“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Φεβρουαρίου 2012

Παραμύθι χωρίς όνομα και δράκο....

Γράφει ο νόθος κλώνος
Aκουσες  τα νέα πατέρα;
Είμαστε εδώ όλοι μαζεμένοι 16 χρόνια μετα το θάνατο σου. Θέλουμε πατέρα να σε πληροφορήσουμε για τις εξελίξεις, για τα νέα τα δικα μας και τα μελούμενα του κινήματος που ίδρυσες. Λοιπόν κοίτα πατέρα εγώ ο γυιός σου ο Γιώργος έγινα Πρωθυπουργός. Τζάμπα λοιπόν αγωνιούσες πατέρα 16 χρόνια πριν ,για το τι θα απογίνω μετά από σένα. Όσο κι αν σου φαίνεται δύσκολο πατέρα όλα πήγαν καλά. Εγώ έγινα Πρωθυπουργός ο τρίτος της γενιάς στη σειρά και τα αδέλφια μου μια xαρα τα πήγαν. Ο Νίκος μας μένει πια στην Εκάλη, εκει που έμενες και εσύ πατέρα στα στερνα σου. Η μαμά είναι καλα, τόσα χρόνια έζησε μετα απο σένα πατέρα. Αυτή τα κατάφερε . Με είδε Πρωθυπουργό. Είχε άντρα,πεθερό και γυιό Πρωθυπουργό και όλα αυτά σε μια ζωή. ΕΣΥ δεν τα πρόλαβες πατέρα.  Αν δεν είχες χωρίσει τη μητέρα θα τα προλάβαινες. Αλλα έτσι βιαστικός ήσουν πάντα. Έφευγες και έχανες το καλύτερο. Εμείς όμως μείναμε πατέρα. Είχαμε έργο να ολοκληρώσουμε. Και πάνω απ όλα έπρεπε πατέρα να κλείσουμε τον κύκλο του κινήματος, που ίδρυσες. Να δεις λοιπόν ένα μαγικό. Έχουμε καταφέρει να το κλείσουμε τον κύκλο στα ίδια ποσοστά , που ΕΣΥ τον άνοιξες. Μεγάλη  επιτυχία πατέρα. Ξέρω ότι απο εκεί ψηλά που είσαι θα χαίρεσαι, θα δικαιώνεσαι. Άλλωστε πάντα τόλεγες. Αν γίνω εγώ Πρωθυπουργός, θα ζήσει η χώρα πρωτόγνωρα πράγματα. Σε δικαίωσα πατέρα. Τα έζησε.
Εγώ πατέρα τα κατάφερα. Oτι δεν θάθελες ποτέ να κάνω τόκανα. Ότι δεν είχες δει στους μεγαλύτερους εφιάλτες σου για τη χώρα σου έγινε. Πατέρα όταν τα σκέφτομαι όλα αυτα πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως κατάφερα ,σε δυο χρόνια, να μην αφήσω τίποτα όρθιο απ όλα όσα αποτελούσαν το μεταπολιτευτικό όνειρο. Δεν είναι εύκολο αυτό πατέρα. Πρέπει να μου το αναγνωρίσεις. Κρίμα που δεν είχαμε δει μαζί ποτέ καμία ταινία με τον Επιθεωρητή Κλουζώ. Θυμάσαι πατέρα, εκείνο τον τύπο, που ενώ τα έκανε όλα σκατά στο τέλος τον παρασημοφορούσαν. Θα μου πεις πατέρα, εμένα  ποιος θα με παρασημοφορησει; Μην ανησυχείς πατέρα. Η Σοσιαλιστική Διεθνής, οι πράσινοι, οι απανταχού της γης βλαμμένοι, όλοι έχουν ένα καλό λόγο για μένα. Με ακούνε πατέρα και με χειροκροτούν. Ενίοτε μου δίνουν και πράσινα μπιμπελλο, μικρά παπάκια για να θυμάμαι τους αγώνες μου για την ανοικτή διακυβέρνηση, τη πράσινη ανάπτυξη και γενικότερα τα πράσινα άλογα. Είναι καλοί άνθρωποι αυτοί πατέρα, Όχι σαν αυτούς τους ραγιάδες που λέει και ο Νικος μας, τους υπουργούς μου. Αλήθεια πατέρα, γιατί ο Νίκος μας, νομίζει ότι τον λένε Τρόσκυ; Μη μου πεις πατέρα.... Τελοσπάντων. Ο Νίκος μας τάχει αυτά.  Κατα τα άλλα πατέρα όλα πάνε καλα. Και να δεις πατέρα πόσοι θέλουν να σε διαδεχθούν.. Δε θυμούνται πατέρα που έλεγες .. θα μάθουν πατέρα κάποτε..Το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται δεν κληρονομείται….Δεν κατάλαβαν ότι με αυτό εννούσες ότι όταν δεν κληρονομείται από Παπανδρέου απλά διαλύεται..Θα το μάθουν όμως πατέρα, ότι δεν έφτιαξες κόμμα εσύ ,για να  το πάρουν αυτοί έτοιμο και να το διαφεντέψουν χωρίς Παπανδρέου. Δε θα το πάρουν πατέρα. Η αν το πάρουν θα είναι ένα άδειο πουκάμισο, πατέρα.. Σαν αυτά που παραπονιόσουν ότι δε σου σιδέρωνε η μητέρα . Παράπονα που είχες και εσύ.
Όμως πατέρα μην ανησυχείς ..Εγω ταξιδεύω..και θα τους αφήσω να το διαλύσουν. Για να φτιάξω κάτι άλλο μετά δικό μου, κάπως έτσι σα το κάθε μέρα πολίτης . Κάτι light, ψευδοαριστερό, που θα πολεμάει τα συμφέροντα των άλλων. Που θα καταγγέλει τη διαπλοκή, τις συκοφαντίες, το νεοπλουτισμό..Των άλλων βέβαια. Πιάνουν αυτά πατέρα στην Ελλάδα. Ο λαός ξεχνάει.Εδω ξέχασε τόσο γρήγορα τον Καραμανλή, που είναι και χοντρός….Αλλωστε ο Παπαδήμος κυβερνάει με αυτούς τους αχώνευτους αντε να μη λέω τώρα…Ε , εντάξει έχει και μερικούς δικους μου…ε,ναι,τους άφησα να μου λένε τα χαμπέρια, πατέρα.. Αλήθεια, γιατί δεν έβαλα τον Τζουμάκα.. Θα τον ξέχασα,ετσι όπως είναι τωρα με το καστανό μαλλί του τριαντάρη,θα νόμιζα ότι είναι άλλος..
Ετσι λοιπόν είναι τα νέα πατέρα..Εγω συνεχίζω.Πρέπει να ολοκληρώσω, το έργο μου, τα ταξίδια μου, διαφημίζω την Ελλάδα στα πέρατα της γης.. Ηξεραν οι Κοσταρικανοί την ύπαρξη της Ελλάδας πριν πάω εγω; Την ήξεραν;  Αλλα έτσι ήταν πάντα οι Ελληνες αγνώμονες. Δεν με βλέπουν ηλιοκαμμένο, από τη Κόστα Ρίκα και να κάτσουν να χαρούν . Ολα τους ενοχλούν, όλα τους πειράζουν. Απηύδισα πια πατέρα. Αλλά σου είχα δώσει μία υπόσχεση. Δε θα σούμοιαζα ποτέ.. Ποτέ δεν ήθελα μέσα μου νάχω κάτι από σένα. Με φόβιζε.. Και πάντα ήθελα να πληρώσεις, ότι επί της ουσίας πάντα ψάχναμε να δούμε που βρίσκεσαι.. ΄Ετσι και τώρα εσύ πατέρα.. Απο εκει που βρίσκεσαι  με βλέπεις και δε μπορείς να κάνεις τίποτα.. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από αυτό πατέρα…