“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Ιουνίου 2011

Το δικαίωμα του "ξεγάνωτου"

Νέο περιστατικό προπηλακισμού πολιτικού προσώπου σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με θύμα αυτή τη φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αργυρόπουλης, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, και κατά την είσοδό του τον περίμενε ομάδα περίπου 50 ατόμων.
Η ομάδα άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα και να πετάει γιαούρτια, πέτρες και αβγά, ενώ στη συνέχεια τους απώθησε αστυνομική δύναμη.
Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε μέσα στο ΚΑΠΗ για όση ώρα διήρκεσε η ομιλία του, ενώ έξω τον περίμεναν εκατοντάδες συγκεντρωμένα άτομα.
Τελικώς, ο κ. Πεταλωτής αποχώρησε από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.
Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Η "δημοκρατία" του όχλου δεν μας ταιριάζει, μας βρίσκει απέναντι,πολέμιους και αντίπαλους. Ο λαϊκισμός πάντα ήταν το κρυφό ταίρι του φασισμού, είτε δεξιού, είτε αριστερού. Οι σημερινοί κυβερνώντες, ελαφρά τη καρδία εξέθρεψαν το θηρίο που σήμερα τους πληγώνει. Το πατρονάρισαν, το ενεθάρρυναν, του έδωσαν στέγη πολιτικής και το αποδέχθηκαν. Το θηρίο σήμερα έχει στραφεί εναντίον τους, βρυχάται, απειλεί νατους κατασπαράξει.Δεν επιχαίρουμαι, αντιθέτως θεωρούμε απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα του "ξεγάνωτου" κ. Πεταλωτή να έχει το δικαίωμα και την ευχέρεια να μας "κατατροπώνει" και ας μη κάνει τον ανήξερο, να μας διαβάλλει.

Επιστολή 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλαν πριν από λίγο 16 βουλευτές του Πα.Σο.Κ με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος με θέμα την κρίση που διανύει η χώρα και την αντιμετώπισή της.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; και μάλιστα ως Άρθρο ένα (1). Ανάλογες επιλογές φαινεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορεί να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους. θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1. Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Την επιστολή υπογράφουν συνολικά 16 βουλευτές: Όλγα Ρεντάρη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Εκτωρας Νασιώκας, Κώστας Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Σοφία Γιαννακά, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης και Παναγιώτης Κουρουπλής, Βασίλης Τόγιας, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Τσελέπης, Θωμάς Ρομπόπουλος.

Τρείς τουλάχιστον βουλευτές του Πασοκ, ( δύο άνδρες και μία γυναίκα), σκέφτονται σοβαρά να υποβάλλουν τη παραίτηση τους απο το βουλευτικό αξίωμα, αρνούμενοι να ψηφίσουν τα πρόσθετα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης. Οι σχετικές συζητήσεις, έχουν ενταθεί τα τελευταία 24ωρα. Οι πολιτικές κριτικές επικεντρώνονται στην πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, την άρνηση ανάληψης οιασδήποτε ευθύνης εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών, την χαοτική διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, την κάκιστη εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και στη ακραία επίθεση στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η αύξηση της ανεργίας κ.λ.π..
Χωρίς πρόθεση αμφισβήτησης ουδενός και ουδεμιάς οφείλουμε να επισημάνουμε την απόσταση των σκέψεων απο τις πράξεις. Όπως και τη σπουδαιότητα και το πολιτικό βάρος τέτοιων αποφάσεων και τις επιπτώσεις τους συνολικά και ατομικά. Είναι ωστόσο προφανές ότι για κάποιους είναι η ώρα των συνειδήσεων.