“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Νοεμβρίου 2010

Αγέλαστος και μαζεμένος

Ο κ.Παπανδρέου αγέλαστος και μαζεμένος απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και σε μία επίδειξη άκρατου πολιτικού κυνισμού έκανε "το σκατό του παξιμάδι". Μόκο για τις πρόωρες εκλογές, μόκο για τις μεγάλες απώλειες του Πασοκ και κυρίως μόκο για τα νέα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει με το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι γενικές, οι αφηρημένες και οι σωτηριολογικού τύπου επικλήσεις και αναφορές του διαγγέλματος του, αναδεικνύουν τη πολιτική σύγχιση και το έλλειμα σχεδίου για την αναγέννηση της χώρας. Ένα αχρείαστο δίλημμα (η συμβολή του "μπιφτεκά" κ.Ραγκούση), η έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής και η αλαζονική απόρριψη αποδοχής οποιουδήποτε μηνύματος,είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις εκλογές για τον Καλλικράτη.

Μιά στιγμή Δημοκρατίας

Η κάθε ψήφος είναι ψήφος υπεύθυνη. Η κάθε ψήφος είναι μία υπεύθυνη πολιτική πράξη. Ο κάθε πολίτης είναι πολίτης υπεύθυνος των επλογών του. Η ελεύθερη και αβίαστη έκφραση των πολιτών είναι θεμελιακή αρχή της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κάθε ψήφος είναι μία προσφορά στη Δημοκρατία. Ας πέσουν στο κενό οι κάθε λογής προσπάθειες ενοχοποίησης των επιλογών των ψηφοφόρων. Ας αποδοκιμασθούν οι διαχωρισμοί, οι διχασμοί, τα ψευτοδιλήμματα και οι παραπλανητικές νουθεσίες των πολιτικών "προαγωγών".