“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Νοεμβρίου 2009

Δυσκολίες


Ο υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση.Ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου με γενικές καί αόριστες αναφορές περί της οικονομίας "στην εντατική",κρατάει τις αποστάσεις γιά να μην χρεωθεί οτιδήποτε.Οι υπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο δεν αντιδρούν γιά το πάγωμα των μισθών,αλλά αμέσως μετά κάνουν τους ανήξερους καί τους ενοχλημένους.Τα κομματικά στελέχη είναι απέναντι σε κάθε πολιτική λιτότητας που παραβιάζει τις προεκλογικές εξαγγελίες.Καί ο ίδιος φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχιση.Αντιλαμβάνεται ότι η επίθεση στην μεσαία τάξη μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις καί εξελίξεις σε βάρος του αλλά καί σε βάρος της κυβέρνησης καί του πρωθυπουργού.Καί αυτό ακριβώς φοβάται ο κ.Παπακωνσταντίνου,γιατί γνωρίζει ότι ο κ.Παπανδρέου δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του χρεώσει οτιδήποτε αρνητικό.

9 σχόλια:

babis o flou είπε...

Δηλαδή πρέπει να τον λυπηθούμε;
Είναιβασικό μέλος της παρέας του ΓΑΠ. Ασφαλώς ο άνθρωπος δεν κάνει για τέτοια θέση.Δεν περνάει μέρα που να μην διαπράξει ατόπημα.
Μην είστε τόσο πονόψυχοι..

revival είπε...

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει αναστατωθεί απο την επιλογή Ζορμπά.
Ακόμα και το fun club του Γιώργου έχει καταπιεί τη γλώσσα του.
Τους εκπλήσει ευχάριστα!

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Όχι βεβαίως να τον λυπηθούμε.Να τον βοηθήσουμε να καταλάβει τι τον περιμένει ναί.Γιά να συνέλθει καί να σχεδιάσει μιά σωστή οικονομική πολιτική,γιατί στο τέλος εμείς θα την πληρώσουμε την νύφη.Καί επειδή δεν ξέρει να ρωτήσει καί να συνεργασθεί.Όσο γιά τον Ζορμπά, είναι πολιτικά,ηθικά καί δεοντολογικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ>

Ανώνυμος είπε...

Tι θα αποτελούσε 'σωστή οικονομική πολιτική' στις παρούσες συνθήκες;

Και για να μην ρωτώ χωρίς να τοποθετούμαι, η θέση μου είναι πως μία υπεύθυνη σοσιαλιστική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε βάλει σαν πρώτο στόχο την ανάδειξη και περικοπή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και να ανακατανείμει τους δημόσιους πόρους με κριτήρια ποιότητας. Κάθε ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα είναι κοινωνική πολιτική καθώς οφελούνται πρωτίστως οι ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις.

Για παράδειγμα, διαβάστε αυτό (αναφέρθηκε στον Τύπο σήμερα): τελευταία η Ελλάδα στην αποτελεσματικότητα των δημοσίων πόρων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως ξοδεύουμε ένα καλό ποσοστό του ΑΕΠ συγκριτικά με άλλες χώρες. Γιατί; Διότι τα χρήματα πάνε για να συντηρούμε χαμηλής ποιότητας δομές (π.χ. τμήματα σε κάθε βουνό και ραχούλα, κλπ) και να χαϊδεύουμε αναχρονιστικές πρακτικές. Αντί να μας μιλήσουν για αυτά, το όραμα της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ περιορίζεται στο πως θα τεκμηριώσουν την κατάργηση της βάσης του 10. Γιατί ήταν προεκλογική υπόσχεση λέει. Λες και τόσες άλλες που κάνατε δεν τις έφαγε το σκοτάδι. Ο δε Πρωθυπουργός αυτή τη βδομάδα στην Καραϊβική, την άλλη στις Πρέσπες. Ωραία πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι... Άραγε, τι να σκέφτεται ο λοιδωρημένος Σημίτης για αυτό το χάλι;

Ανώνυμος είπε...

Τι να σκεφτεται και ο Σημιτης. Μας εβαλε στο Ευρο και ο ανηψιος Καραμανλη κοντεψε να μας βγαλει. Η σωτηρια της χωρας εχει ανατεθει στον γιο Παπανδρεου. Που αν αποτυχει θα παραδωσει (ας ελπισουμε πως οχι)στην κορη Μητσοτακη για να μας αποτελειωσει.

Δυστηχώς επτωχεύσαμεν που θα ελεγε και ο Τρικούπης, τοσο στα οικονομικα, αλλα πιο επικυνδινα, τοσο στις ιδεες οσο και στα προσωπα.

July είπε...

σ΄ ενα άλλο πολιτικό φιάσκο του βαψομαλιά υπουργού Οικονομικών τείνει να εξελιχθεί η περιπετεια όλων όσων έκαναν απόσυρση του αυτοκινήτου τους. Είναι τόσες πολλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που στο τέλος τους υποχρεώνουν να πουν το....γνωστό με τον γρύλο.

SAM είπε...

Είναι προφανής η απουσία σχεδίου καί ο ερασιτεχνισμός.Μαθαίνουν στο κεφάλι του κασίδη,ενώ ο κόσμος του Πασοκ όχι απλώς περιθωριοποιείται αλλά τον στήνουν στο εκτελεστικό απόσπσμα.Γι'αυτό τρέχουν να συγκαλέσουν το Πολιτικό Συμβούλιο ως ένδειξη ενδιαφέροντος γιά το κόμμα.

July είπε...

Ελα, την απορία σας την έλυσε απόψε ο ίδιος ο Προβόπουλος απο το Βήμα της Βουλης. Οπωε είπε είχε ενημερώσει τον ΓΑΠ προεκλογικά πως το έλλειμα θα διαμορθωθεί σε διψήφιο αριθμό. άραγε ήξεραν και μη παριστάνουν τους έκπληκτους.