“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Νοεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Τα παλιά τα σπίτια τα κλεισμένα πάντα κρύβουν κάτι και για σένα πράγματα γνωστά πράγματα πιστά πράγματα κρυφά, λησμονημένα
Αυτούς τους στίχους του Νίκου Γκάτσου ,μου τους έστειλε ένας παλιός,καλός φίλος με την παράκληση να τους αφιερώσω στον κ.Γ.Παπανδρέου.

7 σχόλια:

Al Anonymos Bin Emiratus είπε...

Τα ελαγα και πριν καμμια βδομαδα... Τελικα εσκασε η οικονιμκή βομβα στο Dubai που ακουμπαει πλεον την χρεωκοπεια, αναστελει εξοφληση δανειων για κρατικες εταιριες και καλει τους ελεκτες Deloitte να βγαλουν ακρη.

Αναμενομενο μια που στο Abu Dhabi δεν ειναι "μαλ..." να καθονται να πληρωνουν παντα ΟΛΑ τα σπασμενα των γειτωνων.

Επεισης αναπαντεχα ο Soud Ba’alawy παρετηθηκε απο το NASDAQ Dubai για να αφοσιωθει λεει στις επενδυσεις του Dubai Group ...

http://www.thenational.ae/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091126/BUSINESS/711259822/1001/adspage

Τωρα που το σκεφτομαι ο Soud Ba’alawy δεν ειναι και αντιπροεδρος στην MIG και το Dubai Group δεν ειναι που στηριζει το συγκεκριμενο ελληνικο fund.

Αντε και καλο συμμαζεμα παιδια...

Al Dioskouros Bin Psyxiko είπε...

Πράγματι δικαιώθηκες.Να δούμε τι θα γίνει με την ΜIG τώρα.Το όνειρο του Βγενόπουλου για πρωθυπουργός αδυνατίζει.

Βικτωριανός είπε...

Κανένας στίχος με γκρεμισμένα υπάρχει για αφιέρωση

babis o flou είπε...

Γκρέμιστα γκρέμιστα όλα πιά
γκρέμιστα γκρέμιστα σκληρή καρδιά..

Κοραλία είπε...

Ισως κολάει εδώ το σχόλιό μου:
Αναφέρω ορισμένα αυτονόητα.
Οι αγορές θέλουν να κερδίζουν επομένως δεν θέλουν να χάνουν. Δηλαδή κινούνται ώστε να διασφαλίσουν τα κέρδη τους ή στη χειρότερη περίπτωση να εξασφαλίσουν το κεφάλαιό τους. Ασφαλώς εφόσον τους παίρνει παίζουν έτσι ώστε να διευρύνουν τα κέρδη τους. Αυτό σημαίνει ότι άμα τους δίνεις συνεχώς πάσα έξω από το τέρμα σου δεν είναι μ.. να μην σου βάλουν γκολ.
Πρέπει να συνυπολογισθεί ο φόβος από την περισυνή κρίση όπου βασικά την ήπιαν, ότι η κρίση δεν έχει ακόμα ξεπερασθεί και το πάγωμα πληρωμών από το dubai δεν μπορεί να παραβλεφθεί.
Επομένως. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα περιθώριο
1.για καθυστερήσεις πρόσφατο παράδειγμα το ασφαλιστικό όπου ο υπουργός πετάει την μπάλα σε επιτροπή, κρατάει κρυφές τις προθέσεις του και ανακοινώνει ότι το πόρισμα θα είναι ετοιμο τον Απρίλιο. Οι αποφάσεις?
Και μετά φταίνε οι αγορές
2.για αντικρουόμενα στοιχεία πχ. ο προυπολογισμός αναφέρει μείωση δαπανών για τα ασφαλιστικά ταμεία 1,5δις και ο υπουργός εργασίας ισχυρίζεται ότι θα χρειασθεί 3,8δις επιπλέον για τα ταμεία τον ίδιο χρόνο. Συγχαρητήρια, κανείς δεν ξέρει ελληνικά και οι αγορές δεν ξέρουν να μεταφράζουν.
Ο πρωθυπουργός στις 6/11/2009 δήλωσε ότι πρέπει να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Φταίνε οι αγορές αν ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την βαρύτητα των λέξεων?

Συμπέρασμα ας πάρουν την ευθύνη των αποφάσεων μπας και σωθεί η χώρα.
Αν τα καταφέρουν θα δοξασθούν. Αν συνεχίσουν να αποφεύγουν το κόστος μη δημοφιλών αποφάσεων, απλά θα φύγουν νύχτα και η χώρα θα έχει μείνει ερείπιο.
Τέλος, και ο τελευταίος συστηματικός αναγνώστης οικονομικών εφημερίδων γνώριζε προεκλογικά ότι η χώρα πήγαινε για διψήφιο ποσοστό ελλείμματος, αν δεν το είχε καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να σκίσει τα βαρύγδουπα πρυχία της.
Καλημέρα, η δουλειά με τραβάει από το μανίκι.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Κοραλία δεν μας λείπουν τα πτυχία.Μας λείπει η πολιτική ικανότητα,η πολιτική βούληση καί η πολιτική γενναιότητα.Όσο γιά το γνώθι σαυτόν μούτζωστα καί φασκέλωστα.

Κοραλία είπε...

Σήμερα ο πτωθυπουργός όφειλε να παρέμβει για την οικονομία, οι αγορές αυτό περίμεναν. Το έκανε ο υπουργός δεν ήταν κακό, αλλά δεν αρκεί.
Αυτό ως απάντηση στην πολιτική γενναιότητα που αναφέρεις.
Ελπίζω να μην συνεχισθεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, προστατεύουμε τον πρίγκιπα.