“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Οκτωβρίου 2009

???????

«Την ταπεινότητα την θεωρούσα εξαρχής ύποπτη και τώρα πλέον έχω βεβαιωθεί. Φοβού τους ταπεινούς και τις χαμηλοβλεπούσες!»
Τίνος υπουργού είναι η ρήση?Γιά να σας βοηθήσω,σας λέω ότι πρόκειται γιά απόσπασμα από συνέντευξη του στην "Καθημερινή".

Παράπλευρες απώλειες

Ανήσυχούν οι υπουργοί με τις επιλογές των Γενικών Γραμματέων.Ο θόρυβος που ξέσπασε με τον κ.Δημήτραινα στο υπουργείο Δικαιοσύνης,τους έχει κάνει όλους επιφυλακτικούς.Όπως πλασαρίσθηκε η απόφαση γιά αξιοκρατική επιλογή των Γραμματέων,αν τυχόν καί τυχαίνει,πέραν των προσόντων να είσαι καί Πασοκ,δεν έχεις καμμία τύχη.Γιατί όλοι θα εστιάζουν στην πολιτική σου ταυτότητα καί κανείς στο βιογραφικό σου.Ένας από τους πολλούς που θα το πληρώσει είναι ο Δ.Μπατζελής-αδελφός της υπουργού Γεωργίας-στέλεχος του Πασοκ,παλιός Γραμματέας του ΣΔΟΕ,με δική του αυτόνομη πολιτική δραστηριότητα καί κομματική πορεία.