“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Οκτωβρίου 2009

Μαιντανοί.

Ορισμένοι Κυβερνητικοί καί κυρίως γυναίκες καί υφυπουργοί ας εγκαταλείψουν τα τηλεοπτικά παράθυρα καί να στρωθούν στήν δουλειά.Επικοινωνία δίχως προιόν δέν υπάρχει.Οχι άλλοι μαιντανοί.

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ, λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον πρώην Εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ύστερα από απόφαση του Μ.Χρυσοχοΐδη. Νέος Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναλαμβάνει ο Πρέσβης ο Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ Α’Υποδιοικητής ο Φώτης Παπαγεωργίου, απόστρατος Αστυνομικός Διευθυντής προερχόμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αρχισαν τα δύσκολα...

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στον ΟΛΠ, καθώς ΟΜΥΛΕ και λιμενεργάτες αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για άλλες τρεις μέρες και αποχή από την υπερωριακή εργασία του Σαββατοκύριακου, ζητώντας «πάγωμα» της σύμβασης με την Cosco.
Η κυβέρνηση τονίζει ότι ο διάλογος ξεκίνησε και εκτιμά ότι υπάρχουν ενδείξεις για θετική έκβαση της κατάστασης.
Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, επανέλαβε η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη μετά και τη νέα συνάντησή της την Τρίτη το απόγευμα με τους απεργούς, τονίζοντας ότι ο διάλογος βρίσκεται στη μέση.
«Η συζήτηση με την Ομοσπονδία συνεχίζεται. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση του διαλόγου» είπε η υπουργός.
Πιο αυστηρός ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ είπε ότι η συνάντηση με την υπουργό απέβη άκαρπη, αλλά παραμένει ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου.
Πιστεύουμε, είπε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ.Γεωργακόπουλος, ότι η δική μας λύση, δηλαδή το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO, είναι εφικτή και δεν χρεώνει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις βεβιασμένες κινήσεις του ΟΛΠ για την εγκατάσταση της COSCO στο ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου, που έγιναν με νομικές και θεσμικές ακροβασίες.
Την ίδια στιγμή, για ανυπολόγιστες ζημίες προειδοποιεί ο επιχειρηματικός κόσμος και ζητά άμεσες αποφάσεις από την κυβέρνηση.
Στην επίθεση περνά και η Αντιπολίτευση. Από τη ΝΔ παρεμβαίνει η Ντ.Μπακογιάννη με δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης ζητά το ΛΑΟΣ με δριμεία επίθεση στη ΝΔ. Ακύρωση της σύμβασης με την COSCO, ζητά η Αριστερά.
Για «αποικιοκρατική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τη Cosco», μιλά η ΓΣΕΕ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος Γ.Παναγόπουλος, «δεν κατοχυρώνονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, δεν κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας. Νομίζω ότι με σοβαρό διάλογο, ταυτόχρονα, με την αγωνιστική δραστηριότητα των εργαζομένων μπορεί να βρεθεί λύση, που θα είναι προς το συμφέρον του λαού και προς το συμφέρον των εργαζομένων».Ερωτηθείς, ο κ. Παναγόπουλος για το αν θα καταργηθεί η σύμβαση, απάντησε ότι «αυτό θα το βρουν τα μέρη που γνωρίζουν το περιεχόμενο. Είτε θα είναι κατάργηση είτε θα είναι επαναδιαπραγμάτευση ουσίας που θα αλλάζει το μοντέλο είτε θα είναι οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να συμφωνηθεί με αυτούς που ξέρουν, που είναι στο πρόβλημα. Η ΓΣΕΕ, όταν χρειαστεί, θα προσφέρει υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Γραμματέας τής Κ.Ο. ο Παπουτσής

Ο Χρήστος Παπουτσής αναδείχθηκε και τυπικά γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη στη Βουλή.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης, στις 9:30, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με ομιλητή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, λίγο πριν την τελετή ορκωμοσίας των 300 εκλεγμένων βουλευτών.

Logicomix

Μια ιστορία ποτισμένη στη μαθηματική και φιλοσοφική αναζήτηση του μεγάλου Μπέρτραν Ράσελ, γραμμένη από τον διεθνούς φήμης Έλληνα μαθηματικό και συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη και τους συνεργάτες του, καταρρίπτει τα στερεότυπα του μάρκετινγκ και ανατρέπει τις προβλέψεις αγγίζοντας τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις Αμερικανών και Βρετανών αναγνωστών. Την τελευταία εβδομάδα το Logicomix σάρωσε ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση στα ευπώλητα βιβλία των New York Times.

Μπράβο

Ακόμη και απαλλαγή υπερχρεωμένων καταναλωτών, που βρίσκονται σε αποδειγμένη οικονομική αδυναμία, από μεγάλο μέρος των οφειλών τους στις τράπεζες προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κ. Λούκα Κατσέλη στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο

Επανακαταμέτρηση σταυρών...


Αιτήσεις για επανακαταμέτρηση σταυρών κατέθεσαν στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου οι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου Φάνη Πάλλη-Πετραλιά της ΝΔ και Λάμπρος Μίχος του ΠΑΣΟΚ.
Η πρώην υπουργός ζητά να καταμετρηθούν εκ νέου, οι σταυροί που έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος και η συνυποψήφια της Κατερίνα Παπακώστα.
Ο κ. Μίχος ζητά επανακαταμέτρηση των σταυρών που έλαβε ο βουλευτής Χρήστος Πρωτόπαππας.
Η επανακαταμέτρηση που αιτούνται οι δύο υποψήφιοι θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης.

Ιμια

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το βιβλίο Ίμια, τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών, των δημοσιογράφων Αθανάσιου Έλλις και Μιχάλη Ιγνατίου, στηρίζεται σε αμερικανικά έγγραφα που απέκτησαν οι συγγραφείς, χρησιμοποιώντας τον αμερικανικό νόμο για την ελευθερία των πληροφοριών.