“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Νοεμβρίου 2011

Νέος πρωθυπουργός με νέα κυβέρνηση.

Λευκός καπνός βγήκε απο το Προεδρικό Μέγαρο. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση, με νέο πρωθυπουργό που αφού φέρει στη Βουλή προς επικύρωση την δανειακή σύμβαση, τα μέτρα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄αυτήν,θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Αύριο (Δευτέρα) θα καταλήξουν οριστικά στο όνομα του νέου πρωθυπουργού και των υπουργών.Στη συνάντηση του κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα επιχειρηθεί διεύρυνση της πολιτικής συναίνεσης. Στο βαθμό που αυτό πραγματοποιηθεί θα αποτυπωθεί και στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.
Τα κύρια ονόματα που συζητούνται στο παρασκήνιο, για τη θέση του πρωθυπουργού είναι των κ.κ.  Παπαδήμου, Μολυβιάτη, Σημίτη, Βαρβιτσιώτη.
Ο κ. Παπαδήμος δεν έχει βρεθεί ακόμα (βρισκόταν μέχρι χθές στην Ουάσιγκτον), ώστε να γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις.
Για τον κ. Μολυβιάτη τίθενται ερωτήματα σχετικά με την εξοικείωση του με τα οικονομικά θέματα .Το ίδιο και για τον κ. Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Σημίτης που έχει βολιδοσκοπηθεί, έχει, κατηγορηματικά αρνηθεί την οποιανδήποτε εμπλοκή του.
Ακούγεται και το όνομα του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, παρ΄ότι ο ίδιος , εδώ και πολύ καιρό, δηλώνει την οριστική αποχώρηση του απο την δρώσα πολιτική.
Επομένως η εκδοχή του κ. Παπαδήμου φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Εκπλήξεις ωστόσο δεν αποκλείονται.
Η νύχτα θα είναι μεγάλη και ήδη οι κ.κ. Βενιζέλος, Ρέππας και Αθανασάκης απο το Πασοκ, ετοιμάζουν την λίστα των προσώπων που θα προτείνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για τη Ν.Δ., τη λίστα θα ετοιμάσουν οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Σταμάτης, Λαζαρίδης και Σταϊκούρας.
Παράλληλα και άλλα πρόσωπα απο τα δύο κόμματα, (Μόσιαλος, Μιχελάκης κ.α.), θα συμβάλλουν στις συζητήσεις για την διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου, εντός του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση καθώς και η κατ΄αρχήν προσέγγιση του χρόνου των εκλογών.
Ας ελπίσουμε για το καλλίτερο. 

???....

Are you talking to me?

Η στιγμή των αποδείξεων

Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές, βρίσκεται στη κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού. Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν και οι προτάσεις, για το δέον γεννέσθαι, πολλές. Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Σύντομα. Η κυβερνητική λύση που θα επιλεγεί υποχρεούται και οφείλει να διασφαλίσει:
1) Τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Έλλάδας και την παραμονή της στη Ευρωζώνη.
2) Τις  απαραίτητες προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των βασικών κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών λειτουργιών.
3) Την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για την πραγματική κατάσταση της χώρας και την υπεύθυνη συμμετοχή τους σε ένα εγερτήριο σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης.
4) Την ασφαλή πορεία σε εκλογές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι πρίγκηπες τηςπολιτικής ζωής που με τα καμώματα τους καταστρέφουν τη χώρα, να παραμερίσουν. Οι αρχηγοί που "τζογάρουν" στα κοινωνικά συντρίμια, να εγκαταλείψουν τα πολιτικά CDS και να επενδύσουν στην πολιτική ομαλότητα και την ευημερία των Ελλήνων.
Οι πάσης φύσεως και χρώματος δελφίνοι και ηγετίσκοι  να υψώσουν ανάχωμα στην αμετροέπεια των προσωπικών τους στρατηγικών.
Είναι η στιγμή να επικυρωθούν τα αυτονόητα, να σκεφθούμε ορθολογικά, να δράσουμε εθνικά, συλλογικά, ενωτικά.
Είναι η στιγμή να προσαρμόσουμε τις φιλοδοξίες μας στο αύριο της πατρίδας.
Είναι η στιγμή που σκεφτόμαστε τι μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα μας.
Είναι η στιγμή των αποδείξεων.