“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Νοεμβρίου 2009

Απ'όλα έχει ο μπαξές.

Εμμανουήλ Κρητικός
Ο κ.Εμμ.Κρητικόςεπίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες γιά την θέση του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου.

Επιστροφές?
Λέγεται ότι η κ.Διαμαντοπούλου καί ο κ.Λοβέρδος,επέστρεψαν στο Μαξίμου τις λίστες με τα ονόματα των Γενικών Γραμματέων που τους εστάλησαν γιά διορισμό.Προφανώς δεν τους ικανοποιούσαν οι τελικές(?) επιλογές.
Ρύθμιση χρεών
Ρίξτε μιά ματιά (οpengov.gr) στην πρόταση νόμου γιά την ρύθμιση χρεών υπερχρεομένων καταναλωτών.Θα γεμίσετε απορίες.Σε πόσο χρόνο θα επιτυγχάνεται -αν συμβεί κάτι τέτοιο-η ρύθμιση αφου οι Τράπεζες θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο?Πόσα χρήματα θα πάνε στον δικηγόρο γιά την επίτευξη της ρύθμισης?Καί άλλα πολλά ερωτήματα εγείρονται.Μακάρι πέραν των καλών προθέσεων,να υπάρξουν καί αποτελέσματα.Αλλως,είναι ορατός ο κίνδυνος να γίνει μπούμερανγκ η υπόθεση.Λούκα να προσέχεις γιά να….έχεις θέση υπουργού.

Μαζί με τα Ι.Χ.,απεσύρθη καί ο κ.Αβραμόπουλος


"Ανάγκα καί οι Θεοί πείθονται.” Τα μέτρησε απ’εδώ ,τα έφερε απ’εκεί δεν του έβγαιναν οι ψήφοι του κ.Αβραμόπουλου.Καί ορθώς απεσύρθη από την κούρσα γιά την ανάληψη της προεδρίας της Ν.Δ. Μάλλον το ρεζιλίκι θέλει να γλυτώσει καί επιφυλάσσει γιά τον εαυτό του τον ρόλο της χρυσής εφεδρείας.Πρός το παρόν θα αρκεσθεί στον ρόλο του χρυσού δεύτερου“.Μάλλον επιβεβαιώνονται,όσοι υπεστήριζαν εξ'αρχής,ότι πρόκειται γιά ΛΑΓΟ της ΝΤΟΡΑΣ.

Χωρίς πτυχίο?

Θα διορίσουν Γενικό Γραμματέα χωρίς πτυχίο?Είναι δυνατόν?