“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Σεπτεμβρίου 2009

Δημήτρης Καρύδης

«Ζητείται ελπίς» από τό eklogikanea.gr

«Ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι πνευματικός και όχι επιχειρηματικός όπως είδαμε πρόσφατα με τα συγκεκριμένα σκάνδαλα τα οποία η Νέα Δημοκρατία συγκάλυψε. Η Εκκλησία πρέπει να συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική προσπάθεια για την αναθέρμανση της οικονομίας», σημειώνει ο υποψήφιος της Α΄Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης

Οχι στήν οικογενειοκρατία

«Στην οικογένειά μου δεν είχαμε ποτέ καλές σχέσεις με βασιλιάδες ή πρίγκιπες», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας. μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», στις κατηγορίες ότι ευνοήθηκε από το όνομά του και τις τάσεις νεποτισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου προετοίμαζε αγωνιστές και όχι διαδόχους» τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Σοσιαλδημοκρατία

Φερόμενος ως πρεσβευτής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει ανοδική πορεία, με κατεύθυνση -απ’ ό,τι φαίνεται- προς την ανάληψη της διακυβέρνησης. Ωστόσο, αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον ευρωπαϊκό κανόνα στους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς: τα σοσιαλδημοκρατικά ή κεντροαριστερά κόμματα έχουν «πιάσει πάτο». Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στις «μέρες δόξας» του Τόνι Μπλερ και του Γκέρχαρντ Σρέντερ, ωσάν μακρινό παρελθόν. Ανάμεσα σε άλλα, επικαλείται το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου για να τεκμηριώσει την άποψη ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει «βυθιστεί» στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας του. Όπως αναφέρεται, η ανατολική Γλασκώβη που είναι σήμερα γνωστή «για τις νεανικές συμμορίες, το αλκοόλ και το γκράφιτι» μέχρι πρόσφατα αποτελούσε προπύργιο του Γκόρντον Μπράουν. Από το 1922, οι ψηφοφόροι εμπιστεύονταν σχεδόν αποκλειστικά πολιτικούς «αριστερών» καταβολών. Ωστόσο, το καλοκαίρι οι Εργατικοί σημείωσαν εκλογική πτώση της τάξης του 19%. Για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτίμησε το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς τον Ιούνιο, στις ευρωεκλογές, μόνο το 20,8% των Σκωτσέζων (-5,6%) στήριξαν την πολιτική του Μπράουν. Κατά μήκος ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό των Εργατικών μειώθηκε κατά 16,1%, με προσωπικότητες του πολιτικού χώρου να μιλούν για «εύλογες συνέπειες» από τη «διάβρωση της κομματικής βάσης» και την «έλλειψη ενδιαφέροντος» από τα στελέχη. Το φαινόμενο, όμως, αφορά το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Στις επερχόμενες εκλογές της Γερμανίας, την Κυριακή, ο πήχυς για τους σοσιαλδημοκράτες τοποθετείται χαμηλά: μόλις ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους θα επιλέξει το SPD -ποσοστό χαμηλό, ιδιαίτερα δεδομένης της ανόδου του Κόμματος της Αριστεράς, που προτείνει μια πιο αντικαπιταλιστική πλατφόρμα. Οι ομοϊδεάτες τους στη Λισαβόνα αντιμετωπίζουν επίσης τη μεγαλύτερη κρίση ιστορικά. Στην αρχή του αιώνα 12 από τις 15 ευρωπαϊκές χώρες είχαν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Σήμερα, ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος καταλαμβάνει το ¼ των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρθρο ΓΑΠ

Η χώρα έχει ανάγκη από μια δημιουργική έκρηξη, σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράφει το κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής.
«Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας, η οποία ασφυκτιά στο τέλμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: συνέχεια στον ίδιο δρόμο ή επιλογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ριζικές αλλαγές και συγκρούσεις.
Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η πορεία αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις παθογένειες δεν θα είναι εύκολη: «Για αυτό στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο.
» Χρειαζόμαστε ψήφο εμπιστοσύνης! Ψήφο ισχυρής βούλησης, ψήφο αυτοδυναμίας. Μιας αυτοδυναμίας που δεν θα λειτουργεί σαν ένα φρούριο αυτάρκειας και αλαζονείας - αυτό μπορώ να το εγγυηθώ!
» Αντίθετα: θα είναι το σταθερό και βιώσιμο θεμέλιο, που πάνω του θα χτίσουμε τη νέα ενότητα όλων των Ελλήνων. Μια ενότητα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» καταλήγει.

Εκλογικά νέα

Μιά νέα ενδιαφέρουσα,μέ χρηστικές πληροφορίες,συνεντεύξεις,πολιτικά καί εκλογικά νέα, ιστοσελίδα eklogikanea.gr