“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Φεβρουαρίου 2010

«Ναι» σε νέα μέτρα

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010
«Σε στιγμές αποδιάρθρωσης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί κανείς να σωπαίνει. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει, τώρα, μέτρα διεθνούς πιστοποίησης της οικονομίας, χωρίς άλλη ανώφελη καθυστέρηση. Να είναι πλήρη, συνεκτικά και βαθιά ρεαλιστικά. Να εκφράζουν βολονταρισμό και στέρεες αποφάσεις εφαρμογής τους. Να αφορούν τα έσοδα, κυρίως όμως τις δαπάνες, όπου πρωτευόντως ένοχα βασιλεύει η δημοσιονομική ανευθυνότητα της χώρας. Ας γίνει σαφές. Αν δεν υποχωρήσουν άμεσα τα διαφορικά επιτόκια δανεισμού, η πολυπόθητη ανάπτυξη θα είναι απλώς μια πολιτική ματαιοπονία. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατρακυλήσει στην κατηγορία των τριτευρωπαϊκών χωρών. Είναι ώρες ευθύνης». Πηγή:Το ΒΗΜΑ.

Aλήθεια είναι...

Του Στέφανου Μανίκα.Πηγή:http://www.metarithmisi.gr/el/default.asp. Αλήθεια είναι οτι η χώρα έχει πατήσει την κόκκινη γραμμή της χρεωκοπίας. Αλήθεια είναι οτι η χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος, εμφανής και ομολογημένη, δεν επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις. Αλήθεια είναι οτι τα αναγκαία οικονομικά μέτρα δεν είναι αισιόδοξα και δεν μπορεί να είναι δίκαια. Αλήθεια είναι οτι οι καθυστερήσεις στην λήψη των απαραίτητων μέτρων εντείνουν τα εθνικά μας αδιέξοδα.Αλήθεια είναι οτι περιέργως και για μία ακόμα φορά πέφτουμε απο τα σύννεφα και σε εθνική κατάθλιψη. Αλήθεια είναι οτι η εθνική συναίνεση ειναι απαραίτητη. Αλήθεια είναι οτι η αντιπολίτευση προσφέρεται για μία νόθα συναίνεση. Αλήθεια είναι οτι η κυβέρνηση δεν διατίθεται να προσφέρει σχοινί σωτηρίας στη Ν.Δ. Αλήθεια είναι οτι η λύση σωτηρίας της χώρας πρέπει να αναζητηθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλήθεια είναι οτι η Ε.Ε. με πρόσχημα το "ελληνικό πρόβλημα" επιχειρεί εσωτερικές και εξωτερικές διευθετήσεις.Αλήθεια είναι οτι η διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας προϋποθέτει την συμφωνία της Γερμανίας. Αλήθεια είναι οτι "η το χρέος θα αφανίσει την χώρα ή η χώρα θα αφανίσει το χρέος". Αλήθεια είναι οτι με πολιτικές τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγή νοοτροπίας η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει το χρέος. Αλήθεια είναι οτι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα ανατρέψουν την βολή και την ραστώνη των νεοελλήνων. Αλήθεια είναι οτι οι νεοέλληνες διακαώς επιθυμούν -και δικαίως-την παραδειγματική τιμωρία όσων αποδειχθεί, οτι με ανέντιμες ενέργειες έχουν συμβάλλει στο εθνικό διασυρμό.Αλήθεια είναι οτι η ελληνική κυβέρνηση, με συνείδηση κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, θα πράξει τα δέοντα, στον δέοντα χρόνο. Αλήθεια είναι οτι μία σοβαρή ελληνική κυβέρνηση δεν θα καλέσει τον Αλμούνια σε ακρόαση σε καμμιά εξεταστική επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου. Αλήθεια είναι οτι οτι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και το δημοσιονομικό έλλειμα και το έλλειμα σοβαρότητας.

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών Olympic Air και Aegean.

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών Olympic Air και Aegean. Η νέα εταιρία θα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ και οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineering θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος. Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα χρησιμοποιεί το όνομα και τα σήματα της Olympic Air έπειτα από το μεταβατικό χρονικό αλλαγών και προσαρμογής, κατά το οποίο θα χρησιμοποιούνται παράλληλα το όνομα και τα σήματα της Aegean.