“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Ιουνίου 2011

Θα τολμήσει?

Οι βουλευτές και τα στελέχη του Πασοκ στα κεραμίδια και ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μακάρι ο πρωθυπουργός να έχει συνειδητοποιήσει το έλλειμα πολιτικής νομομοποίησης της κυβέρνησής του.
Μακάρι να έχει κατανοήσει την πολιτική ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του ομάδας, την πολιτική του αποτυχία.
Μακάρι  να έχει καταλάβει ότι πλατείες γεμίζουν, κυρίως από νέους, που νοιώθουν ότι τους στερούν το δικαίωμα να δημιουργήσουν μιά καλλίτερη ζωή.
Αν ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καταστάσεων οφείλει να σκεφθεί και να πράξει εθνικά.
Να προχωρήσει σε εκλογές? Είναι μιά τίμια λύση. Αλλά είναι η δεύτερη λύση. Πρώτη έρχεται ο σχηματισμός κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης. Με πρόεδρο πρόσωπο και της αποδοχής,τουλάχιστον, του κ. Σαμαρά και της Ν.Δ. Καί άλλα κόμματα και άλλοι πολιτικοί και προσωπικότητες θα είναι ευπρόσδεκτοι.   Με πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας και γιά ορισμένο χρόνο. Οι δύο παλιοί φίλοι θα παρακολουθούν και θα στηρίζουν.
Θα τολμήσει? Θα διαβεί το ρουβίκωνα? Αν δεν το τολμήσει σήμερα θα του επιβληθεί αύριο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τη διαφορά ότι σ΄αυτή την προοπτική η ιστορία δεν θα του αναγνωρίσει την ελαχίστη προσφορά.
ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.