβίωσης, όπως επεισημαίνει και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του.

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=1729

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημιτης ειναι πραγματικό το τελευταιο χαρτί. Ειναι προφανές οτι η παρούσα κυβερνηση δεν εχει την αξιοπιστεία των αγορών και η χώρα σειρεται στο ΔΝΤ με απροβλεπτες συνέπειες.

Η μετατροπή του χρέους σε μακράς διάρκειας ή έστω επαναδιαπραγμάτευση ειναι επείσης υποχρεωτική ώστε να ελαφρύνει το φορτίο άλλα αύτο από μονο του θα προκαλέσει πανικό αν δεν υπάρχει αξιόπιστη κυβέρνηση να υλοποιήσει αλλάγες.

Ο μεγάλος φόβος της Έλλαδας που καταβάθος τρομάζει τις αγορές δεν ειναι η δημοσιονομική πειθραχεία αλλά η πιθανή ακυβερνησία.

frank είπε...

Εδω και καιρό ,κάνω περίεργους συνειρμούς.Δεν μπορεί να ειναι τόσο ερασιτέχνες...Ομιλώ για την ηγετική ομαδα ΓΑΠ.Ομως εαν δεν είναι ,τι είναι;λες ;;;Διότι καθυστερημένοι μου φαινεται δύσκολο αλλα οχι απίθανο.Εγω που ειμαι βλάξ διότι ασχολούμαι με αυτούς ,αντι να τους γιαουρτώνω εκει που ρητορεύουν,αναλογίζομαι οτι μπορεί κάτι άλλο πρέπει να υπήρχε τότε ,που είχαν το θράσος να αμφισβητούν τον πρ.ΣΗΜΙΤΗ αλλα και τώρα ως αρχάγγελοι ενός κατώτερου θεού. Λες;; τι να ειναι; τι να ειναι;

νικ είπε...

@frank

και όμως, μπορεί... Αλλά ο Σημίτης, που ήξερε, γιατί του έδωσε το δακτυλίδι;

frank είπε...

@νικ .ε! τώρα... νικ νομίζω οτι ζούμε στην ίδια χώρα.Ο π.ΣΗΜΙΤΗΣ έμεινε μόνος, ομιλούσε μόνος,αντε και κανα δυό μαζί.Οι πάντες πρέσβευαν το καλύτερο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το χειρότερο.Συμφωνούμε συνεπώς οτι ισως δεν θα έπρεπε να το δώσε;;ι.Αλλα πάντα εκ των υστέρων.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@nik και @frank

Αεν θυμοσαστε που τον ειχε φαει ΟΛΗ η κοινοβ. ομαδα, ΟΛΑ τα
πρωτοκλασσατα στελεχια να δωσει την αρχηγια στο ΓΑΠ γιατι μονο με αυτον εκλεινε η ψαλιδα γιατι ολοι
ηθελαν να παραμεινουν στα βιλαετια τους?

citizen είπε...

Ο κ.Σημίτης υιοθέτησε την λύση ΓΑΠ κάτω απ το βάρος αντικειμενικών και μη δοιχείων.Υπάρχουν δημοσκοπήσεις της εποχής,έγιναν απο Γαλλική εταιρεία,και έδιχναν πως μόνον με τον ΓΑΠ κέρδιζε τις εκλογές το Πασοκ.Αυτή την δυνατότητα δεν μπορούσε ο κ.Σημίτης να την στερήσει απο το κόμμα του.Ισχυρά οικονομοεκδοτικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα πίεζαν ασφυκτικά για τον ΓΑΠ.Το όνομα Παπανδρέου λειτουργούσε ενοποιητικά στο Πασοκ και ήταν αποδεκτό απο τους δελφίνους που ένοιωθαν να μην είναι έτοιμοι για μάχη διαδοχής.Το λάθος του κ.Σημίτη ήταν η απόφαση του να αποχωρήσει και να δώσει την αρχηγία του Πασοκ στον ΓΑΠ,έξω απο τα πλαίσια και του όρους Συνεδρίου.

νικ είπε...

@citizen et al

Ίσως έχετε δίκιο και με την πάροδο του χρόνου ξεχνώ τη δυναμική υπέρ ΓΑΠ που είχε αναπτυχθεί εκείνη την περίοδο... Τέλος πάντων, στη σημερινή κατάσταση το σκηνικό εκείνης της περιόδου είναι μάλλον ιστορική λεπτομέρεια...