“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαρτίου 2012

Η ιδιοτελής ηθική και οι πολιτικοί λαγοί

Γράφει ο Τάσος Κιάτος


Για το ΠΑΣΟΚ η σημερινή ημέρα είναι-σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο- η αφετηρία για την ενίσχυση της συσπείρωσης του και την αποκατάσταση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες. Ο ορισμός της κ. Γεννηματά ως εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, λογικά δεν έτυχε θερμής υποδοχής και εντάσσεται στην λογική των εσωκομματικών διευθετήσεων και ισορροπιών.

Η επιλογή του νεου προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανασυστήσει το όλον ΠΑΣΟΚ, είναι φυσικό να ευνοεί το πολιτικό νταραβέρι, την πολιτική συναλλαγή, την συγκρότηση με βάση την προσωπική επιδίωξη και στόχευση.

http://www.neasimfonia.gr/node/146