“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Οκτωβρίου 2009

Λεωνίδας Κύρκος


Θέση υπέρ της συνεργασίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ Λεωνίδας Κύρκος, λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι «η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις».
«Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής, ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Κύρκος στο Mega.
«Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά το πρόταγμα είναι: Τόλμη, περισσότερη τόλμη» κατέληξε το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς.
Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος είχε εκφράσει πολύ προ της προκήρυξης των εκλογών την άποψη ότι «υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)».
Ήταν εξάλλου ανάμεσα σε εκείνους που είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι «το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του» και ότι ο ΣΥΝ έπρεπε να αποχωρήσει από το συμμαχικό σχήμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ, ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΑΡ.
ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ