“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Οκτωβρίου 2010

Θαυμάστε τους



Καμμία μέχρι τώρα αντίδραση απο τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης στην αντιθεσμική και αήθη επίθεση του Άνθιμου
Απο ορισμένους είχαμε υψηλές απαιτήσεις

Πόλεμος στην κοινή λογική

H πρωθυπουργική στρατηγική (έμπνευση Ραγκούση) πόλωσης αποδίδει τους πρώτους καρπούς της. Τα spread εκτινάχθηκαν και υποθέτω οτι οι φωστήρες του Μαξίμου δεν θα σπεύσουν να αποδώσουν την άνοδο τους στο Σγουρό, το Δημαρά η τον Καμίνη. Η κινδυνολογική επίκληση προώρων εκλογών από τον κ. Παπανδρέου δίνει το τέμπο των επιτοκίων. Η απαράδεκτη αντίληψη του πρωθυπουργού οτι κάθε αντίθετη πρός την δική του άποψη, είναι άποψη εκτροπής δυναμιτίζει την ομαλότητα των πολιτικών εξελίξεων.
Ο κ.Παπανδρέου οφείλει να γνωρίζει οτι ο Κυβερνήτης έχει την ευθύνη να εξασφαλίζει την ελεύθερη και αβίαστη έκφραση των πολιτών, ακόμα και όταν διαφωνεί. Ο πρωθυπουργός καθημερινά εξαγγέλλει διαφόρους πολέμους ενάντια σε σοβαρά,δομικά και χρόνια προβλήματατης κοινωνίας.Ορθώς. Πόλεμο ενάντια στην κοινή λογική και τη νοημοσύνη δεν δικαιούται να κηρύξει, γιατί είναι σαν να θέλει να πολεμήσει την ίδια τη χώρα του.Αυτό θέλει?

Άνθιμος vs Μπουτάρη

Γράφει ο Σκευοφύλαξ.
Στη δοξολογία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για τον πολιούχο της πόλης Αγ. Δημήτριο, ο περιβόητος μητροπολίτης Άνθιμος απείλησε τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μπουτάρη ότι όσο ζει αυτός, εκείνος δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος της πόλης. Όπως δε του είπε, του κάνει τη χάρη να μην τον αποκαλεί δημοσίως Βούλγαρο. Δυστυχώς αυτό το επεισόδιο με τον ακροδεξιό ιεράρχη δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε ξεκομμένο.
Είναι ένα ακόμη σε μία σειρά πολλών άλλων, τα οποία δείχνουν ότι η Θεσσαλονίκη, ιστορικά επιβαρυμένη από την ακροδεξιά, ιδιαίτερα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια διαφεντεύεται από ένα τόξο που ξεκινά από την ακροδεξιά, προχωρά σε φασίζοντες λαϊκιστές και καταλήγει σε ικανό αριθμό ντόπιων επιχειρηματιών. Κοινή επιδίωξη όλων αυτών είναι η κήρυξη της πόλης σε οιονεί κατάσταση πολιορκίας για να αποκρούσει τους «εισβολείς, ευρωπαϊστές, κοσμοπολίτες, αντεθνικώς σκεπτόμενους, άθρησκους και όλους όσους, τέλος πάντων, επιβουλεύονται (;) τη γλυκιά μας Μακεδονία». Βέβαια στην πραγματικότητα με όχημα αυτό το ζοφερό εθνικολαϊκό κουκούλι κτίζονται πολιτικές καρριέρες και δημιουργούνται περιουσίες.
Λογικά, θα ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τους προοδευτικούς πολίτες και τους πολιτικούς φορείς της πόλης. Δυστυχώς, με εξαίρεση μερικούς θύλακες προοδευτικών ακτιβιστών (ο Γ. Μπουτάρης είναι ένας από αυτούς) βασιλεύει άκρα του τάφου σιωπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σιωπούν ένοχα όταν μερικοί από αυτούς δεν συνεργάζονται με αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις. Θα ήταν ενδιαφέρον και καθήκον τους να αντιδράσουν δημοσίως στην ανοίκεια συμπεριφορά του Άνθιμου. Όμως δεν θα αντιδράσουν, όπως δεν αντέδρασαν όταν κύκλοι της εκκλησίας και ακροδεξιοί το 1997 έκαψαν δημοσίως βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη (με εξαίρεση, πρέπει να το πούμε, τον Α. Τσοχατζόπουλο), όταν την ίδια χρονιά είκοσι ακροδεξιά φρικιά εισέβαλαν στον χώρο διεθνούς συνεδρίου για τη Μακεδονική Δυναστεία και το διέλυσαν επειδή δεν ενέκριναν κάποιες από τις επιστημονικές ανακοινώσεις ή όταν δεν επετράπη στον Αλβανό Τσενάϊ να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση.
Τι κάνει η Πολιτεία μέσω της κυβερνήσεως ; Η κρατική ΕΡΤ κάθε Κυριακή δίνει πανελλαδικό βήμα στα μισαλλόδοξα από άμβωνες κηρύγματα του Άνθιμου.
Το επεισόδιο Άνθιμου – Μπουτάρη συνέπεσε με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της ειδ. Γραμματέως του Υπ. Παιδείας Θ. Δραγώνα. Τα δύο γεγονότα φαίνονται να είναι άσχετα μεταξύ τους. Όμως δεν είναι. Αν και ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του για τις επιστημονικές προσεγγίσεις της κας Δραγώνα, γεγονός εν τούτοις είναι ότι από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως των καθηκόντων της έγινε στόχος βίαιων σχολίων και απειλών από ακροδεξιούς και κρυφοακροδεξιούς κύκλους. Έτσι ο Καρατζαφέρης επαίρεται ότι το ΛΑΟΣ κατάφερε να τη διώξει (δηλώσεις 26.10.2010).
Βλέπουμε λοιπόν ότι ένας ευάριθμος κύκλος ακροδεξιών, παρακρατικών, αριστεροεθνικιστών και εκκλησιαστικών κύκλων έχουν καταλάβει θύλακες του κράτους και καταγάγουν νίκες αξιοσημείωτες. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Επιφυλάξεις από Λοβέρδο και Μπεγλίτη

Η αποκάλυψη μιας άτυπης συζήτησης του κ. Α. Λοβέρδου με δημοσιογράφους του υπουργείου Υγείας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ο υπουργός Υγείας είπε στην ουσία ότι δεν συμφωνεί με την επίσημη «γραμμή» καθώς θεωρεί ότι δύσκολα θα πειστούν οι κοινοτικοί και η τρόικα ότι η κυβέρνηση προσφεύγει σε εθνικές εκλογές επειδή έχασε τις τοπικές εκλογές. «“Αδειάζει” την προσπάθεια που κάναμε ως τώρα. Δεν μπορώ να εξαρτώμαι εγώ στο Υγείας από την επιτυχία ή αποτυχία του δημάρχου... Γέρακα» φέρεται ότι είπε ο κ. Λοβέρδος. Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης επισήμανε ότι «δεν πρέπει να μπούμε στην περιδίνηση της προεκλογικής περιόδου. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τις δημοτικές εκλογές». Τις ίδιες σκέψεις εκφράζει και μεγάλο κομμάτι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενώ μεσαία κομματικά στελέχη και εκπρόσωποι των πιο λαϊκών στρωμάτων του ΠαΣοΚ έλεγαν χθες ότι «το δίλημμα αυτό δεν περπατάει. Ο κόσμος είναι θυμωμένος, πιεσμένος οικονομικά και δεν δέχεται εκβιασμούς».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=320614&dt=27/10/2010

Χωρίς λόγια.

Σε κοινωνική εκδήλωση,λόγω της εορτής του αγίου Δημητρίου, συναντήθηκαν υπουργοί και παλιά και νέα μεγαλοστελέχη του Πασοκ. Βαρύ το κλίμα και δύσθυμοι οι περισσότεροι. Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων. Συγκρατημένοι και προσεκτικοί οι υπουργοί στις εκτμήσεις τους, πιό ανοικτοί και αποκαλυπτικοί  οι παρεβρισκόμενοι σύμβουλοι και συνεργάτες του Μαξίμου. Όλοι πάντως εμέμφοντο τον κ. Ραγκούση και το επιτελείο του για τη φαεινή ιδέα της διακαναλικής και κυρίως για την αλλαγή της εκλογικής στρατηγικής. Ο νέος αστέρας της αυλής του πρωθυπουργού προσήλθε στην εκδήλωση τελευταίος. Άρχοντας και με ελαφρύ χαμόγελο,αμέσως μετά τα τυπικά, διατύπωσε πομπωδώς  την άποψη. Έσκισε χθές ο Μεγάλος. Το κλίμα γυρίζει,θα πάμε πολύ καλά. Οι συνδαιτημόνες αντέδρασαν δια της σιωπής και μετά λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας συνέχισαν τις συζητήσεις τους. Νεαρό στέλεχος,μέγας θαυμάστης του κ. Παπανδρέου, έσκυψε και σχολίασε στον πληροφοριοδότη μου.  Επειγόντως να αλλάξουμε επικοινωνιολόγους,ο "μπιφτεκάς" της Πάρου θα μας τρελλάνει.