“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Ιουνίου 2010

Λοβέρδος vs Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το Προεδρικό Διάταγμα του κ.Λοβέρδου για απολύσεις και αποζημιώσεις ανατρέπει ένα νόμο που ισχύει στην Ελλάδα από 1920. Ένα νόμο του Ελευθερίου Βενιζέλου που άντεξε τους κραδασμούς της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Εμφυλίου, των δικτατοριών και αποτελούσε πλέον μια θεσμοθετημένη σταθερά των εργασιακών σχέσεων.
Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις ακρωτηριάζουν αυτό το νόμο και κατ' επέκταση τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς ουδείς εχέφρων πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να πειστεί ότι αυτές οι διευκολύνσεις για απολύσεις, έχουν να συνεισφέρουν έστω και κατ' ελάχιστο στα δημοσιονομικά της χώρας.