“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2009

Αγώνας δρόμου γιά την κ.Μπατζελή



Με σημαντικές ελλείψεις τόνισε ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το σχετικό πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων η Κ. Μπατζελή και πρόσθεσε ότι πλέον βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. ώστε να μην χαθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και επιβαρυνθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός.
Σύμφωνα με την Κ. Μπατζελή, η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε., στο οποίο αντιστοιχεί το 20% των κοινοτικών επιδοτήσεων που θα κοπεί σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του ΟΣΔΕ για την ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων.
Τα παραπάνω ανέφερε στις δηλώσεις της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα στο υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς, σε μια προσπάθεια να πληρωθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών μέχρι τα Χριστούγεννα.
Ελευθεροτυπία

7 σχόλια:

revival είπε...

Η κ. Μπατζελή έχει κάποια συγγένεια με τον άλλον τον Μπατζελή που ήταν σε καποιον οργανισμό πριν το 2004 ?
Ή πρόκειται για συνωνυμία ?

Καλαμάς είπε...

Καλόστονα κι ας άργησε. Που'σουνα παλληκάρι μου revival να μας ανοίξεις τα μάτια τοσον καιρό για πρόσωπα και καταστάσεις στο πασοκ...Μας παριστάνεις δήθεν τον ανίδεο περί τις σχέσεις των προσώπων και ρωτάς "αθώα"να μάθεις ,για να μας "την ρίξεις" στη στροφή...

Καλαμάς είπε...

Μίλα καθαρά ρε φίλε. Αν κρατάς κανά φτιαράκι λάσπη ρίχτηνε

revival είπε...

Διακρίνω εκνευρισμό? Μια ερώτηση έκανα, προς τι το... μίσος?

Τι λάσπες και στροφές?
Νομίζω ότι οι γράφοντες στο παρόν ιστολόγιο σέβονται εαυτούς και αλλήλους.

By the way, εσύ γιατί ζορίζεσαι?

Ανώνυμος είπε...

η ομορφη κ. μπατζελη ποτε θα σταματησει το καταγγελτικο υφος; την αδικει απιστευτα.

το ξερουμε οτι τα εκανε σκ... η νδ, γι'αυτο και τη μαυρισαμε στις 4/10.

απο εδω και περα τι γινεται;

citizen είπε...

Ψυχραιμία.Ο αδελφός της κ.Μπατζελή,είναι από τα παλιά στελέχη του Πασοκ,με την δική του ξεχωριστή πορεία.Συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ στην Πάντειο(στα τέλη της 10ετίας του '70).Συνεργάτης του αείμνηστου Γεννηματά καί Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ,στην δεύτερη 4ετία του κ.Σημίτη.(Παρεπιπτώντως διαθέτει καί μεταπτυχιακό από ευρωπαϊκή χώρα).

Ανώνυμος είπε...

Αν, η κατά τα άλλα αξιόλογη και γνώστης του αγροτικού ζητήματος και του κοινοτικού δικαίου κ.Μπατζελή, δεν απογαλακτιστεί πολιτικά από το αγροτοπατερικό (και όχι αγροτικό) κίνημα και ότι αυτό σηματοδοτεί θεσμικά και προσωπικά, δεν θα μπορέσει δυστυχώς να πετύχει τα αναμενόμενα.
Και ξέρει καλά ότι ο χώρος είναι δύσκολος, τα προβλήματα πολλά, αλλά το πεδίο είναι "ναρκοθετημένο" από τις λαϊκίστικες απόψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές των φίλων της.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ, η ΣΥΔΑΣΕ, η ΚΚΕ-θεσσαλική και οι περισσότερες Ενώσεις Συνεταιρισμών δεν εκπροσωπούν τους αγρότες. Οι Αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου χρόνου το απέδειξαν περίτρανα.
Η "κρίση αντιπροσωπευτικότητας του αγροτικού κινήματος" είναι αποδεκτή νομίζω και από τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και την ίδια την ΓΕΣΑΣΕ.
Θα συγκρουστεί ή την έχουν "δεμένη";