“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Ιανουαρίου 2010

Τα ανεύθυνα μπλόκα.


Μήνυμα στους αγρότες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα έστειλε ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου μετά τη μαραθώνια σύσκεψη του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, ενώ κατέστη σαφές πως η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την οικονομική ενίσχυση των αγροτών από εθνικούς πόρους, έτσι όπως έγινε από τον προκάτοχο της κ. Μπατζελή, Σωτήρη Χατζηγάκη.
Ο μόνος τρόπος, τονίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να λάβουν χρήματα οι αγρότες είναι από κοινοτικούς πόρους, και μάλιστα στοχευμένα.Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ είναι ότι ο αποκλεισμός εθνικών και επαρχιακών οδών απο τους αγρότες συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα,ανεύθυνη και ακραία εκδήλωση.Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ είναι ότι είναι λάθος και λαϊκισμός η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να καυχάται ότι μπορεί να κάνει διάλογο στα μπλόκα και παράλληλα να συνομιλεί προνομιακά με την πολιτικά ανυπόληπτη ΠΑΣΕΓΕΣ.

To Πασοκ λέει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ Β'! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e3eb3733-ef91-4f89-8dbb-7a5c2825cc15