“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Σεπτεμβρίου 2009

Stage

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Stage ξεπερνούν ακόμη και τις 80.000, καθώς η πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα έχει δημιουργήσει μία στρατιά εργαζομένων «δεύτερης ταχύτητας». Τα κονδύλια για τα προγράμματα Stage, τα οποία διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ προέρχονται από εθνικούς πόρους και όχι από κοινοτικά κονδύλια (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επαινεί Σημίτη, αλλά...
- Χρύσωμα του χαπιού ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου χθες για τον Κ. Σημίτη.
Παίνεσε την προσφορά τού πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας ότι το έργο του το θεωρεί ανεκτίμητο και τον ίδιο αξιολογότατο στέλεχος, αλλά επισήμανε με έμφαση ότι δεν τον έβαλε στον ψηφοδέλτιο Επικρατείας γιατί σε αυτό θέλει στελέχη που την επομένη των εκλογών, είτε είναι στη Βουλή είτε στην κυβέρνηση, θα αποτελούν μια μάχιμη ομάδα για να σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος. Επί της ουσίας υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δώσει και το στίγμα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει. Πάντως έριξε, εμμέσως πλην σαφώς, στον Κ. Σημίτη την ευθύνη τής μη συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι ήθελε τον πρώην πρωθυπουργό στη Βουλή, του έκανε μια πρόταση που δεν δέχτηκε, αλλά σέβεται την απόφασή του. Ελευθεροτυπία(14/09)
Με έμπνευση από τον Ομπάμα
Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πολιτική Ομπάμα με ολίγη... σταθεροποίηση, που θα κρατήσει τρία συναπτά έτη, θα εφαρμόσει ο Γ. Παπανδρέου αλλάζοντας την πεντάχρονη ρότα του σφιξίματος που είχε υιοθετήσει ο Κ. Καραμανλής, πρώτα με την «ήπια προσαρμογή» και αργότερα, τον φετινό Ιανουάριο. Από τήν Ελευθεροτυπία (14/09)

Ας τό έχουν υπ'οψη τους

Εχει αρχίσει ο πόλεμος τού σταυρού.Πρόκειται,ως γνωστόν,γιά τήν πιό σκληρή μάχη.Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα ,είναι η εβδομάδα τού σταυρού.Οι υποψήφιοι βουλευτές, άς έχουν κατά νού τόν εξαιρετικό στίχο τού Τάσου Λειβαδίτη "Οχι,όχι από τόν εχθρό σύντροφε,απόψε φυλάξου από εμένα"

Καί στό Κυπριακό ψεύδεται ο Καραμανλης

Στίς 15 Απριλίου 2004, εντός τού Συμβουλίου τών πολιτικών αρχηγών,υπό τόν τότε Πρόεδρο Κ.Στεφανόπουλο,ο κ. Καραμανλής είπε "ναί" στό σχέδιο Ανάν.Καί τό ίδιο βράδυ σέ διάγγελμα του,παρότρυνε τούς Ελληνοκυπρίους νά αποδεχθούν τό σχέδιο, στήν προοπτική ότι η ένταξη τής ενωμένης Κύπρου στήν Ευρωπαική Ενωση θά διευκόλυνε θετικές εξελίξεις.Αυτή είναι η αλήθεια πού αποκρύπτει ο κ.Καραμανλής.

Τά πέντε ψέμματα τού κ.Καραμανλή

1.Η υπόθεση τής Ανθούσας. 2.Τό Δημόσιο χρέος. 3.Η ανεργία. 4.Πόσο κοστίζει τό πρόγραμμα τού Πασοκ. 5.Οι φόροι. Ο Καραμανλής,έχει χάσει τήν μπάλα.Μέ ψεμματάκια καί κολπάκια προσπαθεί νά κερδίσει τό χαμένο έδαφος.Αλλά τό πουλάκι πέταξε.Τά δύσκολα έρχονται μετά τίς εκλογές.Τότε θά μετρηθεί τό Πασοκ καί ο ΓΑΠ.

Ιστορία φτιάχουν οι παρέες

Λοβερδος καί Μπίστης,μίλησαν σέ πολυπληθές ακροατήριο,τήν Τετάρτη τό απόγευμα(23/9),στό Χαλάνδρι.Οι πληροφορίες μου λένε ότι τήν εκδήλωση οργάνωσαν κάποιοι από τούς λοχαγούς τού Πασοκ,μέ τήν συνδρομή ένιων εκσυγχρονιστών.Η προσέλευση τού κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή ,όπως καί η ικανοποίηση τών παραβρεθέντων γιά τήν πρωτοβουλία.Οι ομιλίες Λοβέρδου καί Μπίστη,ήταν ουσιαστικές,υπεύθυνες καί τεκμηριωμένες.Μπράβο καί άντε τά κουνηθούμε λιγάκι.

Τρέχει κάτι

Δέκα ημέρες πριν τίς εκλογές,βρήκαν γιάφκες?Τίς βρήκαν τώρα η τίς ήξεραν καί περίμεναν τήν κατάλληλη πολιτική στγμή? Η πρόκειται γιά μούφα,γιά αποπροπροσανατολισμό?