“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Ιουλίου 2011

Χαραμάδα στο μέλλον

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα την λύση- απάντηση στο πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας την προσεχή Πέμπτη, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής τηε Ε.Ε.. Οι παρασκηνιακές συζητήσεις δεν θα σταματήουν μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης των Ευρωπαίων ηγετών. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας απουσιάζει από τους κύκλους της πραγματικής συζήτησης και δεν είναι σε θέση να επηρρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.
 Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να διαθέτει άνεση στα ευρωπαϊκά σαλόνια, η αξιοπιστία του όμως κινείται ελάχιστα υπεράνω του μηδενός. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι, αναμφίβολα, πολιτικοί αστέρες σπουδαίου βεληνεκούς, αλλά είναι σε θέση να διακρίνουν την άγνοια, την γενικολογία,τις αφηρημένες διατυπώσεις και την διπλή γλώσσα του Έλληνα πρωθυπουργού. Τούς χρειάσθηκε τόσο χρόνος όσο και στους Έλληνες να αντιληφθούν ότι ο Έλλην πρωθυπουργός περί άλλων τυρβάζει.
Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα οδεύει σε δυσμενέστερες ατραπούς, παρά τις επαχθείς θυσίες των ελλήνων εργαζομένων.
 Από τα νεοκεϋνσιανά ξεσπάσματα  του πρωθυπουργού και τις γελοίες κορώνες περί περιστρόφων, μας οδήγησε στό δίλλημα μνημόνιο η χρεοκοπία. Στή συνέχεια μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και της μείωσης της επιτοκίου μας προσέφερε την αυταπάτη της εξόδου στις αγορές, ενώ μας έδειχνε φως στο τούνελ που κανείς μας δεν έβλεπε.
Η αποτυχία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και η διαφαινόμενη αδυναμία διαχείρισης του χρέους, έφερε πρόσθετα μέτρα και το νέο δίλλημα.. Μεσοπρόθεσμο η χρεοκοπία. Η Βουλή ψήφισε το μεσοπρόθεσμο αλλά η χρεοκοπία δεν εμφανίζεται πλέον με διλληματικό χαρακτήρα , αλλά με επιθετικό, τεχνικό προσδιορισμό (selective default). Έξυπνα πλέον παρουσιάζεται ως επιλογή μας και ως αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκούμε στούς εταίρους μας. Αστεία εγχειρήματα ανεπαρκών πολιτικών.
Το βέβαιον είναι ότι ετοιμάζεται μιά λύση για την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε πόσο ποσοστό τους χρέους θα διαγραφεί. Γνωρίζουμε όμως οτι οι ημέρες και τα χρόνια που είναι μπροστά μας θα είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε οτι οι Έλληνες εξαπατήθηκαν. Γνωρίζουμε ότι διέγραψαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες ενός λαού για δημιουργική ζωή. Γνωρίζουμε ότι στη συνείδηση μας ο κ. Παπανδρέου, οι κηπουροί του και οι ετερόκλητοι φίλοι του έχουν διαγραφεί. Ας ανοίξουμε μια χαραμάδα στο μέλλον.