“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ

Ακριβώς 20 χρόνια συμπληρώνονται αύριο (Δευτέρα) από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη γερμανική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα εκπροσωπήσουν τις τέσσερις νικήτριες δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με όλους τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου .
Στους επίσημους καλεσμένους περιλαμβάνονται πρωταγωνιστές των γεγονότων εκείνης της περιόδου, όπως ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα, ο καγκελάριος της ενoποίησης Χέλμουτ Κολ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών την εποχή εκείνη Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και πολλοί άλλοι, που μαζί με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα συναντηθούν στην Μπορνχόλμερ Στράσε, ένα από τα σημεία όπου σημειώθηκαν τα πρώτα ρήγματα στο Τείχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: