“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Νοεμβρίου 2010

Ο "ραντιέρης" και οι φίλοι του.

Ο "ραντιέρης" πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος σε αγαστή συμφωνία με τον νεοφιλελεύθερο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πούρο σοσιαλδημοκράτη υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Όθωνα οργανώνουν το μέτωπο εθνικής σωτηρίας με πρώτο σημείο συμφωνίας την ανάγκη απόλυσης Δημοσίων υπαλλήλων. Θα συμφωνήσω μαζί τους, θα προσέλθω ταπεινός υπηρέτης τους με τις παρακάτω προϋποθέσεις.
 Πρώτον, ο "ραντιέρης", θα φέρει στη χώρα τις ανά το κόσμο καταθέσεις του. Θα υποχρεώσει να πράξουν το ίδιο και όλα τα μέλη του ΣΕΒ, όπως επίσης θα δημοσιοποιήσουν και τις εξωχώριες εταιρείες που διαθέτουν. Θα προσφέρει ετησίως ο ο κ.Δασκαλόπουλος και όλα τα μέλη του ΣΕΒ τα εισοδήματα δυο μηνών στα δημόσια ταμεία.
Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει την προεδρία της παγκόσμιας οργάνωσης για την Διαφάνεια και την μάχη εναντίον της διαφθοράς, ώστε ο ΣΕΒ να νοιώθει την καυτή ανάσα του ελέγχου στο σβέρκο του.
Τρίτον, ο πούρος σοσιαλδημοκράτης κ. Όθωνας, με τις γνωστές αγωνιστικές περγαμηνές στην αυλή του κ. Παπανδρέου,αναλαμβάνει  την σύνταξη της λίστας των υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων (εφεξής θα ονομάζεται Λίστα του Όθωνα) και θα οριστεί εφ΄όρου ζωής  Α αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και επίτιμος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Επέλεξε το ΠΑΣΟΚ τον καλύτερο για την περιφέρεια Ηπείρου;

Γράφει ο delinquents

Ωραία, με ποιο σκεπτικό θα ζητούσαμε από την υπόλοιπη αριστερά και από τους ανένταχτους πολίτες, ακόμα ίσως και από μία μερίδα του ΠΑΣΟΚ, την στήριξή τους στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ; Είχαμε, ως ΠΑΣΟΚ, επιλέξει τον καλύτερο δυνατό για την περιφέρεια Ηπείρου; Μπορούσαμε τον υποψήφιό μας να τον στηρίξουμε στην κοινωνία με νύχια και με δόντια; Επιλέξαμε τον αντίστοιχο Καμίνη ώστε να ανατρέψουμε μία παγιωμένη κατάσταση; Η διαδρομή και οι ικανότητές του ήταν αντίστοιχες με τις αρμοδιότητες που θα αναλάμβανε;
Οι ερωτήσεις είναι πολλές και οι απαντήσεις που έχει ο καθένας μας μέσα στο μυαλό του είναι αποκαρδιωτικές. Είναι κοινό μυστικό πως η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ηπείρου ήταν μία επιλογή ήττας. Δεν εξηγείται αλλιώς πως προκρίθηκε η επιλογή ενός στελέχους με καίρια αρνητικά σημεία για μία τόσο σημαντική θέση (μικροί πρωθυπουργοί ή ισότιμοι με υπουργοί, κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού). Τα έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν (Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη … – ανεπάρκεια μόρφωσης, περιορισμένες ικανότητες διοίκησης, αναξιοκρατικές πρακτικές, κτλ) αλλά το κύριο που θα πρέπει να εξάγουμε από αυτές τις εκλογές είναι πως όπου προκρίθηκαν αξιόλογοι υποψήφιοι το εκλογικό σώμα τους τίμησε με την ψήφο του. Είτε ανέτρεψαν παγιωμένες καταστάσεις ετών, είτε πραγματοποίησαν μία αξιόλογη πορεία. Το εμφατικό ~10% στην διαφορά που διαμορφώνεται τι μας διδάσκει;
Επιλογές σαν αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ηπείρου αποξενώνουν το εκλογικό σώμα και σίγουρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ακόμα περισσότεροι ανένταχτοι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στους κομματικούς σχηματισμούς. Η μειωμένη προσέλευση στις κάλπες μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί επιλέγοντας αξιόλογα, ενεργά άτομα από την κοινωνία που μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες.
http://delinquents.wordpress.com/2010/11/15/%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80/