“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2009

Μάγια Τσόκλη


Κυρία Τσόκλη, ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς!
Πηγή:dictyon.wordpress.com
Ο νέος κύκλος της σειράς «Ταξιδεύοντας» ανοίγει φέτος στη ΝΕΤ την Τετάρτη στις 10 το βράδυ, με ένα ταξίδι στο μαγικό αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό. Η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τον περίφημο προορισμό και προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αγαπητό και ξεχωριστό για τους ταξιδευτές. Το ταξίδι της Μάγιας ξεκινά από την πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, τη Στόουν Τάουν ή Πέτρινη Πόλη, η οποία προστατεύεται από την UNESCO ως ένα εξαιρετικό δείγμα των παράκτιων εμπορικών πόλεων Σουαχίλι της Ανατολικής Αφρικής, ένα μωσαϊκό αραβικών, περσικών, ινδικών και αφρικανικών επιρροών.
Πράγματι, η κυρία Τσόκλη κάνει ωραίες εκπομπές κι αυτό σημαίνει ότι έχει πάθος με τα ταξίδια. Την ζηλεύω… ΟΜΩΣ, φοβάμαι ότι δεν έχει το ίδιο πάθος με την πολιτική, διότι πώς είναι δυνατό να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της Βουλής όταν θα πρέπει να βρίσκεται πότε στη Ζανζιβάρη και πότε στον Ινδικό Ωκεανό, ενίοτε και στα Ιμαλάια! Εάν όμως δεχτώ το νέο τρόπο πολιτικής που έχει λανσάρει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, τότε η κυρία Τσόκλη μπορεί να είναι μια ενεργός πολιτικός. Μέσω του διαδικτύου μπορεί να κάνει τα πάντα.
Αλλά, θα πουν κάποιοι περίεργοι, πώς είναι δυνατό να πληρώνεται και από το κοινοβούλιο, δηλαδή από τον ελληνικό λαό, ΚΑΙ συγχρόνως να πληρώνεται και από την ΕΡΤ, δηλαδή πάλι από τον ελληνικό λαό; ΕΛΕΟΣ!
ΥΓ. Η κυρία Τσόκλη πόσες ομιλίες έκανε προεκλογικά ή πόσα άρθρα έγραψε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, για να ισοφαρίσει την ΤΙΜΗ που της επιφύλαξε το ΠΑΣΟΚ από το… πουθενά; Δεν συνεχίζει τα ξίδια της για να περάσει ο επόμενος στη Βουλή;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη συγκεκριμένη κυρία; Μήπως οι εκπομπές αυτές έχουν γυριστεί πριν την εκλογή της;

Και επειδή, σε καιρούς λιτότητας και δημοσιονομικού εκτροχιασμού, η σπατάλη της Βουλής είναι προκλητική, ρίχνω μιά ιδέα.

300 βουλευτές επί 10000 το χρόνο μειωμένες αποδοχές ο καθένας, εξοικονομούνται 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ισοδυναμεί με 250 υποτροφίες των 12000 ετησίως για σπουδές στο εξωτερικό.

Τόλμησε Γιώργο!

Μουργκάνα είπε...

Το ασυμβίβαστο νομίζω το κατήργησε η ΝΔ γι' αυτό και φρούτα όπως ο Άδωνης βγαίνουν στην τηλεόραση για τηλεπώληση βιβλίων και πάσαν μαλακίαν που λέει και ο Ματθαίος.

Στο προκείμενο μην χτυπάτε τη Μάγια, όταν κατεβεί με σταυρό θα πάρω τα εκλογικά μου δικαιώματα και θα πάω να γίνω τσιράκι της.

Στον επόμενο ανασχηματισμό και υπουργός.

Τα ταξίδια της και μεις τα ξύδια μας ;)

Καλαμάς είπε...

Η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας και η Μάγια μας "ταξιδεύει"? Όπως λέμε ο κοσμος καίγεται και η Μάγια " αρμενίζει"

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα : Υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει φέρει αντίρρηση δημόσια στις επιλογές του ΓΑΠ, αν υπάρχει πια ήταν η τύχη του ; Πιστεύω ότι τελικά θα είναι κάποιος χωρίς πολλά πτυχία,μεγάλος στην ηλικία,είχε χρησιμοποιηθεί από το παλιό ΠΑΣΟΚ και έχει φάει τα ψωμιά του δεν γνωρίζει τον Πανάρετο και άλλα τέτοια!!!

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε; στερεψατε σημερα απο παρασκηνιακο υλικο για τους ΓΓ και πιασατε τη Μαγια;

ο παναρετος επιμενει για το αδιαβλητο των διαδικασιων ανοιχτης διακυβερνησης, ομως με κατι παραδειγματα οπως Τσιοκας και Δημητραινας πώς να δικαιωθει παρα τις καλες προθεσεις.

διαβαζω στον τυπο οτι οι διαδικασιες ανακοινωσης ονοματων καθυστερουν προκειμενου να μην υπαρχουν λαθη και να ειναι σωστη η επιλογη. τι εννοουμε σωστη επιλογη και ποσο δυσκολο ειναι να καλεσουν τους προεπιλεγμενους για μια συνεντευξη; μην τρελαθουμε κιολας, περιμεναμε τοσο καιρο να ακουσουμε για τον τσιοκα και λοιπα τσ(ι)οκαρα;

γιωργο και οι συν αυτω,

τολμηστε και ο λαος ειναι μαζι σας. αρχισαν καμπανακια για την κυβερνηση, σταματηστε τα και προχωρηστε χωρις συμβιβασμους!

Ανώνυμος είπε...

@Τόλμησε Γιώργο!

10 Νοέμβριος 2009 6:11 μμ


Θα τολμίσει κανείς να βγάλει τις παρωπίδες και να πεί :
"Την ευθύνη την έχει ο Γιώργος που χτίζει ένα καθεστώς με χαρακτηριστικά Βυζαντινού Αυτοκράτορα"

citizen είπε...

Ναί λοιπόν,ας αρνηθούμε τον βυζαντινισμό,τον μεσσιανισμό,τον νεποτισμό.Αυτό είναι το εύκολο,όπως εύκολο είναι να καταγγείλεις τον κ.Παπανδρέου.Το δύσκολο είναι η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από αξιόπιστα,δυναμικά καί ριζοσπαστικά πολιτικά πρόσωπα.Με προοπτική την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.Οχι να φτιάξουμε ένα νέο ΣΥΝ.

revival είπε...

Στον ανασχηματισμό προτείνω τη Μαγια Μελάγια (οι παλιότεροι έλεγαν ότι ήταν μεγάλη ντίβα)και τη Μάγια τη μέλισσα.
Θα συνηθίσετε και θα πείτε κι ένα τραγούδι: Μάγια μου κανες κυρά μου..του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου!

Ανώνυμος είπε...

"Την ευθύνη την έχει ο Γιώργος που χτίζει ένα καθεστώς με χαρακτηριστικά Βυζαντινού Αυτοκράτορα"

Πιθανώς να είναι και έτσι. Χρειάζεται χρόνος ακόμη. Αλλά πιστεύεις πως αν αυτό συμβαίνει, θα αντέξει ο Αυτοκράτορας για πολύ;

Η κοινωνία διψάει για αλλαγές. Και με κάτι επιλογές ΓΓ που έγιναν δεν βλέπω να έχουν πάρει το μήνυμα...

citizen είπε...

Η τύχη του κ.Παπανδρέου δεν θα κριθεί από τις επιλογές των Γενικών Γραμματέων.Πιθανόν να στιγματισθεί απ'αυτές.Τελικά εκείνο που θα μετρήσει είναι αν πράγματι ο Πρωθυπουργός έχει κατανοήσει ότι χρειαζόμαστε μία νέα μεταπολίτευση μαζί με ένα νέο 1981.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς η τύχη του ΓΑΠ δεν θα κριθεί από τις επιλογές των ΓΓ. Αλλά και οι επιλογές αυτές μπορεί να αποτελούν μία ένδειξη για το κατά πόσο ο ΓΑΠ έχει αντιληφθεί τι ζητά η κοινωνία και κατά πόσο το κεντρικό σύνθημα "πρώτα ο πολίτης" μπορεί να γίνει συνειδητή καθημερινή πράξη.

Ο καιρός θα δείξει.

citizen είπε...

Συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ δεν μίλησε ποτέ για νέα μεταπολίτευση, απλά πιστεύει οτι σκεπτόμαστε σαν χώρα της ανατολής ενώ εκείνος είναι δυτικός μοντερνιστής !!!