“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Απριλίου 2010

Χώρα ραγιάς?

Γράφει η Κοραλία.
Στην ερώτηση του εκτελεστή με ποιο τρόπο να πεθάνεις απαντάς; ή δραπετεύεις και θέτεις τους όρους για να ζήσεις; Το δίλημμα σήμερα δεν είναι χρεοκοπία ή ΔΝΤ. Το ΔΝΤ επιβάλει τα οικονομικά & στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ & των επιχειρήσεών του. (Οι ΗΠΑ έχουν το 17% των ψήφων στο ΔΝΤ. Εθιμικά ο πρόεδρος είναι ευρωπαίος, ο αναπληρωτής είναι Αμερικάνος. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι Αμερικάνος. 'Εχει θητεύσει ο Στιγκλιτς).
Το ΔΝΤ ενδιαφέρεται για την αποπληρωμή των πιστωτών της χώρας και την λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματός της, όχι για κοινωνική δικαιοσύνη
. Δεν έχει κοινωνική ευαισθησία και το αποδεικνύει μέχρι σήμερα. Επιβάλει πάγωμα-μείωση μισθών, αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής προστασίας, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις χωρίς την περίφημη ασφάλεια, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Από τα πιο πάνω φαίνεται ότι η συζήτηση για διασφάλιση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα είναι προσχηματική. Εξ άλλου η άνοδος της ανεργίας που επέφερε όπου πήγε, δεν μπορεί να συγκρατήσει το επίπεδο των αποδοχών.Είναι πολιτικά καταστροφικό να ισχυρίζονται πολιτικοί ότι το ΔΝΤ θα γίνει "καταλύτης για τις διαρθρωτικές αλλαγές της χώρας". Λένε δηλαδή ότι η χώρα είναι ραγιάς. Αρνούνται την πολιτική ωριμότητα, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ανοιχτό, ώριμο, συντεταγμένο, ρεαλιστικό διάλογο. Με μια κουβέντα την πολιτική ευθύνη.Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν αλλαγές. Έπρεπε να γίνουν χθες. Ναι πρέπει να ματώσουμε και να συγκρουστούμε με συντεχνιακές λογικές και πολιτικά κοτσαμπάσικα συμφέροντα. Να μειωθεί το κράτος, να κλείσουν οργανισμοί, να μεταταχθούν δημ. υπάλληλοι, να ανοίξουν κλειστά επαγγέλματα, να αλλάξουν τα οργανογράμματα των δημόσιων υπηρεσιών, να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Οι πολιτικοί, η κυβέρνηση αντί αυτού μετρά το πολιτικό κόστος και προβληματίζεται πως θα πλασάρει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Λειτουργεί σε μια κρίσιμη περίοδο με όρους του χθες και προσλαμβάνει επικοινωνιολόγους. Δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό κόστος και την υποβάθμιση της χώρας.

Αποφασίστε τώρα.

Kαλώς τα δεχθήκαμε τα παιδιά του Δ.Ν.Τ..Αρχίζει σήμερα η περίοδος της Εθνικής Αναξιοπρέπειας με την σφραγίδα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου.Το Πασοκ δεν είναι πιά εδώ.Τα κουρέλια του μόνον ανεμίζουν για να μας θυμίζουν ενα ένδοξο παρελθόν με αγώνες κοινωνικής και εθνικής προσφοράς.Τώρα κληρονόμοι και επαγγελματίες πολιτικοί συγκροτούν τον ηγετικό πηρύνα ενος κυβερνητικού σχήματος που πορεύεται ασχεδίαστα με γνώμονα το πολιτικό του παρόν και μέλλον.Μας κυβερνά ενα υβρίδιο ενος μεταλλαγμένου Πασοκ.Παρά ταύτα,οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την σωτηρία της πατρίδας,με την ώθηση των ενοίκων του Μαξίμου στις αναγκαίες αποφάσεις.Εδώ και τώρα.Εμείς οι Έλληνες αποφασίζουμε,εμείς οι Έλληνες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας,αρνούμενοι να καταφύγουμε στο Δ.Ν.Τ..Οι σοσιαλιστές δεν υπεκφεύγουν,αίρουν τα βάρη,δίνουν λύσεις,παίρνουν αποφάσεις,δρούν.Η σιωπή είναι φυγομαχία,η απόσταση είναι παραίτηση και η απουσία ισοδυναμεί με άνευ όρων παράδοση.Σύντροφοι, εντός και εκτός Πασοκ,δικό σας το χρέος,δική σας η ευθύνη.Αποφασίστε τώρα.