“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος ο Μεγαλοπρεπής

Απόσπασμα απο συνέντευξη του κ. Πάγκαλου στον κ. Τάσο Παππά, στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στις 16/9/2001.

ΕΡ.: Επιμένετε στην απόφαση ότι αν γίνει πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου εσείς θα αποχωρήσετε;
Θ. Πάγκαλος.: Αυτό δεν οφείλεται σε μια προσωπική αντιπάθεια, οφείλεται σε δύο σκέψεις: Η πρώτη είναι ότι βρίσκω απαράδεκτη την κατάθεση υποψηφιοτήτων πριν από το συνέδριο και ενόψει εκλογών στις οποίες επικεφαλής θα είναι ο Κ. Σημίτης. Αν στις εκλογές πάει ο Κ. Σημίτης συνοδευόμενος από...τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχό του, είναι προφανές ότι η θέση του αδυνατίζει. Θεωρώ, λοιπόν, κάθε τέτοια κίνηση υπονομευτική της δυνατότητας του κόμματος να πείσει. Τη θεωρώ στρατηγική ήττας. Η δεύτερη σκέψη είναι ότι εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εχω συνεργαστεί μαζί του, έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν ... τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου.

Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δεν δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα. Θέλω ιδέες για να ενωθώ και θέλω μια προσωπικότητα που να έχει συνέπεια στην προώθηση των ιδεών. Ο Κ. Σημίτης είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Ο κ. Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι.

Σχόλιο:Ο κ. Πάγκαλος προφανώς έχει ανασκευάσει τις απόψεις του για τον κ. Παπανδρέου,βεβαίως και για τον κ. Σημίτη.Ο κ. Πάγκαλος είναι γενναίος πολιτικός, αναγνωρίζει τα λάθη του,τροποποιεί τις συμπεριφορές του.Απτά δείγματα της πολιτικής του μεγαλοπρέπειας.

Απο τα λόγια στα έργα.

Στη συνάντηση στους Δελφούς(26/9), του κ. Παπανδρέου και της κ. Διαμαντοπούλου με τους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων φημολογείται οτι θα ανακοινωθούν πολιτικές, μέτρα και ιδέες για την αναγέννηση της τριτοβάμιας εκπαίδευσης. Αναμένουμε με ενδιαφέρον  τις εξαγγελίες, με την ελπίδα να καταστεί σαφές, οτι η επένδυση στη γνώση αποτελεί στους σύγχρονους καιρούς βασική συνιστώσα της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Η γνώση αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό των κρατών και συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του εθνικού πλούτου.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον και την επομένη ημέρα των εξαγγελιών.Θα είναι ολέθριο λάθος να αποτελέσουν οι εξαγγελίες "έπεα πτερόεντα".
 Επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να δρομολογήσει και πολιτικές που δεν προβλέπονται απο το μνημόνιο και τις απαιτήσεις των πιστωτών μας