“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Δεκεμβρίου 2009

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Στην Κόρινθο, που ήταν πλούσια πόλη, γίνονταν δύο πανηγύρια, για εμπόρους απ’ όλο τον κόσμο. Το καθένα είχε διάρκεια ενάμιση μήνα. Όταν την κατέκτησαν οι Φράγκοι, αυτά συνεχίστηκαν. Όσοι συμμετείχαν σ’ αυτά σαν να μην τρέχει τίποτα, έλεγαν, όταν τους ρωτούσαν, που πάνε : « είμαστε για τα πανηγύρια » . Έκφραση που σήμερα επικρατεί για όσους δεν έχουν επίγνωση της σοβαρότητας μιας κατάστασης. http://sofa-logia-anastasia.blogspot.com/

Πολιτική η παραίτηση Ρόβλια

Επειδή όταν ψάχνεις βρίσκεις καί όταν ρωτάς μαθαίνεις,η παραίτηση του κ.Ρόβλια έχει πολιτική αιτία,που δεν είναι άλλη από την κόντρα του με τον κ.Ραγκούση γιά τις αρμοδιότητες.Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Ραγκούσης δεν είχε την διάθεση να εκχωρήσει ούτε μία αρμοδιότητα στον πρώην υφυπουργό του.Ταυτόχρονα τον φόβιζαν καί οι δυνατότητες του κ.Ρόβλια,η εργατικότητα του καί οι γνώσεις του.Καί ο πρώην υφυπουργός πίεζε γιά αρμοδιότητες,ήταν καί πολυπράγμων.Γιά το θέμα της παραίτησης ο κ.Ραγκούσης δεν έχει πει ούτε μία λεξη,λές καί δεν τον αφορά,λές καί δεν αφορά το πρώην νούμερο δύο του υπουργείου του.Αντιθέτως έχει πέσει πάνω στον κ.Παμπούκη γιά να αποσοβήσει τον κίνδυνο ορκωμοσίας νέου υφυπουργού με πολιτικές δυνατότητες πρώτης γραμμής.Προτείνει όνόματα από βουλευτές πρώτης εκλογής ,αδύναμους πολιτικά,άρα καί απολύτως ελέγχόμενους.Απεύχεται λύσεις τύπου Φλωρίδη,Ευθυμίου η καί ακόμα μία επιλογή Παντούλα γιά να εκπροσωπηθεί καί η αποκλεισμένη Ήπειρος.Η ανακοίνωση του νέου υφ.Εσωτερικών μπορεί να συνδυασθεί καί με την σύσταση Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του εφοπλιστικού λόμπυ) καί την τοποθέτηση αρμοδίου υφυπουργού.

Τα θέλγητρα της Εξουσίας.

Φτάνουμε-εκτός-απροόπτου στο τελευταίο επεισόδιο του "σήριαλ Καπελέρης" καί ανάληψη της Ειδικής Γραμματείας της Υπηρεσίας ειδικών ελέγχων. Αφου καί μετά από δύο μήνες επώαση,οι φωστήρες του Μαξίμου κατέληξαν στον κ.Καπελέρη,αντελήφθησαν ότι έχει ασυμβίβαστο τον απέσυραν.Ο κ.Καπελέρης επειδή διακατέχεται από έντονα συναισθήματα κοινωνικής καί δημόσιας προσφοράς προτίμησε την θέση του Ειδκού Γραμματέα από την θέση του Δημοσίου υπαλλήλου.Είδες η εξουσία?

Πρόκληση στον ΟΛΠ

Eξωφρενική καί εκτός ορίων κοινής λογικής είναι η συμφωνία ΟΛΠ-Εργαζομένων που προβλέπει κόστος τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ γιά την εθελουσία έξοδο περίπου 300 εργαζομένων.Υπολογίζεται ότι κάθε εργαζόμενος που θα ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα θα εισπράξει 230.000 ευρώ.Πέραν της ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ που συνιστά-ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε-μία τέτοια συμφωνία,αναδεικνύει την παθογένεια του ελληνικού κράτους.Μία κοινωνία που χτίζεται χωρίς προτεραιότητες καί ιεραρχίες,μία κοινωνία που δεν σέβεται τις καταγραμμένες καί διαπιστωμένες αξίες της ,είναι μια κοινωνία της αυθαιρεσίας ,του ιδιότυπου τσαμπουκά καί της ήσσονος προσπάθειας.Η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει άμεσα την υπογραφή της στη σχετική ρύθμιση καί εάν οι "νονοί"του λιμανιού προβούν σε αποκλεισμό τους να προχωρήσει τάχιστα στην πολιτική επιστράτευση τους.Ενδεικτικό της "κρατικής παράκρουσης" συνιστά η απεργιά (Πέμπτη 17/12) των Νοσοκομειακών Γιατρών γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες των τριών τελευταίων μηνών.