“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Οκτωβρίου 2011

Εποίησεν τη νήσσα

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, η κ. Κατσέλη ετέθη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ και ελεύθεροι πλέον οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος θα δώσουν την μάχη της χώρας στα ευρωπαϊκά φόρα. Οι διαπραγματευτικές τους δυνατότητες είναι ελάχιστες και η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου και εναλλακτικών προτάσεων σε συνδυασμό με την αναξιοπιστία του πρωθυπουργού δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Παρά ταύτα, θα ευχηθούμε το καλύτερο, θα προσβλέπουμε στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Η σωτηρία της χώρας μας "κινεί" σ΄ αυτή την την προσδοκία.
Η Δευτέρα θα είναι έτσι κι αλλοιώς μιά άλλη ημέρα. Την διαφορετικότητα της ενδεχομένως να καθορίσουν οι αποφάσεις η το έλλειμα αποφάσεων της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε.. Την Κυριακή το βράδυ όλα θα είναι πιό καθαρά για την Ευρώπη και για την Ελλάδα.
Εκείνο που σήμερα είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο είναι ότι εχουμε ένα αδύναμο πρωθυπουργό και μιά ανίσχυρη κυβέρνηση. Πλειάδα βουλευτών του Πασοκ υπέδειξαν στον κ. Παπανδρέου ότι έφτασε η ώρα να σκεφτεί τον αποχωρισμό του από τον πρωθυπουργικό θώκο και ταυτόχρονα εδήλωσαν το έλλειμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του. Ο κ. Παπανδρέου τα ανέχθηκε όλα και δεν τόλμησε τον επιβεβλημένο, εκ της θέσεως του, αντίλογο,ούτε έστω μιά χλιαρή αντίδραση.
 Η ερχομένη Δευτέρα είναι, ίσως, η "επομένη" ημέρα για τον κ. Παπανδρέου, το Πασοκ και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: