“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Μαΐου 2010

Γράφει ο Νίκος Μπίστης.
Ο Ερντογάν απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους πολιτικούς. Και αυτές τις μέρες είδαμε ένα Παπανδρέου από τα παλιά, από την εποχή του Ελσίνκι, πριν δηλαδή ανακαλύψει τις χάρες του βαθέως ΠΑΣΟΚ και δήθεν αριστερές στροφές στην οικονομία που οδήγησαν σε αδιέξοδο και ευτυχώς εγκαταλείπονται η μία μετά την άλλη.
Οι μόνοι που δεν ξέχασαν τον κακό τους εαυτό είναι ορισμένοι αναλυτές και δημοσιογράφοι που θεωρούσαν πως ο Ερντογάν με το που πάτησε το πόδι του εδώ όφειλε να εγκαταλείψει τις τουρκικές θέσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο. Δεν τους φτάνουν μικρά και μεσαία βήματα, τα οποία μπορούν να προετοιμάσουν το μόνο εφικτό από τα μεγάλα, δηλαδή την ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών. Μιλάνε συνεχώς για το Διεθνές Δίκαιο αλλά εναντιώθηκαν στην προσφυγή στην Χάγη και επικρότησαν τον Καραμανλή όταν απάλλαξε την Τουρκία από την υποχρέωση προσφυγής η οποία πήγαζε από το Ελσίνκι. Για το Κυπριακό καμώνονται πως ξέχασαν- τους το θύμισε όμως ο Ερντογάν- ότι οι Ελληνοκύπριοι και όχι οι Τουρκοκύπριοι καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν. Και καλά αυτοί. Καλά και ο Καρατζαφέρης που τον τρέφει ο υπερπατριωτισμός και η τσάμπα εθνικοφροσύνη. Καλά ο Σαμαράς , η πιο light εκδοχή του Καρατζαφέρη . Αλλά τι να πεί κανείς για την αμήχανη και κρυπτόμενη Αριστερά; Τι να πει για τον ΣΥΝ που κάποτε άνοιγε δρόμους στην εξωτερική πολιτική;

Ο κ.Παπακωνσταντίνου φοβάται...

“Αν αποτύχω, θα ζητήσω την αντικατάστασή μου”, δηλώνει κατηγορηματικά στον “Κόσμο του Επενδυτή” ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Επαναλαμβάνει την δήλωση που έκανε την προηγουμένη Δευτέρα στους Φακέλλλους του κ. Παπαχελά, απο την συχνότητα του Σκάϊ.Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει πανικοβληθεί απο την δυσκολία των προβλημάτων της οικονομίας,απο τα μεγάλα λάθη του και την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει εντός του κυβερνητικού σχήματος και αγωνίζεται για την προσωπική πολιτική του επιβίωση.
Ο υπουργός Οικονομικών είναι πολιτικά επικίνδυνος, όταν με τις δηλώσεις του δημιουργεί βάσιμες υποψίες για την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής.Δίνει τροφή στους "κερδοσκόπους",σε πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές να προβλέπουν την πτώχευση της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών βαδίζει απο αποτυχία σε αποτυχία, μας οδηγεί σε οικονομικό όλεθρο. Επιπλέον δεν είναι μαχητής, δεν έχει το σθένος να αγωνισθεί για την πατρίδα του.Αναλίσκει τις ελάχιστες δυνάμεις του στην προσωπική του διάσωση. Για τούτο άλλωστε, δεν χάνει την ευκαιρία στις συνομιλίες του με δημοσιογράφους να δηλώνει ότι έκλεισε τον κύκλο του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Παπανδρέου τον εμπιστεύτηκε αφού πρώτα τον ανέδειξε.Καιρός να τον αποστείλλει στο σπίτι-ξενοδοχείο που έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου.Θα έχει ενδεχομένως την δυνατότητα να μάθει κάτι για την πραγματική οικονομία.