“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαρτίου 2010

Γονατισμένη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη?

Σε συμφωνία για το μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, με συμμετοχή της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατέληξαν η Γερμανία και η Γαλλία κυριολεκτικά στο παρά πέντε της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Το κείμενο της συμφωνίας, το ακριβές περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, θα υποβληθεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Η συμφωνία επήλθε σε συνάντηση που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Μετά το τέλος της συνάντησης, κλήθηκε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η επικύρωση της συμβιβαστικής λύσης οριστικοποιεί την εκχώρηση μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.Ο κ.Παπανδρέου δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για την αλλαγή των στρατηγικών επιλογών της χώρας,ούτε και βεβαίως την κομματική εξιουσιοδότηση.Η ανεπάρκεια πολιτικής διαχείρισης της κρίσης οδηγεί σε εθνικές περιπέτειες και απευκταίες κοινωνικές εντάσεις.Ταυτόχρονα η επιλογή της Γερμανίας να εμπλέξει το Δ.Ν.Τ. σε μια ευρωπαϊκή υπόθεση αναδεικνύει την πολιτική αδυναμία της Ε.Ε. να διαχειρισθεί εσωτερικές τις υποθέσεις,φανερώνει την κυριαρχία εθνικιστικών απόψεων στην λοκομοτίβα της Ευρώπης και ανοίγει τον δρόμο για την διαμόρφωση της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων.Σε κάθε περίπτωση μια επώδυνη περίοδος για τον ελληνικό λαό έχει ήδη ξεκινήσει.