“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Μαΐου 2010

Ο κ.Παπακωνσταντίνου φοβάται...

“Αν αποτύχω, θα ζητήσω την αντικατάστασή μου”, δηλώνει κατηγορηματικά στον “Κόσμο του Επενδυτή” ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Επαναλαμβάνει την δήλωση που έκανε την προηγουμένη Δευτέρα στους Φακέλλλους του κ. Παπαχελά, απο την συχνότητα του Σκάϊ.Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει πανικοβληθεί απο την δυσκολία των προβλημάτων της οικονομίας,απο τα μεγάλα λάθη του και την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει εντός του κυβερνητικού σχήματος και αγωνίζεται για την προσωπική πολιτική του επιβίωση.
Ο υπουργός Οικονομικών είναι πολιτικά επικίνδυνος, όταν με τις δηλώσεις του δημιουργεί βάσιμες υποψίες για την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής.Δίνει τροφή στους "κερδοσκόπους",σε πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν την πτώχευση της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών βαδίζει απο αποτυχία σε αποτυχία, μας οδηγεί σε οικονομικό όλεθρο. Επιπλέον δεν είναι μαχητής, δεν έχει το σθένος να αγωνισθεί για την πατρίδα του.Αναλίσκει τις ελάχιστες δυνάμεις του στην προσωπική του διάσωση. Για τούτο άλλωστε, δεν χάνει την ευκαιρία στις συνομιλίες του με δημοσιογράφους να δηλώνει ότι έκλεισε τον κύκλο του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Παπανδρέου τον εμπιστεύτηκε αφού πρώτα τον ανέδειξε.Καιρός να τον αποστείλλει στο σπίτι-ξενοδοχείο που έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου.Θα έχει ενδεχομένως την δυνατότητα να μάθει κάτι για την πραγματική οικονομία.

7 σχόλια:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

EIΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
ΑΝ ΟΙ "ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΡΑ , ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ?
ΤΙ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ? ΕΙΚΟΝΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ.
ΕΙΚΟΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ?
ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΕΞΟΔΟ" ΤΟΥ?

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Στην Ελλάδα οι δήμοι έχουν σήμερα μέσο πληθυσμό 10.200 κατοίκους όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ε.Ε. είναι 5.100 κάτοικοι ανά δήμο. Στη Γαλλία ο μέσος όρος είναι 1.600 κάτοικοι, στην Αυστρία 3.400, στην Ισπανία 4.900, στη Γερμανία 5.900, στην Ιταλία 7.100.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ τον μέσο πληθυσμό στις 30000!!!!(ΓΙΑ.... ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ)
Γιατί άραγε? Τι φοβόμαστε και εν μέσω οικονομικής κρίσης προχωράει ο Ραγκούσης αυτό το έκτρωμα νόμου?
Τι θέλει ο ΓΑΠ να ελέγχει?
Μα τι άλλο? Τώρα πια η υποταγή και ο έλεγχος απο τον τοπικό βουλευτή και το κόμμα θα ειναι ανελέητος.!!!!!

koralia είπε...

Διαβασα την ανάλυση του κ. Σημίτη και ....Επιτέλους ένα μεστό, πλήρες κείμενο. Που λέει αλήθειες χωρίς λαικισμούς και μεγαλοστομίες (κερδοσκόποι, γερμαναράδες, συμφέροντα, η μικρή πλην τίμια ελλάδα...), χωρίς φλαφλατίες και πομφόλυγες. Ούτε μια φράση για πέταμα. Κάθε λέξη απαραίτητη. Κρίμα που τέτοιες δυνάμεις, αναντικατάστατες, παραμένουν παροπλισμένες και ακόμα χειρότερα συκοφαντούμενες (ότι δεν μπορούν κάποιοι να αντιμετωπίσουν, το απαξιώνουν. Ακόμα χειρότερα κάποιοι πληρωμένοι γραφιάδες ζητούν να απολογηθεί. Γιατί άραγε; Ίσως γιατί ο άνθρωπος ξεπερνά τα μίζερα στάνταρς της χώρας). Κρίμα που στην θέση έστω του κοινοβούλειου είναι κ. Τσόκλη και η κ. Παναρίτου.
Συγκινήθηκα ειλικρινά γιατί θυμήθηκα τι άκουγα πριν από 7 χρόνια, και τι ακούω σήμετα. Στεναχωρήθηκα γιατί διάβασα μια πλήρη στρατηγική, με στόχους, ταχτικές, ενδιάμεσα βήματα. Μια πολιτική που θα μπορούσε να αποτελέσει συνεκτικό ιστό και όραμα στην επικίνδυνα συνεχώς διαλυόμενη κοινωνική και πολιτική συνοχή, αλλά...ασχολούμαστε με ψείρες. Έκοψα το άρθρο και το φύλαξα προσεχτικά ." Άντε γύρνα τώρα" είπα στον εαυτό μου στους αχαμνούς πολιτικούς του σήμερα.

babis o flou είπε...

Απαραίτητο να διαβάσουμε το άρθρο του Σημίτη. Διαυγείς απόψεις με ρεαλισμό αλλά και στρατηγική οπτική για τη χώρα.
Ας το διαβάσουν και οι ΓΑΠηδες(κατά το γιάπηδες) να ξεστραβωθούν.
Αλλά τι να καταλάβουν ο Παύλος, η Τίνα,η Κατερίνα και οι λοιποί της παιδικής χαράς..

νικ είπε...

Έτσι ακριβώς Κοραλία. Ο Σημίτης ξεπερνά όχι μόνο τα μίζερα στάνταρντς της χώρας αλλά τα ακόμη πιό μίζερα της πολιτικής σκηνής. Με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ούτε Σημίτηδες θα εμφανιστούν στην πολιτική, ούτε πρόκειται να αναδειχθούν επικεφαλής κόμματος (ακόμη και το τι έγινε - οριακά - το 1996 ήταν ιδιάζουσα περίπτωση)

Από το άρθρο Σημίτη επισημαίνω δύο πράγματα. 1) Τη δυνατότητα να υπάρξουν μειώσεις σε διάφορους κωδικούς του προϋπολογισμού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποφυγή μείωσης των συντάξεων. 2) Την απαράδεκτη καθυστέρηση απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τις συνέπειες μίας κυβέρνησης 'παιδική χαρά' με έναν ηγέτη καλό μόνο για 'παιδική χαρά' ψηφισμένο από άτομα που νομίζουν πως ζούμε σε 'παιδική χαρά'.

kritikos είπε...

@νικ
"Από το άρθρο Σημίτη επισημαίνω δύο πράγματα. 1) Τη δυνατότητα να υπάρξουν μειώσεις σε διάφορους κωδικούς του προϋπολογισμού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποφυγή μείωσης των συντάξεων. 2) Την απαράδεκτη καθυστέρηση απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με τις συνέπειες μίας κυβέρνησης 'παιδική χαρά' με έναν ηγέτη καλό μόνο για 'παιδική χαρά' ψηφισμένο από άτομα που νομίζουν πως ζούμε σε 'παιδική χαρά'".

Ο Ηγέτης "παιδικής χαράς" απαραίτητη προυπόθεση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κουμαντάρει τη "παιδική χαρά"!!!!!!!!
Εδώ (σήμερα) μπορεί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

νικ είπε...

@kritikos

Μεταξύ μας, τι απαιτήσεις μπορεί να έχει το κουμαντάρισμα παιδικής χαράς;

Δυστυχώς, το θέμα είναι πως δεν μιλάμε για τις ανάγκες παιδικής χαράς, αλλά για τις ανάγκες διαχείρισης ενός χρεοκοπημένου κράτους...