“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλα λόγια...

"Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για να δείξουμε ότι τα εννοούμε στα σοβαρά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.Αυτά στο επίπεδο των δηλώσεων. Στήν πράξη σήμερα ,δείτε τη συνέχεια.Οι εφοριακοί έκαναν συγκεκριμένη καταγγελία για τηλεοπτικό σταθμό, για τον οπoίο υπάρχει τελεσίδικος καταλογισμός προστίμου ύψους 50.000.000 ευρώ για φορολογικές παραβάσεις και για τον οποίο η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κινεί καμμία διαδικασία είσπραξης, αλλά αντίθετα σε μια επίδειξη στήριξης του συγκεκριμένου καναλιού, έδωσε εντολή στον αρμόδιο για την είσπραξη του προστίμου Υφυπουργό, κ. Σαχινίδη, να βγεί στο δελτίο των 8μ.μ. του συγκεκριμένου καναλιού.Εδώ γεννιούνται τρία ερωτήματα: Πρώτον μήπως το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του προεκλογικά λεχθέντος "Χρήματα υπάρχουν;"Δεύτερον τι σχέση έχει αυτή η πολιτική κύριε Παπακωνσταντίνου με το "Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα"του κ. Παπανδρέου;Και τρίτον πρός τι η σιωπή του κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία;Τώρα σχετικά με την πομπώδη εξαγγελία του κ. Παπακωνσταντίνου περί εγκλεισμού στις φυλακές των φοροφυγάδων,πολύ φοβάμαι πως στο τέλος αντι να πάνε φυλακή οι φοροφυγάδες, θα βρεθούν κατηγορούμενοι κάποιοι υπουργοί για απιστία σε βάρος του δημοσίου.Γράφει ο ΑΚΗΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Διάψευση των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς'

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το δημοσίευμα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα φέρεται να ζήτησε δάνειο από την Κίνα, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός, όπου παραβρέθηκε σε πάνελ στο οποίο μετείχαν ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο κι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζαν Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μετά την βόμβα...

Η ομάδα "Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση" ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.O υπουργός Προστασίας του Πολίτη,ηγείται προσωπικά του αποσπάσματος που αναζητά τους τρομοκράτες.Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο συνήθως λαλίστατος "Υδράργυρος",(κατά κόσμον Μιχάλης Χρυσοχοϊδης),δεν βρήκε χρόνο για μία τυπική έστω δήλωση.

Βόμβα στο γραφείο του Σημίτη.

Βόμβα εξερράγη πρίν απο λίγο στο γραφείο του κ.Σημίτη,επί της οδού Ακαδημίας.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν μόνον υλικές ζημιές.

Παίζουμε τις αμάδες?


«Εντελώς γελοίες» χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις συζητήσεις περί διάσωσης της Ελλάδας από την Κίνα.
Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη συμφωνίας με την Κίνα για την πώληση σε αυτήν ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «κοιτά» προς την Ευρώπη.
«Θα πάω στην Κίνα κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία και κανένα αίτημα προς τις αρχές της Κίνας» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάθε χώρα που προσπαθεί να εκπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις διερευνά κάθε πιθανή λύση. Φάσκει και αντιφάσκει ο "τσάρος".Ναί μεν δεν υπάρχει συμφωνία και αίτημα πρός τη Κίνα,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται συζητήσεις που κάποιοι φροντίζουν να διαρρέουν στα διάσελα με αποτέλεσμα να θεριεύουν τα spread.Κύριε Παπακωνσταντίνου σας λείπει η σοβαρότητα και η εχεμύθεια των χειρισμών και αυτό μας κοστίζει και σε αξιοπιστία και σε εκατομμύρια ευρώ.Έλεος και Σοβαρότης υπουργέ μου.Άμα δεν μπορείς πήγαινε να παίξεις τις αμάδες με τους φίλους σου.Ξέρεις εσύ, του κολλεγίου .

Επικίνδυνα ανεύθυνοι.


Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σιδηροδρομικό δυστύχημα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών.Oι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν τρακτέρ πάνω στις ράγες του τραίνου.Θεώρησαν σκόπιμο να μην ειδοποιήσουν τους παραπλήσιους σταθμούς,ούτε την αστυνομία.Το γεγονός έγινε αντιληπτό την τελευταία στιγμή και δόθηκε εντολή διακοπής της κυκλοφορίας των συρμών.Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.Πρόκειται για ασυγχώρητη εγκληματική πράξη.Δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός παράγοντας να αποδοκιμάσει την άθλια ενέργεια.Το πολιτικό κόστος σκοτώνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις.Καλά και οι ευαίσθητοι εισαγγελείς?Προφανώς δεν το έμαθαν.Αμα υπάρξουν ατυχήματα και νεκροί,όλοι θα τρέξουν και με κροκοδείλια δάκρυα θα κατακεραυνώνουν τους ασυνείδητους εγκληματίες.Χαίρε χώρα των ραγιάδων και των ταπεινών ενστίκτων.