“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Ιανουαρίου 2010

Τα αδιέξοδα του λαϊκισμού

Γράφει ο revival. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.
Μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσμενείς αλλαγές, ενώ αμέριμνο περίμενε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα υπεσχημένα προεκλογικά, μια ανέφελη τετραετία όπου θα έχαναν μόνο οι «λίγοι».
Η κυβέρνηση καλεί τώρα την κοινωνία να κατανοήσει, ενώ μόλις προ τριών μηνών την καθησύχαζε πως «λεφτά υπάρχουν».
Τα πιο «καλομαθημένα» τμήματα της ελληνικής κοινωνίας καλούνται τώρα να αποδεχθούν ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Πως όμως να το κατανοήσουν και να το αποδεχθούν, όταν σύσσωμη η ελληνική πολιτική τάξη, του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και ενίοτε προεξάρχοντος, απέφευγε συστηματικά να γίνει δυσάρεστη?
Πόσοι ανέδειξαν την ανάγκη εφαρμογής προγράμματος σταθεροποίησης, πόσοι είπαν με θάρρος ότι προνόμια μιας άλλης εποχής πρέπει να καταργηθούν, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως μεγιστάνας εργοδότης, ενώ τα ταμεία είναι άδεια?
Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ηγηθεί μιας προσπάθειας απότομου εξορθολογισμού της χώρας, ενώ μέχρι χθες ηγείτο της ανέμελης συμμαχίας και χτύπαγε φιλικά στην πλάτη όλες τις «καλομαθημένες» κοινωνικές ομάδες.
Το εγχείρημα μοιάζει ακατόρθωτο..

Διχασμός για παροχή ψήφου σε μετανάστες

Της Μαρίας Δεληθανάση. Η έλλειψη ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου οδηγεί σε συστηματική ένταση των φοβικών συνδρόμων της ελληνικής κοινωνίας, συμπεραίνεται σε έρευνα της Public Issue για την «Κ». Εξι στους δέκα Ελληνες θεωρούν ότι η μετανάστευση βλάπτει τη χώρα, όταν πριν από δύο χρόνια ένας στους δύο Ελληνες θεωρούσε ότι μετανάστες και πρόσφυγες βλάπτουν τη χώρα. Η ελληνική κοινωνία θεωρεί ότι η μετανάστευση, πλέον, βλάπτει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (59% το 2010 έναντι 47% το 2008), ότι αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων (57% το 2010 έναντι 47% το 2008), ότι στερεί δουλειές από τους Ελληνες (45% το 2010 έναντι 39% το 2008). Σταθερό παραμένει το ποσoστό όσων θεωρούν τους αλλοδαπούς υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας(75%).http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100029_31/01/2010_389041

Facebook: η συνεδρία σας έληξε.

Tης Άρτεμις Καπούλα. Σκεφτείτε το λίγο. To Facebook είναι η μεγαλύτερη καταγραφή προσωπικών δεδομένων που έγινε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάποτε πιστεύαμε πως θα γίνει αλλιώς: ένας «Μεγάλος Αδερφός» θα εγκατασταθεί κάπου ψηλά και θα παρακολουθεί τα πάντα. Δεν έγινε έτσι. Εμείς δημιουργήσαμε τον «Μεγάλο Αδερφό». Με όλη μας τη χαρά. Και τον ταϊσαμε με προσωπικά δεδομένα και ιστορίες της ζωής μας. Τον ποτίσαμε με τα δάκρυα μας. Ξέρει πως γελάμε, τι ονειρευόμαστε, τι θέλουμε από τη ζωή, τι μας φοβίζει και τι μας δίνει χαρά. Και δεν είμαστε λίγοι: είμαστε 350 εκατομμύρια. Θεωρητικά σε λίγα χρόνια το 10% του πλανήτη θα έχει αφήσει φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία στο Facebook.http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=69&smid=379&ArticleID=1340&reftab=60&t=Facebook:-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B5

Κυβέρνηση ειδικών αποστολών.

Του Παντελή Καψή. Λόγια και εξαγγελίες έγιναν πολλές. Τίποτε όμως που να φέρνει άμεσα έσοδα, ούτε καν η αύξηση στον φόρο καυσίμων που έχει από καιρό αποφασιστεί. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ η κυβέρνηση έχει απλώσει τόσο πολύ τον τραχανά που κινδυνεύει να δει να συγκροτείται ένα μέτωπο διαφωνούντων προτού καν αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=312761&dt=31/01/2010