“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Απριλίου 2010

Φτου κι΄απο την αρχή

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης είναι επίμονοι θιασώτες της θεωρίας των σταδίων. Στις 25 Μαρτίου αποφάσισαν για τον μηχανισμό στήριξης και χθές με αποφασιστικότητα προσδιόρισαν το ύψος του δανεισμού και των επιτοκίων. Αργότερα θα ξεκαθαρίσουν και τους όρους βάσει των οποίων θα ενεργοποιηθεί ο κοινοτικός μηχανισμός, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι πολιτικές απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. Σε κάθε περίπτωση, έστω αργά, έστω δειλά δήλωσαν απερίφραστα την βούληση τους να στηρίξουν το ευρώ και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Τώρα είναι η Ελλάδα που οφείλει να αποδείξει οτι είναι άξια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η χθεσινή απόφαση δεν είναι "ανάσα", είναι κάτι περισσότερο. Πρόκειται για προσφορά πολιτικής σταθερότητας, πρόκειται για επιδότηση μιας νέας πορείας απο μηδενική βάση.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποχρεούνται να μιλήσουν καθαρά. Το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης είναι επιλογή μας και όχι χυδαίος εκβιασμός των ανάλγητων ευρωπαίων. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την νέα πορεία της χώρας δεν είναι Γερμανικό καπρίτσιο αλλά ο αναγκαίος και απαραίτητος δρόμος για την επιβίωση της χώρας. Το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι, οι κουτόφραγκοι που μας ζηλεύουν και μας επιβουλεύονται, το πρόβλημα είμαστε εμείς που αυθαίρετα και καταχρηστικά αυτοαναγορευτήκαμε στον περιούσιο λαό της Ευρώπης.
Ήρθε η ώρα να κατέβουμε απο τον "θρόνο των Εθνικών αυταπατών". Η χώρα είναι σε πόλεμο με τις νοοτροπίες που την καθηλώνουν, με τις στάσεις και τις συμπεριφορές που την καθηλώνουν στο χθές, στις πελατειακές πολιτικές,στις άγονες θεωρίες του πολιτικού κόστους. Η χώρα είναι σε πόλεμο με την ραστώνη, τον ωχαδερφισμό, την προχειρότητα και τους πλάγιους δρόμους.
Ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα απο την αρχή.
http://www.metarithmisi.gr/el/default.asp

15 σχόλια:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

@ΣΤΕΦΑΝΕ
Συμφωνω μαζι σου για μια ακομα φορα. Ξερεις ομως οτι θα πρεπει να παρει η Κυβερνηση πολυ "ριζοσπαστικα" μετρα π.χ
ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ,
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ , εκει ειναι που φοβαμαι και αμφιβαλω.
Δεν διακρινεται μεχρι στιγμης η ακαυβερνηση για την αποφασιστικοτητα της ουτε για την διαθεση της να ερθει σε συγκρουση με σντιληψεις, νοοτροπιες και συμφεροντα που μας εφτασαν εδω.
ΠΑΛΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΕΞΩΘΕΝ
ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ.!!!!

kalamas είπε...

Έτσι μπράβο φίλε Στέφανε.
Συμφωνώ απόλυτα.
Στο εξής η χώρα με τέτοιες ιδέες πρέπει να πορευτεί.
Η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργος με εντιμότητα και ειλικρίνεια να μιλήσουν στο λαό για τις επιβαλλόμενες πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν με τη δικιά μας θέληση και πρωτοβουλία,εγκαταλείποντας την μέχρι σήμερα επιδειχθείσα στάση της πολιτικής υποκρισίας,πως τάχα οι κακοί Ευρωπαίοι και οι 'αιμοβόρες' αγορές ευθύνονται για τα ανάλγητα μέτρα.

frank είπε...

Πρέπει να παραδεχτούμε,οτι δεν είμαστε έτσι,αλλα είμαστε αλλιώς.Πρέπει να δουλέψουμε αλλά σε τι δουλειές;Πρέπει να πληρώσουμε αλλά με τι χρήματα;Ούτως η άλλως τα κομποδέματα δεν ειναι στην Ελλάδα πλέον.Οσοι πήραν δεν εχουν καμμιά διάθεση να συνεισφέρουν..μου φαίνεται.Να μειωθεί ο δημόσιος τομέας.Ναι.Να πούμε σε αυτούς που εγλυφαν κατουρημένες ποδιές και ήταν οι στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος περάστε στην αγορά.Μήπως θα ήταν πολιτικά ορθότερον να αποσύρουμε ταυτόχρονα το (πολιτικό )σύστημα και προσωπικό, που πίστευε οτι δεν είμασταν ετσι αλλα είμασταν αλλιώς;Διαφορετικά κάποιο λάκο εχει η <>.

TRADER είπε...

ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ!

-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ?

*** ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΓΑΠακια

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!
ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΑΠ'ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ!!!!!!!!!

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η OPEN GOV.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ δήλωσε ότι δεν ξαναασχολείται πια με spread και τα παρόμοια. Ας χρεώνεται η χώρα. Πότε θα τα ξανακοιτάξει; Το φθινόπωρο νάμαστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

κουιζ. Ποια είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ? Η διάσωση του αρχηγού.

Δυμαίος είπε...

οι αγορές σήμερα έδειξαν πως το προβλημά τους δεν είναι το τι θα κανει η Ευρώπη και οι άλλοι αλλά το τι έχει σκοπό να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, την οποία απ΄ ότι φαίνεται δεν παίρνουν στα σοβαρά.

Βικτωριανός είπε...

Συμφωνώ με μέρος της άποψης, αλλά τελικά διερωτώμαι από την μία έχουμε τον ΓΑΠ που έχει μηδενίσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσφορά του ΠΑΣΟΚ , γιατί αν υπήρχε προσφορά δεν θα φτάναμε εδώ ,τι και αν είχαμε πολιτικούς σαν τον Σημίτη τον Παπανδρέου η χώρα έχει έλλειμμα από την άλλη εμείς οι ίδιοι ακυρώνουμε τα πάντα λες και όλοι οι Έλληνες είναι φταίχτες. Σύντροφοι τελικά δεν φταίμε, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , αν φταίει το πολιτικό προσωπικό της χώρας γιατί να φταίει η πλειοψηφία των πολιτών. Σύντροφοι δεν ΦΤΑΙΜΕ.

Μικρή άρκτος είπε...

η απόλυτη ξεφτίλα του πολιτικού δυναμικού αποκαλύφθηκε χθές στην εκπομπή του Πολίτη στη ΝΕΤ απο τον Πάγκαλο. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, νομίζω του Κοτρώτσου, πως παρότι το πολιτικό δυναμικό της χώρας ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση, κανείς τους δεν θα πληρώσει και το μάρμαρο το πληρώνει ο Λαός, τι απάντησε ο χοντρόπετσος Πάγκαλος; "Διαφωνώ με τις τοποθετήσεις πολλών οι οποίοι ταυτίζουν το πολιτικό δυναμικό με τους πολιτικούς. Πολιτικό δυναμικό αποτελεί και ο λαός, και είναι και αυτός υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση της χώρας" Μιλάμε για ξετριπωσιά!!

SAM είπε...

Ετοιμαστείτε για ανασχηματισμό τον Ιούνιο.Ο ΓΑΠ θα ρίξει τις ευθύνες,τα λάθη και τις ολιγωρίες στους υπουργούς του.Θυμηθείτε:Παπακωνσταντίνου τέλος.

νικ είπε...

@SAM
Αυτά έχω ακούσει κι εγώ. Η αυλή αναζητά λύσεις για την οικονομία που θα βγάλουν λάδι τον Βασιλιά. Έρριξαν το όνομα Αλέκος Παπαδόπουλος αλλά ούτε θέλει να τον ακούσει ο ΓΑΠ. Ο Λoυκάς Παπαδήμoς (τελειώνει η θητεία του στην ΕΚΤ) ίσως παίζει, αλλά δύσκολο το βλέπω...

ΣΑΜ είπε...

@νικ.Στενοί συνεργάτες του ΓΑΠ εκτιμούν οτι ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει συνείδηση της δύσκολης κατάστασης.Τα επεισόδια μεταξύ υπουργών και υφυπουργών δεν ΄χουν τέλος.Μόλις σήμερα η Μπατζελή έγινε έξαλλη με τον Καρχιμάκη,όταν τυχαία έμαθε για συνέδριο με τους συνεταιρισμούς που θα γίνει αρχές ΜαΪου.Στην υπουργό ούτε προσκληση.Κανένα πρόγραμμα δεν βγαίνει έτσι.

νικ είπε...

@νικ.Στενοί συνεργάτες του ΓΑΠ εκτιμούν οτι ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει συνείδηση της δύσκολης κατάστασης.

ενώ ο ΓΑΠ έχει;

Ανώνυμος είπε...

...να του δανείσει ο Μανίκας!