“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Απριλίου 2010

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ...

Τώρα που φαίνεται οτι τα περιθώρια για την χώρα στενεύουν,τώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να συντονισθεί,τώρα που ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει εκ νέου τον θρίαμβο της απόφασης για τον μηχανισμό στήριξης,ΤΩΡΑ χρειάζεται κάποιοι πολιτικοί με κύρος και απόθεμα εμπιστοσύνης να βάλλουν πλάτη για την σωτηρία της πατρίδας.Να μιλήσουν,να προτείνουν,ν΄αναλάβουν πρωτοβουλίες,να εμπνεύσουν.Ξέρω οτι λοιδωρήθηκαν,γνωρίζω οτι τους εξέθεσαν,τους αγνόησαν,τους προσέβαλαν.Πρέπει όλα αυτά να τα ξεπεράσουν και να τα αγνοήσουν.ΠΡΕΠΕΙ να δράσουν.Ακόμα και η συντεταγμένη πορεία προς την χρεοκοπία είναι προτιμότερη απο την καθολική κατάρρευση.Η ηγετική ομάδα του Πασοκ ζεί στον ναρκισσισμό της εξουσίας της,αλλά η πλειοψηφία τους αύριο θα ζεί εκτός Ελλάδας.Όλοι οι άλλοι θα ζήσουμε για πάντα εδώ.ΑΜΕΣΑ λοιπόν ζητείστε απο τον κ.Παπανδρέου να συζητήσετε,να συμβάλλετε,να προσφέρετε.Βεβαίως μπορεί εύσχημα,ευγενικά και έντεχνα να το αποφύγει.Είναι και το πιθανότερον.Ο καθένας όμως πρέπει να πράξει αυτό που επιτάσσει η συνείδηση του.Η ιστορία θα κρίνει αμείλικτα τους πάντες.Και το μέτρο είναι η ιστορία,η πατρίδα,οι πολίτες και όχι οι ματαιοδοξίες και οι εγωϊσμοί.

ΟΙ επιταχυντές.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο,την Μεγάλη Τρίτη, είπε επί λέξει «Στο τραπέζι υπάρχουν και οι δικές μας προτάσεις, όπως και οι προτάσεις των σοσιαλιστών για ένα μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό, πιο πρακτικό και πιο γρήγορο για τις δανειακές ανάγκες των χωρών. Η συζήτηση θα ανοίξει με την ομάδα εργασίας που προτάθηκε και υιοθέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Βαν Ρόμπαϊ. Εκεί θα συμμετάσχουμε για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια πιο αποτελεσματική πρόταση».
Πάντως, σχετικά με την αναφορά του κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο για ένα μηχανισμό στήριξης πιο αποτελεσματικό,κυβερνητική πηγή έλεγε ότι «εντάσσεται στο πλαίσιο των προτάσεων των Ευρωπαίων σοσιαλιστών». Ομως, «η κυβέρνηση σήμερα δεν θέτει κανένα θέμα αλλαγής των όρων της πρόσφατης συμφωνίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητα των ανευθυνουπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων συνεχίζεται ακάματη.Η παραπάνω δήλωση αδειάζει τον πρωθυπουργό,μιας και τα θέματα που συζητούνται στις συνόδους των Ευρωπαίων σοσιαλιστών,αφορούν το κόμμα του Πασοκ, τα αρμόδια όργανα του και όχι τα υπουργικά συμβούλια.Σ΄όλα αυτά προσθέστε την ακράτεια λόγου του κ.Παγκάλου,την αδεξιότητα του κ.Χριστοδούλου(ΟΔΔΗΧ),την πολιτική ανεπάρκεια του κ.Παπακωνσταντίνου και έχετε ενώπιον σας τους "επιταχυντές" της κουρσας ανόδου των επιτοκίων δανεισμού.

Επιστροφή στην πολιτική


Η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου εμφανίζει σημάδια έντονης κόπωσης,αποσυντονισμού και πολυγλωσσίας.Πολλές απο τις αρνητικές εξελίξεις του 6μήνου οφείλονται σε άκαιρες κυβερνητικές πράξεις η σε αστοχίες κυβερνητικών παραγόντων.Η κρισιμότητα των στιγμών και της περιόδου επιβάλλει την άρδην άρση των αρνητικών παραμέτρων.Αυτό μπορεί να σημαίνει ενασχόληση του πρωθυπουργού με την κυβέρνηση του,αντιμετώπιση των τριβών και των διχογνωμιών,επιβολή ομόνοιας και ομοψυχίας.Στην προσπάθεια του ο πρωθυπουργός θα χρειασθεί να στεναχωρήσει φίλους του (όρα Πανάρετο,Παναγιωτακόπουλο),να συνετίσει πολιτικούς υποστηρικτές του(όρα σύστημα Αρσένη,Παπουτσή,Παναγόπουλο) και ενδεχομένως να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.Οι διαφαινόμενες εξελίξεις δεν ευνοούν τις πρωθυπουργικές αποστάσεις απο τις καυτές πατάτες της πολιτικής ατζέντας.Τώρα ο κ.Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην πραγματική πολιτική και στις πρόσθετες δυσκολίες που η 6μηνη πολιτική του συσσώρευσε.