“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Mε αφορμή τις, μάλλον άδικες καί υπερβολικές αντιδράσεις,γιά την επιλογή του κ.Δημήτραινα στην θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης,καλόν είναι να δημοσιοποιήσει η εταιρεία SELECT,τις δέκα ανά υπουργείο επιλογές που προτείνει.Η δημοσιοποίηση να γίνει με ανάρτηση στο διαδίκτυο.Θα έχουν όλοι την ευκαιρία να κρίνουν τις επιλογές των υπουργών καί του Πρωθυπουργού.Άλλωστε το Πασοκ καί προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου,έχουν δεσμευθεί γιά πλήρη διαφάνεια στην λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων.Ταυτόχρονα καί γιά 48 ώρες, να μπορούν όσοι πολίτες επιθυμούν να καταθέτουν επωνύμως τις παρατηρήσει τους.

Τέλος


Η κυβέρνηση αποφάσισε να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σχετικά με το θέμα των Stage, και γι’ αυτό το λόγο κατήργησε τα προγράμματα των Stage σε Δημόσιο και ΟΤΑ.
Μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ανακοινώθηκε το σχέδιο πέντε σημείων:
α. στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.
β. στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια.
Ερωτηθείς στο σημείο αυτό ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι η μια πλευρά των εγγυήσεων περιλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πρόσληψη εργαζομένων με Stage, ενώ σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά είπε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες κοινωνικής ασφάλισης, που ισχύουν για όλους, δηλαδή η τριμερής ασφάλιση με συμμετοχή εργοδοτών, κράτους και εργαζομένων.
γ. τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα, έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκτούτου δεν ισχύουν.
δ. Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.
ε. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επίσης, θα προχωρήσει η κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο Δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν.
Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους.
Ερωτηθείς ο κ. Πάγκαλος για τα θέματα που έχουν προκύψει με τη μοριοδότηση, είπε ότι είναι θέμα που θα ληφθεί υπόψη από το ΑΣΕΠ και όσους επεξεργαστούν αυτή τη λύση.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη των εργαζομένων στα Stage είπε ότι κάθε Έλληνας μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εξετάσαμε, είπε, όλα τα νομικά και συνταγματικά πλαίσια.
Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος για τον αριθμό των απασχολουμένων με Stage, είπε ότι μετά βεβαιότητας είναι 23.000, ενώ αγνοείται ο αριθμός των όσων προσελήφθησαν με αυτά, μετά την προκήρυξη των εκλογών.
Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση: «Η φαυλότητα της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ως κυβέρνηση, με γενναιότητα, όπως έχουμε υποχρέωση.
« Κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντων» κατέληξε.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης ξεχνάει...

Ο Σ.Ξυνίδης απεδέχθη την εκλογή του στην θέση του Γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του Πασοκ,χωρίς να έχει συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.Τόσο γρήγορα ξέχασε τα όσα έγραψε πρός τον Κρόγια(δέστε την προηγουμένη ανάρτηση).Αγαπητέ Σωκράτη, μεγάλες μπουκιές να τρώς,μεγάλα λόγια να μη λές.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης γράφει

Είναι γεγονός οτι ο Γ.Κρόγιας έκλεισε την διαδικτυακή του παρουσία (γενικά). Μάλλον βαρέθηκε να μιλάει για αξιοκρατία, αλλά να βλέπει συνέχεια να την...σκίζουν όλοι αυτοί που δήθεν την υπερασπίζονται...Ισως και να κουράστηκε και να εκτίμησε οτι δεν αξίζει ούτε τον χρόνο του, ούτε τον κόπο του. Αλλά η ζωή είναι εδώ για να μας...εκπλήσει.Ο βουλευτής Σωκράτης Ξυνίδης γράφει:Το krogias.blogspot.com σιώπησε. Κοινοί φίλοι και όχι εσύ, μου είπαν ότι αποφάσισες να σταματήσεις γιατί σε απογοητεύουν κάποια πράγματα που βλέπεις να συμβαίνουν και ήλπιζες ότι δεν θα συμβαίνουν. Σεβαστή η απογοήτευση.Νομίζω όμως ότι δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα απέναντι σε όλους όσους πιστεύουν στα ίδια με σένα και συνεχίζουν τον αγώνα. Κάνε κριτική. Πές τα έξω από τα δόντια. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να μην κάνουμε τα λάθη που υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κάνουμε. Δεν έχεις δικαίωμα όμως να τα παρατάς.Όπως δεν έχω και εγώ δικαίωμα να τα πρατήσω. Γιατί εμάς άκουσε και εμάς εμπιστεύτηκε ο λαός και έφερε το ΠΑΣΟΚ στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Τι θα τους πούμε; Ρίξαμε τη δεξιά; Ε και λοιπόν; Αυτά που υποσχεθήκαμε θα τα κάνουμε; Κι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε τουλάχιστον μαχόμενοι να ηττηθούμε. Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα ο εγγυητής Γιώργος Παπανδρέου. Άνοιξε το blog.

Aλλαγή της ώρας

Αλλάζει τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα.Στις 4 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.

Ξίνισε ο Ξυνίδης




Με διασταλτική προφανώς ερμηνεία του καταστατικού,το Πασοκ όρισε Γραμματέα τού Εθνικού του Συμβουλίου τον βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη.Ο κ.Ξυνίδη δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων-μελών του Ε.Σ. καί είναι γιά πρώτη φορά στην ιστορία του Πασοκ "σχεδόν Γραμματέας".Το μήνυμα της ψηφοφορίας πρός τον Γ.Παπανδρέου είναι σαφές:Έχεις την ελευθερία των επιλογών αλλά δεν θα προτείνεις καί τον κηπουρό σου.Εντάξει,έκανες όλους τούς φίλους σου καί τα μέλη του προσωπικού σου γραφείου υπουργούς καί υφυπουργούς,αλλά τους κηπουρούς άφησε τους κηπουρούς.