“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΑΠ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

Πολύ προχωρημένος ο Μπίστης

Χτύπησε τό τηλέφωνο μου καί άκουσα ενα ουσιαστικό καί πολύ ανθρώπινο ,ηχογραφημένο μήνυμα τού Νίκου Μπίστη,υποψηφίου μέ τό Πασοκ στήν Β. Αθήνας.Εύστοχο, τό μήνυμα,μάς καλεί σέ εγρήγορση καί μάχη μέχρι τό κλείσιμο τής κάλπης.Πάντα αγωνιστής ο Νίκος.Αξίζει νά τόν ψηφίσουμε καί νά τόν στείλουμε στήν Βουλή.

Κυνισμός

Μέ κυνισμό καί έπαρση ομολογεί ο κ. Παπαθανασίου,τήν πιθανή αύξηση τού ελλείματος από 6% σέ 8%.Στήν Ιαπωνία,κάποιοι θά έκαναν χαρακίρι,ενώ στήν Ελλάδα έχουν τό θράσος νά ζητούν τήν ψήφο τού λαού μέ "υπευθυνότητα".

Απελπισία

Απελπισμένοι πλέον οι κεκράκτες τής Ν.Δ.,διοχετεύουν δημοσκοπήσεις "ανάκαμψης" καί αλλαγή κλίματος μετά τήν νίκη τής Μέρκελ στήν Γερμανία.Τό γάρ πολύ τής θλίψεως γεννά παραφρσύνη.

Προσκλητήριο Γ.Παπανδρέου

Την πρόθεσή του να καλέσει όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε συνεννόηση την 5η Οκτωβρίου, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σας διαβεβαιώ ότι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Μαζί μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πολύ καλύτερη Ελλάδα, μια πιο δίκαιη Ελλάδα».«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Στις 5 του Οκτώβρη, η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή. Μια σταθερή κυβέρνηση που θα σηκώσει αμέσως τα μανίκια για να αλλάξει πορεία η χώρα», ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευσή του για μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας. «Πάνω σ’ αυτές τις δεσμεύσεις απευθύνω σήμερα προσκλητήριο. Προσκλητήριο ενότητας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων. Αυτό το προσκλητήριο ενότητας δεν σταματά στις 4 Οκτωβρίου. Αφορά και την επόμενη μέρα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολίτες που εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί, τούς κάναμε κυνικούς. Πολίτες που λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο. Τη δύναμη να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο, κάθε αντίληψη που μας πάει πίσω και μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν». Από τά eklogikanea.gr