“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Δεκεμβρίου 2009

Συλλογή υπογραφών?

Διερευνητικές τηλεφωνικές επαφές,έχει ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα,το γνωστό στέλεχος του Εθνικού συμβουλίου του Πασοκ, κ.Γ.Παναγιωτακόπουλος ,με σκοπό την συλλογή υπογραφών γιά την σύγκλειση του.Τα θέματα που προτείνει είναι:1/Η ανασυγκρότηση του διαλυμένου Πασοκ.2/Η συμμετοχή του κόμματος στην διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.3/Η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής.Χαρακτηριστικό των τηλεφωνικών ζυμώσεων είναι η σφοδρή αντίθεση με την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ καί η επίθεση στο περιβάλλον του κ.Παπανδρέου,ιδιαίτερα στον κ.Παμπούκη,την κ.Βάρτζελη(βλέπω δάκτυλο Παπουτσή),την κ.Μπιρμπίλη καί βεβαίως τον κ.Παπακωνσταντίνου. Είναι προφανές ότι το κρατικίστικο καί συντηρητικό Πασοκ αντεπιτίθεται με τρείς κυρίως -πρός το παρόν-στόχους.Ο πρώτος σχετίζεται με τηνπρόθεση του "αριστερού ρεύματος" να ωθήσει τον κ.Παπανδρέου σε Εθνοκεντρικές πολιτικές καί ο δεύτερος να αποτελέσει το βασικό εσωκομματικό στήριγμα του. Ο τρίτος στόχος σχετίζεται με τους μακροπρόθεσμους ηγετικούς σχεδιασμούς του κ.Παπουτσή.

Νέλλας:΄Ενα στέλεχος παντός καιρού.

Ο κ. Γιώργος Νέλλας είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στα συγκοινωνιακά, με εξειδίκευση στα οικονομικά και στην επιχειρησιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ.Ο κ.Νέλλας ,φίλος της κ.Μπιρμπίλη,διορίσθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.Από την διαδρομή του φαίνεται ότι είναι στέλεχος παντός καιρού καί πάσης εξουσίας.Οι δε κρατικές του θητείες κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο.http://www.inews.gr/61/as-pesoun-oi-maskes.htm

Eκτακτη εισφορά αντί δανεισμού!

Eκτακτη εισφορά... με τη μορφή ομολόγου εισηγείται το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών! Σε παρουσίαση του ΙΟΦΟΜ χθες έγινε λόγος για την επιβολή έκτακτης εισφοράς για τα επόμενα τρία χρόνια και η επιστροφή της μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος και μάλιστα εντόκως.
Το σκεπτικό της εισήγησης είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η εξάρτηση της χώρας σε δάνεια από το εξωτερικό. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο στο μέτρο θα μπορούσαν να υπαχθούν τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα. Για τα πρώτα, η εισφορά θα αφορά στα οικονομικά έτη 2010, 2011 και 2012, και θα προέρχεται από την έκπτωση στις ετήσιες δαπάνες για παροχή υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά στα νομικά πρόσωπα το διάστημα που θα εμπίπτουν στην εισφορά θα είναι το ίδιο με τα φυσικά πρόσωπα και θα επιβάλλεται επί των καθαρών, λογιστικών, κερδών φόρος με συντελεστή 5%.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=231718

Η ώρα του Πασοκ


Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.Είναι η ώρα των μικρών καί μεγάλων αποφάσεων,είναι η ώρα της ανάληψης ευθυνών καί του όποιου πολιτικού καί προσωπικού κόστους.Είναι η ώρα του πρωθυπουργού, είναι η ώρα του κ.Παπανδρέου,της κυβέρνησής του Πασοκ ,των στελεχών του Πασοκ, του κόμματος του Πασοκ.Είναι η ώρα της κοινωνικής Δικαιοσύνης καί του εγερτηρίου σαλπίσματος γιά Εθνική ανασυγκρότηση καί αναγέννηση.Τώρα χρειάζεται ενα ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ πολιτικών αποφάσεων.Τώρα χρειάζεται μία ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Οι προβληματισμοί,οι διαφορετικές απόψεις είναι πηγή ζωής καί δύναμης.Ο χρόνος όμως στέρεψε καί πρέπει τα διλλήματα καί τα ερωτήματα ν' απαντηθούν.Ο ελληνικός λαός εψήφισε τον κ.Παπανδρέου καί το Πασοκ καί απ' αυτούς θέλει να κυβερνηθεί καί όχι από ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ.Ο ελληνικός λαός σας χρειάζεται μπροστά καί παρόντες.