“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ Κ.ΚΑΤΣΕΛΗ?


Νέα δίμηνη παράταση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2009, στην υποχρέωση των γαλακτοβιομηχανιών να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία η προέλευση του γάλακτος.
Την απόφαση έδωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος είχε και αυτός με τη σειρά του δώσει δίμηνη παράταση στις γαλακτοβιομηχανίες, αλλά μετά τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων την απέσυρε, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα κάνουν τώρα οι κτηνοτρόφοι.

Είναι το σημείο που αποφασίζεις αν θα στηρίξεις τον πρωτογενή ή τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας. Αν θα υπερασπιστείς τους χιλιάδες μικρούς παραγωγούς ή τα καρτέλ του γάλακτος και τους βιομηχάνους .
Βεβαίως μπορεί οι βιομήχανοι να ανεβάσουν τις τιμές και να εκβιάζουν αλλά εδώ είναι που πρέπει να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της αντιπολίτευσης και οι καταναλωτικές οργανώσεις και να θυμηθούμε το Μποϋκοτάζ στο Γάλα που κάναμε πέρυσι.Πηγή:papaioannou.wordpress.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω.

citizen είπε...

Υποχρέωση μου.

Μουργκάνα είπε...

Πολύ καλό το άρθρο. Πολύ σωστή η ανάπτυξη του σκεπτικού. Υποχρέωση έχει και ο καταναλωτής να είναι ενημερωμένος και το κράτος να προστατεύει τον καταναλωτή.

Πέρα από την πλάκα περιμένετε από την Λούκα σοβαρή πολιτική?

citizen είπε...

Από το Πασοκ περιμένω σοβαρές καί υπεύθυνες πολιτικές καί αποφάσεις.Από την κ.Κατσέλη απαιτώ ορθη εφαρμογή καί εκελεστική δειμότητα.Ο Χρόνος θα δείξει.αλλά δεν θέλω να κρίνω αρνητικά τόσο γρήγορα.

Μουργκάνα είπε...

citizen άδικο δεν έχεις η αλήθεια είναι πως πολύς κόσμος περιμένει αυτή το πράγμα. Αλλά, όταν το στελεχιακό σου δυναμικό στην περιφέρεια πηγαίνει μόνο για σκι δεν νομίζω ότι μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω. Εξάλλου για να είσαι και ολίγον αριστερός πρέπει να είσαι λαικός όχι παιδάκι του ιδιωτικού ...

Καλαμάς είπε...

Μουργκάνα ΑΘΑΝΑΤΗ ρίχτα... τό'χεις... και τον έχεις...

citizen είπε...

Μουργκάνα,σε καταλαβαίνω.Καί εγώ δημόσιο έχω τελειώσει,αλλά το σκί δεν με ενοχλεί.Με ενοχλεί που ουδείς ενοχλείται από την ανυπαρξία δημοκρατικών-συλλογικών διαδικασιών στο Πασοκ.Ο ΓΑΠ θέλει κόμμα-κέλυφος καί ηλεκτρονικούς διαλόγους που παράγουν ψευδαίσθηση δημοκρατίας καί του παρέχουν απόλυτη ελευθερία επιλογής πολιτικών καί προσώπων. Η μόνη ίσως λύση είναι η διαμόρφωση νέων συλλογικοτήτων που θα εκφράζουν δυναμικά το παρόν καί το αύριο μεενσωματωμένη την θετική εμπειρία του χθές(η της ιστορίας αν προτιμάς.Σε κάθε περίπτωση ασ αποφύγουμε να είμαστε "καλαμάς" στον κάμπο.