“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Ιουνίου 2010

Παπακωνσταντίνου vs Ραγκούση

O αχαμνός κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί,μάταια, να αλλάξει τους Διευθυντές των Εφοριών. Άργησε αλλά το κατάλαβε.Το πρόλαβε όμως ο εκατόνταρχος κ. Ραγκούσης και με το νόμο -πόνημα για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση κατέστησε απαγορευτική κάθε διευθυντική αλλάγη πρίν το Σεπτέμβριο στη καλύτερη περίπτωση. Αρνείται δε επίμονα την όποια νομοθετική ρύθμιση για την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι η επικράτηση του ραχατιού και του ωχαδερφισμού στα περισσότερα καταστήματα της Εφορίας και η καταβαράθρωση των εσόδων.Ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε για βοήθεια στον πρωθυπουργό αλλά δεν εισακούσθηκε.Το επιχείρημα είναι ότι η υπεράσπιση της αξιοκρατίας υπερτερεί της σωτηρίας της χώρας.Άλλωστε αν χρειασθεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.Αντέχει ο εργαζόμενος.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε ο ΓΑΠ μας έχει δείξει πόσο τον ενδιαφέρει η αξιοκρατία μέσω του opengov.

ΑΕΚΤΣΗΣ είπε...

Ποιο opengov, αφού το κλείσανε. Προκηρύσσουν τώρα ξανά τους Διοικητές των Ταμείων ενώ υπήρχε προκήρυξη γιαυτές στο opengov. Δεν καταλαβαίνω χρειάστηκε όλη αυτή η φασαρία για τοποθετήσεις του τύπου ο κ. Ραγκούσης να βάζει γραμματέα στο εσωτερικών τον συμφοιτητή του κ.λ.π. !!!

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_22_03/06/2010_403234

Η απάντηση σχετικά με το opengov και τις λοιπές πρωτοποριακές ιδέες του ΓΑΠ.

vasiliadis είπε...

πες τα...πες τα...

μας έχει η μακακία με την αξιοκρατία...

έλεος δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί σε όλο το Δημόσιο!
Συζητάμε, σωστά βέβαια, επειδή δεν έχουν τοποθετηθεί διευθυντές στις ΔΟΥ.
Ο κ. Λοβέρδος δεν έχει διορίσει ακόμη διοικήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Νέα μέτρα σε λίγο για το ασφαλιστικό, επειδή δεν θα πάνε καλά τα έσοδα των ταμείων.
Αχαμνός είναι μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Μουργκάνα είπε...

Δεν καταλαβαίνω κάτι. Το νομοσχέδιο Ραγκούση για την επιλογή των στελεχών στη δημόσια διοίκηση είναι μία πραγματική τομή του κράτους.

Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα να προχωρήσουν κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επιτρέπει την διολίσθηση των αρχών μας. Να υπενθυμίσω πως το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει την βάση του σε διαδικασίες συγκάλυψης τύπου opengov αλλά την επιλογή την κάνουν στελέχη του ΑΣΕΠ και του Συνήγορου του πολίτη.

Και για αυτό ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ, σύντροφοι, αξιοκρατία παντού. Τέλος στο πελατειακό κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν γνωρίζεις το πρόβλημα που υπάρχει στο δημόσιο ή συνειδητά συγκαλύπτεις το πρόβλημα!
Κοινή διπίστωση ότι το κράτος είναι σήμερα διαλυμένο!
Δεν λειτουργεί τίποτα!
Ο νόμος Ραγκούση ΔΕΝ έχει καμία σχέση με ΑΣΕΠ!
Μοριοδοτεί σκανδαλωδώς όσους έχουν διατελέσει διευθυντές.
Το 2004 καρατομήθηκαν χιλιάδες δημοκρατικοί υπάλληλοι και τέθηκαν στο ψυγείο!
Η ΝΔ με μοναδικό κριτήριο τη γαλάζια προσήλωση άλωσε το δημόσιο πραξικοπηματικά και το στελέχωσε με δικά της παιδιά!
Έτσι λειτούργησε το σύστημα ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ!
Αυτούς λοιπόν μοριοδοτεί προνομιακά!
Σήμερα παραπονιούνται ότι τα έσοδα είναι εκτός στόχων!
Τί κάνουν;
Επιδοτούν τις επιλογές της ΝΔ τις οποίες ο ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ προφανώς τις θεωρεί αξιοκρατικές!
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!
Σπρώχνετε το τόπο στο γκρεμό!
Τεράστιες οι ευθύνες ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ!
Όταν δεν θα υπάρχει το παραμικρό έσοδο τότε οι ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΛΟΒΕΡΔΟΣ θα ισχυριστούν ότι χρειάζονται νέα μέτρα!
Γιατί ρε πατριώτη δεν έκανες τις αλλαγές που έπρεπε όταν έπρεπε;

Ανώνυμος είπε...

Έγινε και αυτό τα βαθμολογικά που διορθώνονται τα γραπτά των παιδιών μας έχουν γίνει μπάχαλο, το επικουρικό προσωπικό όπως έκρινε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αμείβεται με 1,5 € την ώρα ενώ τα γραπτά θα διορθώνονται με 1,4 € το τετράδιο. Μπράβο κ. Διαμαντοπούλου που είχες ανακοινώσει περίπου 3 € την ώρα για το επικουρικό προσωπικό και τα γραπτά 1,6 €. Για τις επιτροπές δεν το συζητάμε. Στιβαρή υπουργός παιδεία. Να δούμε τι αποτελέσματα θα βγούνε φέτος.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτό και όμως αληθινό : το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι δέχεται υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητκές εκλογές στο ypopsifioi@pasok.gr, αν μπείτε βγαίνετε στο ΠΑΣΟΚ όπου δεν υπάρχει πουθενά η σχετική πληροφορία - διαδικασία. Αν ζητήσετε πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ θα σας πούνε να πάρετε πληροφορίες από τον αριθμό 2115555820, 2115555824, εκεί θα ακούσετέ ένα τηλεφωνητή να λέει να αφήσετε μήνυμα για τον συνδρομητή του αριθμού 697.......21, Τελικά σήμερα είναι Πέμπτη δέχεται το ΠΑΣΟΚ υποψηφιότητες ή ΟΧΙ. Κ. ΓΑΠ και κ. Ραγκούση καλαμπούρι κάνετε.

SAM είπε...

@Μουργκάνα.Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα να προχωρήσουν κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επιτρέπει την διολίσθηση των αρχών μας.
Φίλε μου ας μημυθοποιούμε την αξιοκρατία.Απο μόνη της δεν προσφέρει.Αξιοκρατία με αποτέλεσμα στον καλλίτερο χρόνο είναι η επιδίωξη.
Σκέψου λίγο την άσκηση:Τι θα επιδιώκατε ως πρωθυπουργός της χώρας? 1/ Να επικρατήσει παντου η αξιοκρατία και να χρεοκοπήσει η χώρα? 2/ Να σωθεί η χώρα απο την χρεοκοπία και αργότερα επιβάλλω την χρεοκοπία? 3/Να σωθεί η χώρα απο την χρεοκοπία με την ταυτόχρονη επικράτηση της αξιοκρατίας.
Η απάντηση 3 είναι η εύλογη απάντηση.Αν όμως για κάποιους λόγους δεν μπορεί να επιτευχθεί, η απάντηση 2 είναι η δέουσα απάντηση.

ΑΕΚΤΣΗΣ είπε...

@SAM,δεν πολυκαταλαβαίνω ούτε την συλλογιστική σου ούτε του @Μουργκάνα, εκείνο που σίγουρα καταλαβαίνω και λυπάμαι είναι ότι αν έφευγαν 11 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν θα τους λέγαμε αποστάτες όπως άλλες εποχές και ακόμα αν γίνονταν εκλογές το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να έφερνε αυτοδυναμία, ο Παπανδρέου πρέπει να αντιληφθεί ότι τον Σαμαρά, την Παπαρήγα κ.λ.π δεν υπάρχει λόγος να τους πάρει ο λαός με τις πέτρες γιατί απλά δεν έχουν την κυβερνητική ευθύνη, ο ίδιος πράγματι πρέπει να προσέχει όπως είπε στη Βουλή