“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Οκτωβρίου 2009

Τρείς θεμελιώδεις αλλαγές


Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.
- Πρώτη αλλαγή: Κυβέρνηση με μικρό και αποτελεσματικό σχήμα. Τρία υπουργεία σηματοδοτούν τις βασικές μας προτεραιότητες: το νοικοκύρεμα της οικονομίας, την Πράσινη Ανάπτυξη και την ασφάλεια του πολίτη.
- Δεύτερη αλλαγή: Η Δημόσια Διοίκηση θα στελεχωθεί από τους άξιους και όχι τους αρεστούς. Τέλος στη λογική ότι το κράτος είναι λάφυρο του κάθε κόμματος.
- Τρίτη αλλαγή: Ασυμβίβαστο ανάμεσα στο κράτος και το κόμμα.

1 σχόλιο:

Μουργκάνα είπε...

Η δεύτερη αλλαγή εάν επιτευχθεί θα με έχει κερδίσει ο Γιώργος επ' αόριστον ... Η τρίτη αλλαγή δεν καταλαβαίνω τι είναι. Τι σημαίνει ασυμβίβαστο μεταξύ κράτους και κόμματος;