“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Σεπτεμβρίου 2010

Aγαπητέ Γιάννη...μη τσιμπάς

Ο Γιάννης Σγουρός είναι ένας αξιόλογος, αποφασιστικός, έντιμος και πρακτικός πολιτικός.Οι πλέον παρωχημένοι μηχανισμοί του Πασοκ τον πιέζουν να τοποθετήσει στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών πολιτικά ολίγιστα πρόσωπα.Κάτι ακούω για Λ. Βασιλάκου και Σταυρούλα Δήμου.Πλήρης απογοήτευση. Οι κολαούζοι (και όσοι μέχρι χθές σε λοιδωρούσαν), του Παναγιωτακόπουλου, του Παπουτσή και του Παγκάλου στο προσκήνιο. Γιάννη μη τσιμπάς. 

Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ.

Η ύφεση θα είναι χαμηλότερη του 4% το 2010, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.Βασικοί οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ φέτος θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών
«Βλέπουμε κάποια ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά σημάδια στους σημαντικούς οικονομικούς δείκτες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ίσως είναι πιθανόν να έχουμε ελαφρά καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι είχαμε προβλέψει», είπε ο υπουργός Οικονομικων σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Να το θυμηθείτε ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου θα μας καλέσει σε πάρτυ αν η ύφεση περιορισθεί στο 3,6%.Ο άνδρας δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν διαθέτει ουδεμία βιωματική αίσθηση για την πραγματική οικονομία και την πραγματική ζωή.
Άλλωστε η μαμά  καθάριζε στα δύσκολα.
Η θρασύτητα με την οποία υπερασπίζεται την ρύθμιση της περαίωσης αναδεικνύει έναν ψυχρό και κυνικό άνθρωπο.Στις  29/8/2008 δήλωνε
:"Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι,που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο...και είναι μια πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας".
Σήμερα υπερασπίζεται τα ακριβώς αντίθετα.Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ.

Πάντα μπροστά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος.Αντιλαμβάνεται οτι ο κύκλος του στην συνδικαλιστική κορυφή ολοκληρώνεται.Το "μετά" τον απασχολεί. Και γι αυτό εργάζεται συστηματικά και ανερυθρίαστα.Ταυτίζεται με τις πολιτικές ανάγκες του κ. Παπανδρέου, αδρανοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα(οτι υπάρχει...) και προσδοκά την ανταμοιβή του με κοινοβουλευτική έδρα. Ας είναι και της Ευρωβουλής, δεν θα ενοχληθεί. Μην απορείτε που με παρρησία δηλώνει οτι δεν χρειάζονται απεργίες και οι κινητοποιήσεις είναι αχρείαστες.Οι προσωπικές στοχεύσεις του κ. Παναγόπουλου δεν θα μας απασχολούσαν αν δεν ήταν πρόεδρος της ΓΣΕΕ.Τώρα όμως είναι απαξιωτικές του ρόλου του και προσβλητικές για τους εργαζομένους Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτεστο σύστημα παρακράτησης εισφορών του ΙΚΑ προανήγγειλε ο Ρ.Σπυρόπουλος

Ροβέρτος ο μοσχοφίλερος.


Μετά το γίγαντα Ροβέρτο Σπυρόπουλο που διοικεί το ΙΚΑ, έρχεται ο οινοποιός αδελφός του να διεκδικήσει το Δήμο Νέου Ηρακλείου.Πάντως οι κακές γλώσσες ομιλούν για το αντι-ΓΑΠ μένος του Ροβέρτου,παραμονές εκλογών  του 2007 και λίγο πρίν διορισθεί Διευθυντής του γραφείου του κ. Παπανδρέου,όταν σε σύναξη εκσυγχρονιστών απαίτησε την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.Στη συνέχεια αυτομόλησε.Η οικογένεια πάνω απ' όλα. Ροβέρτο τι λες?